Şimdi Ara

tutulmayan araç anlayışı yakın zamanda yıkılacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Maalesef bu zihniyet asla değişmeyecek.

    Ticaretle uğraşan, parayi okumayipta kazanan insanların yonettigi bir piyasada homojen bir arz talep dengesinden bahsedilemez. İnsanlar küçük altin gibi gerektiğinde nakte hemen çevrilecek araçları aliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uniqlo

    Maalesef bu zihniyet asla değişmeyecek.

    Ticaretle uğraşan, parayi okumayipta kazanan insanların yonettigi bir piyasada homojen bir arz talep dengesinden bahsedilemez. İnsanlar küçük altin gibi gerektiğinde nakte hemen çevrilecek araçları aliyorlar.

    çünkü hayatları bütçeye göre fazla dalgalı.. ya da hayattaki dalgalanmalara göre bütçe fazla dar..

    adam ömrü boyunca 40 bin lira para biriktirmiş, başka da meteliği yok, gidiyor 40 binlik araç alıyor..

    sonra en ufak bir maddi sıkıntıda haydaa hemen arabayı sat..

    baştan şöyle B sınıfı ucuz bişey alıp ayağını yerden kesse hiç sorun yaşamayacak.. ama napalım, bu da bir kesimin yaşam tarzı.. bişey diyemeyiz, damar onun kan onun..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kirmestali03


    quote:

    Orijinalden alıntı: bozak07

    Tr' de araca birikim gözüyle bakılıyor. % 80 böyle... O yüzden en küçük kazada dünyamız kararıyor... Mecbursun da kısıtlı bütçelerle araç alıyorsun mesela...30-32 bin tl en az... çoğu kişinin 1-2 senelik kazancı...

    kendi konforuna ve ulaşımına ayıracağın rakam belirlenmeli ve o rakama alınacak araç gerçekten araç gözüyle görülmeli.. O parayı ve aracı gözden çıkarıp ulaşım aracı olarak görmek lazım...

    Bir arkadaşım vardı.. Aradı kardeşim nıssan primera nasıldır 2004 felan dedi.. babasıyla beraber ticaretle uğraşıyorlar... kardeşim dedim tutulmaz satarken sıkıntı yaşarsın dedim... sorun değil 4-5 sene bineriz biz binebildiğimiz kadar ondan sonra uygun fiyata satar başka araba alırız. 4-5 zarar edelim muhım değil.. Üstüne ekleriz ya da o paraya göre alırız. Şu an bu araç için verdiğimiz parayı gözden çıkardık sorun değil dedi çok şaşırmıştım.... böyle olunca rahat oluyorsun araba alırken

    Bendede leon var. 5-6 yıl binerim diye aldım. Golf alacak gücüm vardı ama leon aldım param cebimde kaldı. Aracımda da bir ton özellik var.

    On defa senin yerinde olsam on defa leonu alırım :)




  • Ülkenin durumu belli, sürekli kötüye giden, sürekli fakirleşen bir ülkeyiz. Hele bu son yönetimle iyice bitti olay. Herkes asabi, sinirli, kavgacı, mutsuz, borçlu. Kimse mutlu değil, belki yandaşlar.. Kimsenin rahat rahat düşünmeden harcayabilecğei bol parası yok. Hal böyle olunca herkes parasını en ekonomik, en mantıklı ya da en az riskli yoldan harcamaya çalışıyor. Araba alırken de, olurda satması gereken bir durumda az zararla satacağı araçlara bakıyor. İsterse i30, ceed golften iki kat daha iyi olarak yeni model sunulsunlar. İnsanlarda güvenli bir altyapı oluşturup, piyasa sağlamadıkları müddetçe, parasını çekinerek harcayan pek çok insan yine golf veya muadili araçlara bakacaklardır.

    Yoksa herkes ister ikinci el temiz saab, volvo vs kullanmayı. Ama para gerektiği zaman 2 günde aracı satmak var, 6 ayda satmak var. Her şey mecburiyetten. Bu ülkede insanlar maaşlarıyla ay sonunu düşünmeden yaşayabilse, yabancı ülkelere zorlanmadan tatile gidebilse, 1 yıllık maaşıyla güzel bir sıfır km araç alabiliyor olsa, e o zaman haliyle ne boyalı araç, ne piyasası olan araç endişesi kalırdı, herkes gönlüne, beğenisine uygun davranırdı. Ama bu iktidarlara daha oy verdikçe olacak olan belli, yine bu, değişmez.

    Senin verginle, senin gazine alay eder gibi maaş verip elin suriyeli arabına 1 ay çalışan asgari ücretlinin maaşını da verir, örtülü ödenekten çoluğunun çocuğunun hakkını da yer, her türlü ihaleleri ülkenin menfaati için değil, yandaşını zengin etmek için de düzenler, kendine 5 dakikada %35 zam, sana 3+3 zam yapar. Elin amerikanı bahçeli evinin önündeki 500sl mercedesinin jantını temizleme videosunu çekip youtube'a eklerken, elin japonu senin gezip göremediğin kapadokyada tatil yaparken, sen maaşını aldığın gün faturaları yatırır, cebindeki kalan paraya bakıp ay sonu nasıl çıkacak diye düşünürsün. Ondan sonra gel de piyasası olmayan araba alma, hadi sıkıyorsa...




  • bu dediğin ancak sıfır araç fiyatları yarı yarıya düşerse olur. 2.el piyasası biter o zaman insanlar farklı araçlara yönelir.
  • Ok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • parası olan adam için tutulan veya tutulmayan araç fark etmez, ama bizim gibi orta direk vatandaş için önemlidir. İzah edeyim:

    zar zor ayda 700 TL kenara atarak senede 9000 , 3 senede 25.000 biriktirerek bir araç aldık diyelim. bu zor süreçte altın da alabilir ve köşeye atabilirdik, çünkü kenara bu parayı attığımızda diğer birçok şeyden (giyim kuşam , gezmek eğlenmek , tatile gitmek vb.) feragat ediyoruz. deyim yerindeyse hayatımız sadece işe gidip gelmekten ibaret oluyor. 25.000 tL ye gittik ikinci eli ölü ve yedek parçası servisi pahalı bi araç aldık diyelim. Biz 2-3 sene sonra o aracı 17-18 bin seviysinde satarsak, bu süre içinde aracın yakıtı ve bakımı için de para harcayacaımızdan kenara fazla bir para da atamayacağız, bu aracı sattıktan sonra daha yeni ve üstün bir araç yerine bir alt modele geçmek zorunda kalacağız. Oysa ki kimsenin beğenmediği kalas dediği fiat, ford, renault gibi araçları 25.000 e alıp 3 sene sonra 22.000 lere satarsak bu araçların bakım yürütme vb giderleri de düşük olacağından biraz para da biriktirip model yükseltme imkanımız olacak.

    Bu sebepten tutulan araç alırım ben, kendimi riske atamam.




  • bence yıkılmaz. İnsanlar araba alırken önce satılır mı diye bakıyor. yalan yok şimdi lancia ypsilon yeine polo almış olsam aldığımdan daha pahalıya bile satabilirdim. Ama ypsilon aldım arabadan memnunum ama chevy'nin son indiriminden sonra aklıma trax girmiyor değil. Aldığımız en basit arabada %40 ötv ve %18 kdv var bide ötvnin kdvside var Yani arabanın normal satışı 20.000 tl ise 8 000 ötv 5 000 kdv(bunun 1440 Tl si ötvnin kdvsi) ile neredeyse bir araba parası daha ödüyoruz. Hele yüksek motorlar için tam rezalet.

    Piyasa bu şekilde sürerse yani vergilendirme bu şekilde devam ederse yakın gelecekte bu dediğinzi mümkün değil zira clio dizel otomatiği 60 bine dayadı fiyatı. Ha makul vergilendirme olur dacia gibi arabalar 16-17 normal fiatlar 20 civicler vs 30 bin civarına gelirse ikinci el olayı biter. Ama bu hayalden ibaret. yani adam efsane kasa corollaya 15 bin istiyor 99 2000 civiclere 15-17 fiyat çekiliyor sıfırının fiyatı 30 a gelsin bakalım o zaman ne oluyor.




  • 2 yıl önce suzuki swift arabam vardı

    alırken herkes bu araba satılmaz vs deyip duruyordu ama yeni araba almaya ve suzukiyi satmaya karar verdiğimde ilanı verdiğim günün ertesi araba satıldı.

    yeni aldığım arabayı bayi 2 haftada teslim edecekti ve o 2 hafta arabasız kalmıştım.

    hakkaten tutulmuyomuş araba.
  • Tutulmayan araba almam ,aldırmam bundan sonra. 2 ay önce samimi bir arkadaşım 40 bin civarı bir araba önerisi istemişti , cruze aldırdım ..
    Şimdi çok pişmanım , keşke 10 bin fazla verdirip tutulan bir model aldırsaydım . 2 sene sonra durumunun ne olacağı belli olmayan markalara para bağlanmamalı. Mazda-mitsubishi-subaru-alfa-lancia vs. gibi markaların yarın "ben bu pazarada tutunamadım , çekiliyorum" demeyeceğini kimse iddia edemez.
    Chevy olayı bana ders oldu , köklü markalardan başkasına bel bağlamam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutulan markaların tutulmayan modelleri incelenmeli ve onlar alınmalı gibi düşünülebilir , en azından marka kaygısı yaşamayız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Penthos

    Dunyanin en iyi hb i olan golf un yeri sallanmaz merak etme

  • piyasa şartları hep değişmiştir ve değişecektir. avrupanın en iyisi şu anda vw, amerikanın ford. bakarsın on sene sonra satıldı satılacak haberleri gelir. Bundan doğal bişey yok. Şimdi tutulmayan araçlar ilerde en çok aranan araçlar olur. şu anda bana göre Türkiyede Hyundai en yükselişte olan, fiat en düşüşte olan markalar. 10 yıl sonra tersi olabilir.

    genel olarak; tutulan markaları sıfır, tutulmayan markaları 2. el almak iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 10 Aralık 2013; 14:49:43 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.