Şimdi Ara

Türksat'tan yayın yapan yabancı kanal sayısı %69 arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türksat'tan yayın yapan yabancı kanal sayısı %69 arttı
    Türksat uyduları üzerinden yayın yapan televizyon kanalı sayısı 2023 sonu itibarıyla 523'e ulaşırken özellikle son dönemde kapasitenin büyümesiyle yabancı kuruluşların ilgisindeki artış dikkati çekti.



    Her geçen yıl filosunu genişleterek dünyanın önde gelen uydu operatörlerinden biri haline gelen Türksat, son dönemde yaptığı yatırımlarla hizmet ihracatını da artırmayı başardı.



    Türksat 5A ve 5B'nin de aralarında bulunduğu yatırımların ardından milli haberleşme uydusu Türksat 6A'yı da yakın zamanda filosuna katmaya hazırlanan kurumun ulaştığı ülke sayısı 110'u buldu.



    Türksat uyduları, televizyon yayıncılığında da bölge ülkelerinden talep gördü. Yurt dışı merkezli televizyon kanalları Türksat ile dünyaya yayın yapmaya başladı. Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Güney Afrika, Akdeniz ve Karadeniz'i kapsayan geniş bir coğrafyada hizmet veren Türksat uydularından hizmet alan yurt dışı merkezli kanal sayısı 3 yıl içinde yaklaşık %69 artarak 83'ten 140'a yükseldi. Bu kapsamda Türkiye'nin uydu hizmetleri ihracatı da yüksek oranda artış gösterdi.



    Ayrıca Bkz.Alper Gezeravcı ISS'den soruları yanıtladı: Yaşadıklarını ve yaptıklarını anlattı



    6 bin 210 terminal kuruldu



    Türksat uyduları üzerinden yayın yapan toplam TV kanalı sayısı geçen yıl sonu itibarıyla 523'e ulaştı. Söz konusu kanalların biri 8K, biri 4K, 234'ü HD yayın yapıyor. Türksat uyduları, kısa süreli yayın (Satellite News Gathering-SNG) hizmeti alımına ilişkin de 62 TV kanalına hizmet sunuyor. Bu uydular üzerinden dünyaya yayın yapan radyo kanalı sayısı da geçen yıl sonu itibarıyla 210'a çıktı. Türksat'ın aktif 5 uydusunun kapsama alanına giren coğrafyada kurulumu yapılan uydu terminali sayısı da 6 bin 210'a ulaştı.



    Şirket halen 31, 42 ve 50 derece doğu yörüngelerinde Türksat 3A, 4A, 4B, 5A ve 5B olmak üzere 5 haberleşme uydusuyla faaliyetlerine devam ederek, dünyada 3,5 milyar nüfusa ulaşabiliyor.



     




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turksattan-yayin-yapan-televizyon-kanali-sayisi-523e-ulasti/3121739







  • çok şükür konvansiyonel tvleri terk edeli yıllar oluyor ne haberlere nede her han gibi bir programa bakmıyorum youtube netflix yetiyor böylece çöp olan dayatılan gündemden uzaklaşıyorum youtube da beğenil meyen kanal tavsiye ederse kanalı banlıyorum böylece güzel bir liste oluyor

  • bossmaris B kullanıcısına yanıt
    Netflix'te dayamıyolar mı peki sana? He doğru sen kendi seçtiğini izliyorsun :d

    Bıktık lan bu tek kalemden çıkma yorumlarınızdan. İzlemiyorsan tv izleme ne anlatıyon dayı sen. Netflix youtube izliyormuş gören de bir şey sanacak şimdi seni.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar...bizde yıllardır astra uydusu olduğu için bilemiyom zira türksat uydularından 140 tane yabancı kanal gösteriliyomuş merak ettim hangileri bunlar çoğu ortadoğu asya kanalı herhalde...!!!...Türksat'tan yayın yapan yabancı kanal sayısı %69 arttı 

  • TRT 1 ve beyaz TV aniden kayboldu sinyal yok diyor diğer kanallarda sorun yok neden olabilir acaba yardımcı olacak biri var mı?

  • bossmaris B kullanıcısına yanıt
    tebrikler, netfilix, youtube izlediğine göre nirvanaya ulaştın demek.

  • bossmaris B kullanıcısına yanıt
    O değil de, "herhangi bir" i nasıl becerdin de "her han gibi bir" diye paramparça ettin, "beğenilmeyen"i niye ayırdın?
    Gözlerim kanadı yazdıklarını okurken.
    Netflikş yerine biraz okusak daha mı iyi sanki :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 15 yıldır Türksat abonesiyim. Ekledikleri çar çöp kanalları açıklayacaklarına kaldırdıklarını açıklasalarmış keşke.

  • bossmaris B kullanıcısına yanıt
    Vay be dayıma bak tv izlemiyormuş
    bunu duyan kızlar kapında bekliyor dayı haberin olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uyduda saçma saçan ürün satan reklam arası film yayınlayan kanallar Almanya merkezli onlarda yabancı kanal sayılıyor büyük ihtimal

  • Uzay uydu çöp tüm uydular imha edilsin

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    arkadaşım...reklam arası filim gösteren almanya merkezli kanallara dikkat ettiysen sansürlümü yayın yapıyolar merak ediyom yani filimlerin erotizim sahnelerini makaslayıp göstermiyolarmı rütük lisanslı kanallar gibi...!!!...Türksat'tan yayın yapan yabancı kanal sayısı %69 arttı 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.