Şimdi Ara

Turknet Zihniyeti ve 45 gunluk Iptal Hikayem... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
3
Favori
32.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkmen gelip başlamadığı internet için 70 lira futır kesti, ymiş telefon hattı verilmiş yahu gelip internetimi bağlamadın aylarca bende farklı firma ile anlaştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla Turknet şans işi. Doğru düzgün olumlu yorum yok, herkes hem teknikten hem hizmetten mağdur.
    Kendi durumuna bakıyorum, başvurdum 2 günde evrakları hallettik, ertesi gün teknikten biri gelip bağlantıyı yaptı gitti.
    O günden beri büyük bir sıkıntım olmadı. Birkaç kere internetim gitti kısa süre sonra geldi, önceki internetim Dsmart idi o da ara ara kesilirdi (daha sık kesilirdi). Tek farkları Dsmart in arayabilecegim bı müşteri hizmetleri vardı ama bir çözüm alamazdim, turknet te direk ulaşacağınız biri yok ki sorunu cozesiniz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ameyt88 kullanıcısına yanıt
    Başka bir internetten mi geçiş yaptınız acaba ? Ben de Turkcell’den Türknete geçtim. Tam geçiş Cumartesi’ye denk geldi. Eve gelip halleden biri olmadı. Biri mi gelmesi gerekiyor ? Vdsl bağlantıdan yine vdsl e geçtim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TURKNET EKİBİ İLLAKİ OKUR BU MESAJI..


    ARALIK AYININ 12. GÜNÜ ARKADAŞIMI TELEKOMDAN TURKNETE GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPTIK. BELGELERDE BİZDEN KAYNAKLI bir hata OLDU. NEYSE GEL AŞAĞI GİT YUKARI EKSİK BELGE BİR AYDA ZOR DUZELTİLDİ. GEÇTİĞİMİZ HAFTA AKTİVASYON SÜRECİ BAŞLADI DEDİLER. LAFTAAA 48 SAAT GECMİCEKTİ 😀 BİRDE NE OLSUN MEĞER 6 GÜNMUS O SÜRE NEYSE onu bekliyoruz BAKALİM.



    KENDİ YAŞADIĞIM SIKINTIYA GELEYİM. ARKADAŞINI DAVET ET KAMPANYASİ İLE BİR KİŞİYİ TURKNETE KASİM AYİNDA GECİRDİM. NORMALDE İKİMİZİNDE BİR AY BEDAVA KULLANMASİ GEREKİRDİ DİMİ... TABİKİ ÖYLE BİRŞEY OLMADİ. ADAMA İKİ AYLİK FATURA ÇIKARDILAR YARİN BENİ ARAYACAKLAR VE DİYECEKLERİ ŞEY ARKADAŞINIZ FATURA ÖDEMEDİ ADİM GİBİDE EMİNİM. BANADA İKİ AYDİR FATURA GELİYOR BEDAVA FALAN YOK.





    SİZİ SEVİYORUZ SAMİMİYETİNİZE İNANİYORUZ AMA LÜTFEN ŞU EKİBE BİR BAKIN.
    BEN BİR SENE ÖNCE GEÇERKEN EKİBİNİZ ÇOK İYİYDİ. SORUNLA ANİNDA İLGİLENİYORDU. NE ZAMAN MÜŞTERİ HİZMETLERİ SESLİ YANITA DÖNDÜ DAHA DA SORUNLA İLGİLENEN KALMADİ GİBİ BİR DURUM VAR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcat67 -- 13 Ocak 2019; 19:20:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu forumda vodafone şoyle kotu boyle kotu derler ama en azindan musteri hizmetleri var paket arttirimi yaptirdim 3 4 gun felan 24 fe kullandim aradim boyle boyle hizim deismedi aninda yukseldi.4 senedir vodafonedeyim.



    Bu arada turktelekomun bayisi yuzunden tt aboneligim baslamisti hic kullanmadim.Twitterdan turktelekom ceosu Paul beye yazdim kendisini kutluyorum.Tt gram sevmem ama kendisi aninda ilgilendi ve tek kurus odemeden hattim iptal oldu.Tt icinde hepsi bu zihniyette olsa tt seviye atlardi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu filmi biz daha önce izledik sanki. Bir tosuncuk vardı hani. İlk zamanlarda insanlara para kazandırıp ödemeleri yaptığı bir çiftlik kurmuştu. He işte o...

    Bu firma da anlaşılan ilk başlarda gayet güzel hizmet verdiğini lanse ettirip şimdi piyasadaki insanları kandırmaya çalışıyorlar.
    Yazık olmuş.
    Geçmiş olsun. Tüketici mahkemesine sonuna kadar git. Burada sabırlı olman gerekecek. Yılmazsan kazanırsın.
  • dh pohpohluyordu bu sağlayıcıyı? her gün haber çıkıyordu, yüzleri yok herhalde buraya yazmaya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: befo

    Turknet işi tamamen şansla alakalı. Bir de bence altyapıyla. Bulunduğunuz civarda fiber altyapı varsa hizmet verebilme ihtimalleri düşüyor. Ama kimsenin uğramadığı küçük bir ilçedeyseniz şak diye bağlıyorlar gelip. Küçük yerlerde Telekom’un da iş yükü az olduğundan çok aksamıyor süreç. Benim evimde fiber altyapı olduğu için bağlantı yapamadılar. Israrla da yapacaklarını söyleyerek beni haftalarca süründürdüler. Reklam gibi olmasın ama net... isimli firmaya evraklarımı gönderdim ve fiber altyapı üzerinden hemen bağlantımı sağladılar. Üstelik hiç kesinti yaşamadım. Turknete artık ben de mesafeliyim. Hem de uzak bir mesafe.
    Konu sahibinin yaşadığı benzeri cok olayvar. Turknet'te kendim bizzat benzerini yaşadım. Modem sorunu değildi, fakat "evrakları gönderme" konusunda aynı sorunları yaşadım ve Turknet kafasına estikçe insanları geri zekalı ve salak yerine koyuyor bundan 100% eminim cunku başvuru yaptım, evraklar gitti, kargo görevlisi "teslim ettik" dedi, buna ragmen bizde evraklarınız yok dediler (göstere göstere utanmadan yalan söylediler) sonra tekrar aradığımda telefonuma cvp vermediler, oysa ki "evraklarımı geri iade edin diyecektim, diyemedim. Kargodan evragı teslim alan kişinin ad soyadından Linked-in adresini bulup mesaj attım evraklarımı geri iade edin diye ve ne oldu biliyor musun? O kişi beni Linked-in'den engelledi! Evraklarım hala Turknette ve görüşebildiğim kişi yok.



    Tabi ki sorun, Turknet değil. Böyle firmaya Internet dağıtım ruhsatı veren sistemde!



    Yani sistem diyor ki: ttnet 'ten kazık yiyeceksiniz, ya da süründüre süründüre dalga geçileceksiniz. Stop.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende türknet kullanıcısıyım. bağlatırken bende 2 hafta kadar bekledim bağlattıktan sonra hizmet olarak gayet memnunum. TTNET in 16 mibt veremediği yere TürkNet ile 35 mbit internet hızı aliyorum. Internet bağlatamadığım süreyi türknet'de biliyordu kullanmadığım günleri ödemek istemediğimi kendilerine ilettim haklı olarak bunu gelen faturalardan düştüler yani o 2 haftayı odemedim bunu sizde yapabilirsiniz.
  • Ben de turknet baglatmistim. 2 ay kadar sorunsuz kullandim. Sonra bir kesildi. 2 hafta kimseye ulasamadim. Ne zaman cozulecegi de belli değil. İptal ettirdim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili Dostlar,

    Bazi arkadaslar yazilanlara alinmis, bazilari kirilmis, bazilari biz soyledik neden Turknet almaya calistin diye kizmis. Hepsi cok haklilar. Benim amacim ne firmalari ne de sizlerden iyi hizmet alanlara camur atmak degil. Basimdan gecen bu son derece can sikici olayi sizlerle paylasip belki bir care bulunur umidiydi.

    Turknet'e gecmek icin de birkac sebebim vardi. Bilmeyenler icin yaziyorum Atasehirde ilk yapilan (eskiden yuksek sayilan ama artik minicik kalan) 23 katli Ata Bloklarinda oturuyorum. Binada her tur baglanti (fiber telefon vs kendiliginden yedekli olarak Emlak konut tarafindan zamaninda cekilmis haldedir. Extra bir kablolama gerektirmez. Binada ortalama her katta 5 daire var. Toplam 122 daire. Binada teknik ekibin soyledigine gore 37 kisi Turknet abonesi. Ve ust kat komsumuz da ayni sekilde Turknet abonesi. Ve zaten kendisi bana Turkneti tavsiye etti. Cunku iki cocuk ile (cocuklar buyuk oldugundan) kota vs tanimaz durumdayiz. Superonline'da iken aylik ortalama download 420Gb civarindaydi. Yeni kota sistemi ve fiyatlandirmasi ile (yanlis hatirlamiyorsam) kotasiz alirsam 300+TL kotali alip joker vs alarak idare edersem 280TL'lere gelecekti internet. Bu sebep ile kotasiz internet almaya calistim.

    Diger taraftan kendi isim sebebiyle upload hizinin yuksek olabilme ihtimalinin bile hayali guzeldi.

    Nihayetinde boyle bir rezalete donusecegini bilseydim hic kalkismazdim.

    Uzduklerimden kirdiklarimdan tekrar af diler hepinize kucak dolu esenlikler dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abars

    Ben de turknet baglatmistim. 2 ay kadar sorunsuz kullandim. Sonra bir kesildi. 2 hafta kimseye ulasamadim. Ne zaman cozulecegi de belli değil. İptal ettirdim
    İnternetin sebebsiz yere kopması ve 1 hafta gelmemesi kabul edilir bir şey değil.Aslında böyle firmaların lisanslarını iptal etmeli BTK.Belirli bir hizmet standartı getirmeli.Tarifelerdeki 'e kadar ifadesini kaldırmalı.Paketin Maksimum ve Minimum Bağlantı hızlarını sözleşmede açıkça belirtmeli.İnternetin herhangi sebeple kesilmesi durumunda Tüketiciye bazı haklar tanımalı.
  • Bir Türknet'li olarak protestoya karar verdim. Hiç sorun yaşamadığım için henüz bir harekette bulunmayacağım. Ancak yaşadığım ilk sorunda, sorunu çözmeye değil firma değiştirmeye çalışacağım.



    O kadar çok şikayet okudum ki içim kaldırmıyor artık. Yoksa son derece memnun olduğum bir firma. Akıllanmaları için böyle bir hareket şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: copywriter

    Anladığım kadarıyla genelde farklı bağlantı tiplerinden (fiber, kablo vs) TürkNet'e geçenler teknik destek yetersizliği, daha doğrusu teknik destek diye bir şey olmayışı nedeniyle sorun yaşıyor.



    Ben de Türk Telekom'dan TürkNet'e geçmeyi düşünüyorum.

    Şu an VDSL ile 35Mbps için 65 lira ödüyorum. Yeni tarifelerde ücretler 2 kat artmış durumda!!!!!

    33-34Mbps rahat görüyorum. Yoğun saatlerde bile 30un altına indiği olmadı. Hatta en yüksek 92Mbps gözüküyor.

    Yani altyapı sağlam, santral yakın. Sırf bu yüzden TürkNet'e +15 lira fazla verip hattın sağladığı en yüksek değerler alınabiliyor.



    İşin az biraz teknik kısmından anladığım için TürkNet'e geçmem durumunda yapılması gereken tek şey;

    tarafıma kullanıcı adı / şifre verilmesi ve bağlı olduğum santraldeki kablonun ilgili porta takılması.



    Evet işin özünde bu kadar basit bir işlem ama bunun için bile TürkNet'in en fazla 6 gün sürer demesi ve forumlarda açılan türlü sorunlar tekrar tekrar düşündürüyor.

    Alternatif bağlantı seçeneklerini düşünmüyorum bile. Binaya Süperonline geldi diye sevinirken, fiber optik altyapıda vdsl hızları verdiklerini ve bunu da vdsl'den daha pahalıya sattıklarını görünce tonla küfür ettim.

    Türk Telekom'da her ay 35Mbps için 120 küsür lira vermek ağır gelir insana. TürkNet'te ise 35Mbps 65lira, 90Mbps 80lira! Çok cazip geliyor.



    Acaba Türk Telekom VDSL kullanırken TürkNet'e geçen ve sorun yaşayan var mı diye düşünüyorum?
    Hocam merhabalar. Ben de Türk Telekom VDSL kullanıyorum ama benimki 24 Mbps'e kadar ve 73 lira fatura ödüyorum. 35 Mbps internete nasıl 65 lira fatura ödüyorsunuz öğrenebilir miyim acaba ?




  • Türknette memnun olan çok memnun memnun olmayan rezil durumda. Bunun sebebi de sanırım online bir müşteri hizmetleri olmayışı. Saçma sapan bir hizmet anlayışları var. Bir kere işin düşmeye göre bittin demektir.


    Ben de memnun tayfadanım. Çok şükür sorunsuz kullanıyorum 6 aydır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turknet kaç para veriyor yalamak için

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vdsl destekleyen hattınız varsa ttnetten geçiş yapın, AMA KESİNLİKLE DİREK TURKNETTEN HAT AÇTIRMAYIN! diyoruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 13 Ocak 2019; 23:14:40 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.