Şimdi Ara

Türktelekom paket değişikliği hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    2022 Nisan ayında türktelekom tivibu + 100mbits fiber olan tarifeyi almıştım. Tabi ozamanlar 100mbits üstü paketler yoktu. BTK onayı ile yeni paketler çıkınca bende telekomu aradım hattımı 200-500-1000mbits olan bir tarifeye geçirmek istediğimi söyledim. Paketinizde henüz 100mbits üstü çıkmadı. Çıkınca geçersiniz dediler. Ocakta tivibu içerikli 200-500-1000mbits tarifeler yayınlandı. Telekomu aradığımda sizin geçen sene nisan ayında aldığınız o paket o senenin haziranında müşteri alımına kapandı. Şu anki kampanya isim olarak aynı görünsede paket kodu farklı. O yüzden geçiş yapamazsınız diyorlar. Yani kısacası 2024 nisan ayına kadar böyle kalacaksın diyorlar. bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan var mıdır? Telekom genel müdürlüğüne gidin birde orada sorun belki bişeyler olabilir dediler.



    bireysel.turktelekom.com.tr
    Evde İnternet Kampanyaları ve Paketleri | Türk Telekom
    https://bireysel.turktelekom.com.tr/tt-evde-internet/Sayfalar/yeni-musteri/tivibulu-evde-internet-kampanyasi-100-mbps.aspx







  • haandsomee kullanıcısına yanıt
    Altyapınız ftth ise türk telekomun mobil uygulamasında 200 500 1000 mbps hızları hız değişikliği bölümünde görmelisiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam sizin kullandığınız tarifede maksimum hız 100 mbps bu yüzden 200-500-1000 mbps hızlar olan tarifeye geçiş yapabilmeniz için tarife değişikliği gerekiyor. Bildiğim kadarıyla 12. aydan sonra bu değişikliği ceza bedeli olmaksızın yapabilmeniz gerekir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    hocam müşteri hizmetlerine sordum yani tamamen kadrosumu değişti bilmiyorum ama kimse hiçbirşey bilmiyor. Yani toplam 14 ay var tahattüt bitmesine ben böyle devam mı edeceğim diyorum evet diyor. Başkasıyla konusuyorum başka cevap veriyor. Hepside sizin zamanında aldığınız paket artık müşteri alımına kapandı ve o zaman 100mbits üstü tarife gelmediği için öyle devam edeceksiniz diyorlar. Acaba telekom müdürlükleri bu konuyu çözüyormu. Ona göre gideyim diyorum

  • telekom müdürlüğüne gittim kayıt açtırdım. 10uncu günde bitti hala geri dönüş yapacaklar

  • 1 ay oldu hala dönüş yapacaklar.

  • Bende de başta geçemezsiniz dediler. Fakat daha üst pakete geçip Türk Telekom'da kaldığım için taahhüt bozma bedeli çıkmadan yeni tarifeye geçiş yapabildim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.