Şimdi Ara

Türktelekom tarafından tek taraflı fesih yapılması ve mağdur edilmem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şunu belirteyim konuyu açma sebebim mağduriyetimi gidermek için destek alma, sanal ortamda kamu oluşturma çabası vs değil. Sadece sizle paylaşmak istedim. Belki benzer durumu yaşayanlar olmuştur bana yön gösterebilirsiniz veya daha sonra bu konuyu okuyup benzer durumu yaşayanlar bilinçlenebilirler.

    Dün babam Türktelekomu arayıp biten internet kampanyasını yenilemek istemiş. Eskisi 8mbit 45tl 24 ay taahütlüydü. Hızından falan hiçbirşeyden anlamaz babam. Eskisinin aynını devam ettirin demiş. Müşteri hizmetleri "Fiber hızlı hepsi dahil 24mbit 24 ay 57,90Tl" ye ikna etmiş babamı anlaşmışlar. Babam aradı durumu anlattı. İnternet gidecekmiş 24 saat içinde gelecekmiş dedi. Tamam dedim kapattık.

    Bugün akşam eve geldim. İnternet yok. Müşteri hizmetlerini aradım dünkü olayı anlattım. Evet böyle bir anlaşma yapılmış ancak bölgede ki arkadaşlar bakmışlar sizin evinize 24mbit hız sağlanamıyor bu yüzden aboneliğiniz iptal edilmiş. Babanızın tekrar arayıp yeni abonelik anlaşması yapması lazım dedi. Şunun altını çizelim kampanya anlaşmasında telefonda onaylıyorum dedikten sonra karşılıklı sözleşme imzalanmış oluyor ve Türktelekom anlaşmayı bugün tek taraflı fesih ediyor.

    Babamın yanında yeni abonelik için müşteri hizmetlerini aradım. Durumu anlattım. Karşıda ki kişi alt yapınızı kontrol edelim ona göre kampanya önerelim dedi. Kontrol sonucunda (24mbitten dolayı kampanyamızı iptal ettiklerini anlattığım halde) 24mbite kadar sağlıyor derken sözünü kestim beyefendi dünde aynısı yaşanmış. 24mbit sağlanmadığı için iptal edilmiş. Neden 24mbite bakıyorsun. 16mbit kampanyalara bakın dedim. Tamam dedi 16mbit kampanyaları 57.90tl dan daha yüksek fiyatlara sıralamaya başladı bana. Şaşırdım. Beyefendi daha düşük hızı daha yükseğe veriyorsun nasıl olur bu dedim. 1 kasım itibariyle kampanyalar yenilendi fiyatlar arttı dedi. Ben kıllandım telefonu kapattım.

    İnternetten babamın anlaştığı kampanyayı buldum. 24mbit 50gb akk 57,90tl. 16mbit 50gb akk oda 57,90tl.
    Yeni kampanyalara baktım 16mbit 65tl lerden başlıyor.

    Para önemli değil. Ben enayi yerine konulduğumu hissettim ve acayip tilt oldum. Bugün ücretlerde yenileme olduğu için kampanyamın bilinçli iptal edildiği ve daha yüksek fiyata anlaşma sağlamak zorlandığımı düşünüyorum. Çünkü adam 24mbit kampanyayı iptal olma sebebini anlattığım halde bana öneriyordu ki bir sonraki müşteri hizmetleride önerdi orada değineceğim buna.

    Tek taraflı fesihden dolayı mağdur olduğumu beyan etmek için tekrar müşteri hizmetini aradım.

    Merve hanımdı. Kendisine durumu anlattım. Sizi biraz bekleticem dedi. Döndüğünde şuan kabul ederseniz anlık bir kampanyamız var 8mbit 100gb akk 65tl ve yanında bir kampanya daha söyledi hatılamıyorum şuan. (Burada ağzına şeker verilip susturulmaya çalışılan çocuklar yerine konulduğumu hissettim) Şuan kabul ederseniz anlık kampanya bunlar dedi. Sözünü kestim merve hanım bana dün 24mbit hızı 57tl ye satarken bugün daha düşük hızı daha yükseğe satıyorsun. Bu nasıl olur dedim. Evet ama elimizdekiler bunlar isterseniz 24mbit kampanya yapalım tekrar ama alt yapınız 20mbite kadar destekliyor 20mbit hız alırsınız max. dedi. Madem yapabiliyorsun dünkü anlaşmayı niye iptal ettiniz dedim. Alt yapınız desteklemediği için iptal edilmiş ama dedi. O benim sorunum değil. Dün doğru tavsiyede bulunsaydınız doğru kampanyada anlaşsaydık. Babam onayladığını söylediği an karşılıklı sözleşme imzalanmış oluyor. Siz tek taraflı fesihde bulundunuz ve bizi mağdur ettiniz. Biz fesih etsek cezayı dayarsınız siz fesih etseniz bişey yok dedim. Haklısınız dedi. Benim yapabileceğim birşey yok kayıt oluşturalım dedi. kayıt oluşturduk. Onaylıyor musunuz diyip kapatırken kaydınızı okur musunuz dedim. Müşteri tavsiye edilen kampanyayı kabul etmedi vsvs mağdur edildiğini söyledi vsvs bişeyler yazmış. benim mağduriyetimle senin yazdığın şeyin alakası yok dedim. Sistem bana böyle yazmama izin veriyor. Zaten kaydı dinleyecekler ordan anlarlar dedi. Tamam dedik kapattık.

    Sonuç olarak;

    Türktelekom 24mbit 24 ay 57,90tl ye anlaşma yapıyor. Alt yapımız desteklemiyormuş deyip tek taraflı fesih ediyor. Yeni kampanya yapalım diyorlar ama kampanyalara zam gelmiş. Biz daha düşük hızı daha yüksek fiyata almak zorunda kalıyoruz. Burada Türktelekom doğru hız kampanyası önerimi yapsaydı böyle birşey yaşamayacaktık ve zamsız ücretten tarifemizi başlatmış olacaktık.

    Geri dönüşlerini bekliyorum. Gelişmeleri buraya ekleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raznurk -- 1 Kasım 2018; 23:15:7 >







  • İlk olarak bu teklifler yalın olarak mı verildi sana? Yoksa ilave olarak ev telefonu parası ödüyor musun?



    Türk Telekom un tarifeleri bu şekilde garip malesef. 24 mbps hızin fiyatı 16 mbps den daha ucuz.



    Eger sana verilen 24 mbps 50 gb tarife 58 lira her şey dahil paketse yani yalınsa çok iyi fiyat muhtemelen Türk Telekom yanlış fiyat verdi o yüzden iptal etti kendi çapında. Bir de bu aralar özellikle yüksek akn li paket satmaya çalışıyorlar. 8 mbps 100 gb gibi. 8 mbps 50 gb satmıyor. Çünkü akn kalkacak 2 ay sonra. Daha pahalı fiyattan yüksek akn li paket satmaya çalışıyor.



    Bu tarz üç lira beş lira nasil koparırım derdinde özellikle bankalar aldıktan sonra tam bankacı zihniyeti ile çalışmaya başladı. Bir ara yapıyordu, şimdi tekrar başladı garibanın, üç lira ile çalışan insanların cebindeki paraya göz dikmeye. Şirketin sonu geliyor gibi. Bakalım ne olacak.



    www.milleni.com.tr/fiber-nerede buradan adresini sorgulayıp kaç mbps hız aldığına bakabilirsin.



    Son olarak Türk Telekom a devam etmek zorunda değilsin. 65 liraya 100 mbps hız veren sağlayıcılar var netspeed gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Evet yalın fiyat. Evde modem var ayrıca telefon ödüyoruz.

    Alabileceğiniz Hız: 27 Mbps bu çıktı.
  • 24mbit 50gb yi dairenin prizinde fiber optik kablo varsa alirsin yoksa bu pakedi bedavada verseler kulanamazsin cunki sadece daire icine kadar fiber baglantisi olanlara bunu veriyorlar.

    Musteri temsilcisi bunu bilmeyenilir cunki altyapi sorgulama sitesi eksikler ile dolu

    Ayrica fiber paket fiyatlari tabiki daha ucuzdur diger paketlere gore bunu bilmenizi isterim, yani 24mbitlik paketi bana ucua verdiler bunu pahaliya verdiler demeyin guvenin bana.



    Siz vdsl yada adsl paketlere bakacaksiniz, ha apartmaninizda fiber dolabi varsa ki sanmiyorum, dairenize fiber tesisat cektirip bu 24mbitlik 58tl lik pakede gozunuz kapali basburabilirsiniz.



    Butun bunlar disinda ttelekom un cebinde tuttugu vdsl 16mbit 50gb 57tl lik pakedi var bunu yayinlamiyorlar, ancak en yetkili musteri hizmetlerine baglanabilirseniz ondan alabilirsiniz (il telekom mudurlugune gitmenizi oneririm ozel fiyatlar icin)



    Ttelekom calisani filan degilim 98den beri belki 50 kere abonelik degismisimdir artik icli disli oldum bizim il mudurlugundeki calisanlarla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fiber bizim yaşadığımız yere gelmedi. ana cadde üzerinde evimiz. Yollar ve kaldırımlar 0 dan yapıldı. Yapılırken müteahhit telekoma it kabloları sürekli koparmış. Telekomda yama yapıp birleştirmiş kablolar su alıyor. Telekom kabloları değiştirmek istiyor belediye kazı için izin vermiyor. İnternet hızı berbat şuan.

    24mb 57,90 lık listede 16mb 57,90 tlde var. Ben ilk konuşmada 16mb 57,90 tl yi yapın demek için aradım. Böyle bir kampanya yok 1 kasım itibariylede zam geldi dediler. Nasıl yok dün babama önerilen kampanyayı ekranınızdan kontrol edip baksanıza dedim göremiyoruz dedi.
  • Türk Telekom tarifeleri bellidir.



    24 mbps 50 gb akn li fiyatın fiber ya da bakır olması fiyatı değiştirmez. Web sitesinden de bakabilirsiniz. Hatta sitesinde FİBERNET/HİPERNET Limitsiz 100 mbps hız şeklinde yazar. Türk Telekom vdsl sistemini hipernet olarak adlandirir. Adsl sistemini de ultranet olarak.



    İkincisi daire pirizinden gelen bakır telefon kablosu ile 100 mbps bile alabilirsiniz eğer yakıninizda bir saha dolabı varsa. Yani 24 mbps yi geçtim 100 mbps almak için fiber kablo ya gerek yok. Hatta isteseler 200 mbps hız bile verirler şu an alt yapı ile.



    Ucuncusu Türk Telekom alt yapı sisteminde vdsl ile 100 mbps ye kadar hız adsl ile 16 mbps kadar hız alırsınız. Yani 16 mbps vdsl paketi değil adsl paketidir.



    Son olarak il müdürlüğünde çalışanlar hiç bir şey bilmez

    Emin olun forumun bu kısmında iki hafta takilsaniz müdürlük çalışanlarından kat ve kat bildiğiniz olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 2 Kasım 2018; 0:8:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Raznurk kullanıcısına yanıt
    Evet iste il mudurlugune gideceksiniz o pakedi telefondan ozel musterilere veriyorlar ve il mudurlugunden iyi pazarliklar ve iyi muhabbetler sonucu teklif ediyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Lutfen yazilarimi alintilamayin yada cevaplamayin sizi ciddiye almayacagim zaten engellisiniz listemde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 2 Kasım 2018; 0:11:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raznurk kullanıcısına yanıt
    Alt yapının kötü olması hizmet kalitesini etkiliyor mu?



    İkincisi kazı izni verilmediğini size Telekom yetkilisi mi söyledi? Kablo değiştirmek için kazı yapmaya gerek yok. Kazi yapmadan yama yapabiliyorlarsa kabloyu da değiştirebilirler. Genelde is yapmak istemediği zaman belediyeye atar suçu Türk Telekom.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    Alt yapının kötü olması hizmet kalitesini etkiliyor mu?



    İkincisi kazı izni verilmediğini size Telekom yetkilisi mi söyledi? Kablo değiştirmek için kazı yapmaya gerek yok. Kazi yapmadan yama yapabiliyorlarsa kabloyu da değiştirebilirler. Genelde is yapmak istemediği zaman belediyeye atar suçu Türk Telekom.
    Hizmet kalitesindeki kalite fazla oldu. İnternet leş.

    Turktelekomda çalışan arkadaşım söyledi.
  • Raznurk kullanıcısına yanıt
    Yani başka bir internet servis sağlayıcısına geç diyecektim ama bu tarz sorunlar yaşıyorsan o zaman Turk Telekom da kalman daha iyi.



    Sikayet.btk.gov.tr ye yaz istersen sorununu. Genelde şikayetin ile alakası olmayan cevaplar veriyorlar ama belki işe yarar. Ya da tekrar müdürlüğe gidip derdini anlatmaya çalış.



    Kullandığın modem vdsl modem mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdığı mesaj doğru siz insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz hipernet fibernet ayrımı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz önce Türktelekom genel müdürlüğünden aradılar. Ben dünkü bildirim için aradı sandım. Yine yüksek fiyata kampanyaları sıraladı. Siz bildirim için aramadınız mı dedim. Hayır kampanya önermek için aradım dedi. Dünkü olayı anlattım. Siz nasıl bir kampanya istiyorsunuz dedi. 16mbite 57,90tl den fazla para vermicem dedim. Tamam akk kotasıda söyler misiniz 50gb kalktı minumum 75gb dedi. 16mbit 75gb akk dedim. Tamam 56,90a verelim mağduriyetinizi giderim dedi. Kabul ettim bende.
  • Raznurk kullanıcısına yanıt
    İyi bir anlaşma yapmışsınız. Fiyati uygun. Zaten iki ay sonra kota da kalkacak. Muhtemelen Kotasız kullanırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka sağlayıcılara bakın neden telekom diye diretiyorsunuz
  • Aynı olay Nisan Mart gibi başımdan geçti 60₺ ye 16 Mbps 150 akn vardı hipernet e geçmek istedim geçiş yaptım ama boş port yok diyip iptal ettiler bende 60₺ ye bu sefer 100 GB akn kabul ettim sonra 200 GB akn için aradılar 4-5 ay sonra 65₺ Okey dedim. geçen hafta boş port olduğunu öğrendim bu sefer de aradım geçiş için resmi tatil di 29 Ekim onay verdim 30 Ekim sabahı 11 gibi net gitti aradım ip sorunu var dediler modem ışığı turuncu oldu VDSL e geçtim 60₺ ye 100 GB akn zaten 2019 da kota kalkıyor VDSL için 1 yıldır bekledim ama :(



    Türk Telekom da herşey 60₺ ile 65₺ galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verilmiş sadakanız varmış dolaylı yoldan da olsa bir şekilde Türk Telekom'dan kurtulma fırsatı yakalamışsınız. Bence Netspeed ucuz ADSL tarifelerinden birini alarak hayatınıza kaldığınız yerden devam edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.