Şimdi Ara

TUSAŞ’tan heyecanlandıran açıklama: Milli Muharip Uçak, 2023’te ilk uçuşunu yapacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BAYKARtwitter
    “🛫✈️🛬 #BayraktarDİHA 8000 feet Operasyonel İrtifa Uçuşu ✅ 🛫✈️🛬 #BayraktarVTOL 8000 feet Operational Altitude Flight ✅ #MilliTeknolojiHamlesi 🌍🇹🇷”
    https://twitter.com/BaykarTech/status/1612501743656386560
  • hadi inşallah 

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt

    Bugün aday açıklansa ne yapacan gidip oy mu verecen? Aday açıklanması 1 günlük iş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    aday açıklanmadı derken

    daha seçim tarihine girilmedi manasında şeyetmiştim.

    oy vereceğin sallanan masa bile "seçim vakti gelince açıklayacağız" diyor.


    yani:

    daha seçim vakti değil.


    Hem madem 1 günlük iş, neden o gün bugün değil? neden çekinip de şimdi açıklamıyorlar? Korkuları ne?



    oy verme meselesine gelince

    adaylara bakarız, hangisi uygunsa o kişiye oy veririz. 80 - 90 yıllık bir partiye sebep ypkken körükörüne oy verenlerden değiliz . . .


    Dün A partisi yoktu, Bugün A partisi olur, yarın B partisi olur. ama C partisi 90 yıl sürmez, sürmemeli . . .

  • demek istediğinizi şimdi anladım. ve Uyarınız için teşekkürler.

    Demek ki Türkiye devleti, araba üretmeyi şimdiye kadar istememiş.


    ayrıca dediğiniz gib ithalat sıkıntılı. savunma ve savaş teknolojileri ithalatı hem çok pahalı hem de kısıtlı. mesela 300 km menzil üstünde füze ithal edemezsiniz. YASAK.

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt

    Tabi ki devlet istemedi. Devlet Tek bir kişi değil. "ben istemiyorum ha" demek değil. Takdir edersiniz ki arabaya gelene kadar daha değerli şeyler var.

    Mesela nasıl desem. Şimdi neredeyse her şehirde üniversite var ancak eğitim yok. Türkiye ilk kurulurken ana amaç ekonomik kalkınmadan çok kültürel kalkınma idi. Ne yazık ki kültürel kalkınma geri plana atılmak zorunda kaldı. Şimdi zengin ama görgüsüz insanlar daha çok. Eskiden bu kadar bolluk refah kesinlikle yoktu. Vardı tabi ancak azınlıkta idi onlar da kaliteli insanlardı. Ha bu demek değil ki Cumhuriyet döneminde kalkınma olmadı. Hayır böyle demiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt

    Kardeş çok boş yapmışsın. Seçimin yapılacağı zamanı aşağı yukarı 3 IQ'lu bir insan bile tahmin edebiliyor. 2023 yazında seçim olacağını ciddi ciddi bilmiyor musun? Bilmiyorsan tahmin de mi edemiyorsun? Sallanan masa mı yoksa sizin iktidar mı göreceğiz.

    Kardeş duyurulacak olduktan sonra 1 günlük iş diyorum yani iş bile değil. Zaman olarak bizim adayımız şudur demek 1 günlük iş. Uzun bir süreç değil diyorum, dolayısıyla örnek olarak bugün duyurulsa adayı öğrenirsin diyorum. Neden bugün değil sorusunu bana değil oy vermeyeceğin gün gibi açık olduğu hâlde muhalefetten daha çok ilgili olduğun o muhalif olan siyasî oluşumlara soracaksın. Oy vermeyeceksin zaten ampule basıp geçeceksin işte belli ki. Seni masada ilgilendiren bir şey yok. 1m km'den ampulcü olduğunuz belli halen daha masal anlatıyorsunuz yok kişilere veririz de partilere bakmayız da. Gram samimi değilsiniz. Senin oy vereceğin parti 20 yıldır belli zaten. Gerisi boş masal.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Beni, kendin gibi sabit fikirli sabit partili zannetme.

    mesela son belediye seçimlerinde farklı partiye oy verdim.


    elbet de muhalefete de ilgi duyacağım. Onların getireceği sistem ve projeleri inceleyeceğim. Körükörüne bir kişiye veya bir partiye bağımlı değiliz. akp'ye oy verenlerin çoğu kötünün arasında iyisi olduğu için bu partiye oy veriyor. daha iyi bir Alternatif çıkarsa inan akpden daha çok oy alır. çok az bir kısmı ise (senin gibi) parti ve kişi bağımlısı.


    parti bağımlısı mı arıyorsun, mesela bak en büyük muhalefete. adamlar çıksa açık açık dese "biz pkk ile işbirliği yapacağız, savunma sanayisini durduracağız, onceden olduğu gibi dini ve dini sembolleri yasaklayacağız ve önceden olduğu gibi eğitim sitemini komple amerikaya teslim edeceğiz" dese yine %15 - %17 kemik oyu olur. bu gerçeği sen de biliyorsun.


    bir de altılı masaya soruyorlar, "neden adayı bugün açıklamıyorsunuz?"

    -yıpranır.


    evet verdikleri cevap bu.



    ayrıca konu neden buraya geldi? her yapılan yatırım, savunma sanayisinde yapılan her iyişeştirme ve atılım, ülkeye katkı sağlayacak her adımda "seçim yatırımı" diye diretince konu buraya geldi. Yapmayın artık şunu.





  • Arkadaşlar herkes seçim vs diyor ama herkes taraflı tarafsız kabul etmeliki bu projeler gerçekten çok ağır projeler.Biz çalınan yıllarımızın maalesef cezasını milletçe çekiyoruz.Başımızı öne eğip düşünmenin vakti.Atatürk'ün ölümünden 1974 Kıbrıs barış harekatına kadar olan süreçte yapılanlar,ihmal edilenler yüzünden maalesef bu ülkenin 36 yılı çalındı.74'ten sonra öldürülen mühendisler,faili meçhul cinayetler,baskılar,ambargolar ve 80 darbesi derken bu ülkenin siz diyin 50 ben diyim 60 yılı çalındı.Bir tank motoru yapmak gerçekten çok ağır bir iş.Öncelikle malzeme bilimini çok iyi bilmen lazım.Motorun üreteceği sıcaklığa karşı parçaların ultra dayanıklı olması lazım.Bunun harici transmisyon sistemlerinin kusursuz olması ve bunun haricinde tankın kendi savunma sistemlerinin çok iyi çalışması gerek.Bir taraftan tank füze yese bile motor bileşenlerinin o patlamanın oluşturacağı sarsıntıya karşı dayanıklı olması yani en iç katmanına kadar en ufak bir çatlak bile olmaması lazım.Uçak motoru hele hele 5.nesil bir uçak motoru yapmak zaten apayrı bir macera.Uçağın 5.nesil olması için o motorun stealth karakter de olması şart.4 ve 4.5 nesil uçaklar arka taraftan yeni nesil radar sistemlerine sürekli yakalanıyorlar.Çin motorlarından memnun değildi,Rusya ise Su-57 de hala bocalıyor.Eleştirinin dozunu bunları düşünerek bence düşürmeli insanlar.Bugünkü İsveç'in Gripenlerinde alt sistemlerin bazılarının Abd menşeili olduğu,Güney Kore'nin uçağında da yine alt sistemlerde Abd'nin etkisi olduğu konuşuluyor.Biz bu projeyi yapamasak ne kaybedeceğiz ki?Şu uçağın uçması demek Nato ve Abd kuvvetlerinin yıllardır ülkemizin milletimizin boğazına astığı prangalardan kurtulmamız anlamına gelir.85 milyon şunu kabul etmeli:Biz bu uçağı yapmak zorundayız aması falan kalmadı bu işin artık bu saaten sonra.Kanada aldığı F-35 filosu için tam 19 milyar para ödeyecek.Bu para ne demek siz biliyor musunuz?Bu cari açığı kapatmak için bunları yapmak zorundayız.Şu an dünyada tek gerçek 5.nesil uçak Abd hava kuvvetlerine aittir.Bu uçağı yapmak milletimizin de yıllardır kaybolan güvenini tazeleyecek.Yıllardır bizi Ab'nin turizm destiyasnoyu olmakla övünür hale getirdiler kim Ab'nin turizm destinasyonu olmak istiyor ki?Uçağımızla alakalı yılların getirdiği bir tecrübe var.Aviyonikleri halledeceğimizi düşünüyorum.Aesa radar tanıtılmıştı.Yakında radarın testlerini görürüz.Radarın testini nasıl yapacağız Akıncıda mı yapacağız o da önemli.Tei motoru bir yapabilse biz bu işi beceririz.Rüzgar tünelleri aerodinamiğin olmazsa olmazıdır.Formula 1 araçları rüzgar tünellerinde test edilir.İnşallah ''little little into the middle''diye diye bitiririz projeyi.En önemli ve gerçekçi olmamız gereken kısım projeye ortak ülke lazım.Bu çok maliyetli bir proje olacak çünkü.Bakalım nolacak...





  • SUBARU kullanıcısına yanıt

    Var mı daha iyi yapacak biri? Herkes aynı soruyu soruyor? Tamam kime verelim ? Kötü ve iyiyi karşılaştırıyoruz iyi yapılanlar ağır basıyor. Geçmişi de biliyoruz ya ....

  • 2023 sonu uçarsa testler denemeler filan her şey yolunda giderse 2025 gibi envantere girmeye başlar. Bunlar her şeyin sorunsuz mükemmel gittiği ütopik bir senaryoda olacak tarihler. 2025 de uçuş olsa testler denemeler yine envantere giriş 2028 gibi olurdu. Bu proje için planlanan olaylar 1 gün 1 hafta bile öne çekilse bizim hayrımıza. F35 gelmediği gibi utanmadan hangar kirası isteniyor haberleri dolaşıyor bizim lisanslı ürettiğimiz F16 satışı için bile yokuş yapıyorlar. Başka yerden uçak almaya kalksak onların gelmesi bakım prosedürleri eğitimler şartlar imzalar en erken 1 2 sene geçecek işimize yaramaya başlaması için. Başka uçakla uğraşana kadar bu projeye odaklanılmalı neticede bizim asıl hedefimiz bu uçak ara çözüm yerine nihai hedefe gidilmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Sen de bunu yedin? Adam ne anlatmış? Hiç. Tamamen palavra. Eski akepelinin dediğine inanacak kadar saf değiliz şükür.

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt

    Kesin öylesindir kardeş eminim.  Senin bazı mesajlarını görüyorum maşallah hiç toz kondurmuyorsun hükümete yani dolaylı yoldan, muhalefete gelince dil pabuç kadar. Sonra biz sabit fikirli oluyoruz. Sizler ise tarafsız insanlar.


    Ülkenin ekonomisini çökertip kendi vatandaşını sefilleştiren, ülkenin imajını, pasaportunu Venezüella seviyesine getiren, ülkeyi sığınmacı çöplüğüne çevirip Batı'nın ayakçılığını yapan adamların %50 aldığı yerde bahsettiğin tipteki sunî bir şekilde varsayılan partinin % 13-17 alması şaşırtıcı olmaz. AKP kötünün iyisi demek bir algının sonucu, gayet son derece kötü yöneten, beceriksiz, yarına ait bir planı olmayan, günü kurtarmak için çabalayan bir parti. Savunma sanayisi bir etken olsa da ülke yönetimi sadece savunma sanayisinden ibaret değildir.


    Ben seçim yatırımından hiç bahsetmedim konuyu şu anda buraya sen getirdin ama madem getirdin yazalım. Savunma sanayisinde yaşanan gelişmeler seçim yatırımı olmasa da üzerine yapılan siyasî propagandalar seçim yatırımıdır. Al bir örnek daha çok yakın bir tarihte RTE EYT'ye karşı çıkıyordu. Şimdi iktidarı sallanıyor diye 180 derece dönüp kendi söylediği şeylere karşı çıktı. Bu düpedüz seçim yatırımıdır. Asgari ücret popülizmi de aynı şekilde. Doları baskılamak için atılan taklalar, arka planda yapılan sermaye kontrolleri, üç harfliler diyerek krizin faturasını başkalarına kesmeler, günah keçisi ilan etmeler seçim uğruna yapılır. Aksi hâlde oylar erimektedir. Faiz yok dediler kur korumalı mevduat diye sonu belli olmayan bir faiz çıkardılar. Faizi düşürdük dediler yalan olduğu anlaşıldı. Kriz etkilerini gösterip insanların temel ihtiyaçlarını vurmaya başlayınca ya algı yönetimleri, hedef göstermeler, bahane üretmeler başladı. Konut fiyatları uçtu, kiralar uçtu, ev sahiplerini hedef gösterdiler, kiracılarla ev sahiplerini birbirlerine düşürdüler. Bereket yine iyi niyetli ev sahipleri fazla da insanlar sokaklarda kalmıyor. Krizin etkisi barınmayı da vurunca TOKİ propagandası başladı.10 yılda 250 bin konutmuş. Başvuran 8 milyon insan o da konutlar yapılacak da sana çıkacak da sen de onu yüksek enflasyon içinde ödeyebileceksin de ölme eşşeğim ölme. Ama bahsederken nasıl da oldu bittiye getiriyorlar, nasıl da her şey güllük gülistanlık oluyor ama. Adam doğalgaz faturasını ödeyemiyor diye kullanmıyor, ısınamıyor sonra TV'yi açıyor sağda solda bilmem kaç milyar metreküp doğalgaz bulundu haberi. Ya kardeş kusura bakma bu insanları "geri zekalı" yerine koymaktır. Yapılan bu saygısızlık, bu insan zekasına hakaret sizin zorunuza gitmiyor olabilir ama bazı insanların zoruna gidebiliyor. Heh işte bu da seçim yatırımı. Diyeceksin ki neden. Kardeş bu ülkenin yıllardır en büyük giderinin enerji olduğu bilinmiyor muydu? Peki neden bu arama işleri kriz zamanı yapıldı? Paranın bol olduğu zaman en güzel yatırım zamanı değil midir? Ne beklendi peki 20 senedir? Yahu basbayağı AKP seçim kazanmak için her tuşa basıyor işte. Megri megri işe yarasa o yola girecekler. Daha geçenlerde Kürtler'e cici görünmek için RTE Ahmet Kaya'nın mezarını buraya taşıyalım demedi mi? Tabi ailesi kabul etmemiş. Çok basit bir politika işte. Daha belediye seçimleri zamanıydı yanlış hatırlamıyorsam terörist elebaşının kardeşini TRT'ye çıkarmadılar mı? AKP, RTE tipik siyasî oluşum ve siyasetçiler işte. Bunların attıkları siyasî adımları ve bunları okumak bu kadar zor değil. Birisi bir siyasî kişiliğe yalakalık yapıyorsa ya koltuk ya rant peşindedir ya da torpil bu kadar basit. Bir ticaret adamı bir önemli siyasî kişilikle yakın temastaysa devlete bir şeyler satacaktır, ihale peşindedir bu da bu kadar basit.


    Daha yazılacak çok şey çıkar da bu kadarı yeterli. Demem o ki AKP sandığınız ve sanıldığı gibi kötünün iyisi değil gayet kötü bir siyasi parti. Sadece reklamını güzel yapıyor ve dizgileri eline almış bırakmıyor. Yoksa 20 yılı göremezdi. Bakalım millet iradesi bu kez neyi seçecek. Farklı bir seçim olacak mı? Olursa da bu seçim "millet bu seçimden memnun değil? ve "Çünkü çaldılar" diyerek yenilenecek mi? Yoksa seçimde trafolara kedi mi girecek? Mühürsüz oylar yine mi sayılacak? Yoksa daha farklı bir şeyle mi karşılacağız, hep beraber göreceğiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Ocak 2023; 3:44:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seçime yetişmesi mi lazim 🤔

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Keh keh keh  

  • Editörün kendisi inandı mı acaba bunu haber olarak paylaşmış. Daha önceki yerli oto yerli tank olaylarını da gördük.. Bu tarz haberlere karnımız tok, git başka yerde algı yap..

  • Seçim yakın Cnn, Haberturk vb. yerli üretimden geçilmiyor anasını satıyım.


    Halk gıda fiyatlarıyla baş etmeye çalışıyor :) . Ev sahibi kendi evine geçmek istedi evden çıktık bir ev taşıdık şimdiden yıl sonuna kadar ödeyeceğim borca sahibim.


    Allahtan işyerinde yaptığımız artı işler için prim yatırdılarda bu ay ilaç gibi geldi.


    Bir terslik var ama bakalım.


    Doları baskılamak için ne yapacaklarını şaşırdılar. Midesi bozuk ishal olmuş bir insan gibi ekonomi bağırsaklardakini ne zaman dışarı çıkartacak çok merak ediyorum.


    Biz dolar 10 ların üstüne rahat çıakcak dediğmizde burada alay eden müthiş ekonomi bilgisi olan arkadaşlar gelsinler anlatsınlar şimdi. Neymiş hükümet doları burada tutmak istiyormuş lan :)


    Ben eskiden çok daha az maaşla gıdayı hesap etmeden alırdım şimdi market market geziyoruz ...


    YERLİ UÇAKMIŞ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 10 Ocak 2023; 11:9:17 >
  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Tank olayında İhaleyi alan işadmının anlattıklarını kimse izlemedi sanırım.


    Neden ve nasıl ihaleyi onun aldığı belli değil :) daha iyi teklif verilen ihale iptal ediliyor sonra birden Sancak'da ihale.


    Adam bile şaşırmış :)


    Lan neler dönüyor

  • Ya hikaye kaç senesi var daha bu projenin. Tank olayına dönerse kimse şaşırmasın.


    öyle bir anlatılıyor ki zannedersin yerli savaş uçağı ile savaşıyoruz

  • Göksel Yıldırımtwitter
    “MMU hangardan çıkmaya hazırlanıyor: • @TUSAS_TR Genel Müdürü @Temel_Kotil: • Milli Muharip Uçağı motor çalıştırarak roll-out'a hazırladık. Tören için Sayın Cumhurbaşkanımızdan gün bekliyoruz • Verdiğimiz sözleri erken tutacağız https://t.co/4GDTKmxzWJ”
    https://twitter.com/gooksel/status/1612736700119228419
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.