Şimdi Ara

TÜV Türk -randevu sistemi hizmeti 22 ilde (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.177
Cevap
4
Favori
253.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu hafta içi muayeneye gittim.Arabada herhangi bir sorun çıkmadı.Sadece şaşe numarasındaki bi harfin yanlış olduğunu söylediler.Bunun içinde o bölgeyi çizip yeni numarayı yanına yazdılar ve emniyette bu işin düzeltilebileceğini ve yeni ruhstın düzenleneceğini söylediler.Daha sonra emniyete gidildi.Tüvturk'un söyledikleri anlatıldı ve buna istinaden ruhsatın düzenlenmesi istenildi.Ama emniyet aracın ilk satışını buldu.2001 yılın ait satışta numaranın ruhsattaki gib olduğunu kendilerinin bir hatası olmadığını bizim satıştan önceki durumu bulup belgelememizi arabanın ilk çıkışına kadar gidip nerede hata yapıldığını bulmamızı istediler.

    Fiat servisiyle görüştüm.Onlarda bize bu şekilde bir çok kişi geliyor size bu numaranın okunduğuna dair bir yazı verebiliriz dediler.Bunla da bir çok kişinin işlem yaptığını ve ruhsatın düzeltildiğini söylediler.Arabanın çıkışını yada ilk satışının bulunmasının çok zor olduğunu da eklediler.Şu anda elimde emniyetten verilen ilk satışın fotokopisi var.Orada şase numarası ilk ruhsatta ki numara...

    Şimdi ne yapmalıyım...Servisten o kağıdı alıp emniyete gitsem bir faydası olur mu...O kağıdın parası da serviste 35 TL imiş...Yoksa o satıştan önceki durumumu araştırmam gerek...Olmadı mühendis odasına mı gidilecek bu hata için...

    Bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.10 yıl önce ruhsatta ki hata yüzünden şu anda bi koşturuyoruz.Aracın üçüncü sahibiyim.Bugüne kadar 4 muayene gören araçta sorun yeni çıkıyor.Aslında emniyetin Tüvturk'taki belgeye dayanarak ruhsatı düzeltmesi gerekmez mi...Ordaki yetkili bu belgeyle heen düzeltileceğini söylemişti.Oysa eniyette bir sürü sorun çıkarıyor...

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...




  • Emniyetin Tüv ün verdiği belgeye göre ruhsatı değiştirmesi gerekir. Bunun aksini iddia edemezler.Israrcı olun.Araç tespit ve muayene işlerinde tek yetkili kuruluş Tüvtürk tür.
    Kaldı ki aracın eski belgelerine sizin ulaşmanız gene imkansız.Aracın dip dosyası emniyettedir.Bu dosyada araç trafiğe tescil edilirken ki belgeler vardır.Eğer emniyetteki memur yapılan hatayı bulmak istiyorsa aracın dip dosyasına bakmalıdır.Eğer dip ( ilk tescil edilirkenki dosya) dosyasındaki belgelerde tüv ün yazdığı numara yazıyorsa hata emniyetindir.
    Fakat hatanın kimde olup olmadığını ne önemi var onu anlayamadım.Sonuçta siz ruhsatları değiştireceksiniz.Eğer aynı şase numaralı başka bir araç varsa bu işlemler yapılır.Yoksa tüvün verdiği belge ile ruhsat çıkarılır.Siz isterseniz emniyetteki memuru değiştirin veya başka bir şubede işinizi yaptırın.Hiç olmadı bi takipçiye verin kurtulun.
  • tenekutu olayı şöyle tekrar özetleyeyim...

    Şimdi emniyet benden şunu istedi.Dip dosyadan ilk tescili buldu.O tescilde şu an ruhsatta yazan hatalı numara yazmakta...Yani satış yapan kişi o satış belgesine yanlış numarayı yazmış.O numarada bugüne kadar ruhsatlarda yer almış.Şimdi emniyet şunu diyor bu hata bana ait değil...Siz aldığınız firmadan fiat'dan şöyle bir yazı getirin...2001 yılında ilk tescil sırasında bu numarayı hatalı yazmışız asıl numara şudur.Böyle imzalı bir belge getirirseniz işlem yaparım dediler.Bende Tüvturk'taki arkadaş buna göre işlem yapılabileceğini söyledim.Yine de aynı cevabı verdiler olmazsa mühendisler odasına gidilmesi gerektiğini söylediler.Sonra emniyet amiri ile görüştüm.O da Fiat'ın herhangi bir servisinden bize yazı getirin işleminizi yaparım dedi...

    Şimdi benim merak ettiğim FİAT ile konuştum.35 TL karşılığında şase numarası belgeleyebileceklerini söylediler.Böyle çok hata olduğunu ve bu belgeyi vererek işlemlerin yapıldığını söylediler.Bu yazılanlar ışığında bu belge bizim için yeterli olur mu...Ben onu merak ediyorum.Yoksa ilk satışta hata olduğunu dair bir yazı mı gerekli...




  • Belge yeterli.Ama hata yapılan belge para ile müşteriye verilmez.
  • Selam...Bir kaç saat sonra arabayı muayeneye götürücem.Biraz araştırayım dedimde şurada yazan bir kaç arkadaşın bu muayne olaylarını savunduğunu gördüm....Tuv'un sitesine girdim öyle bir yazmışlar ki sanki bu yazıları yazan Halit Kıvanç'tan türkçe dersi almış.Bilmem ne yasaları gereğinde gecikme bedeli şu bakanlığa tahsis edilir.Arkadaş bunları biliyoruz...Yok Xenon far geçmiyor yok şöyle yok böyle.Bu xenon far olayı daha iyi aydınlatıyor.Bunlar bu araçlarda bu kadar ince şeyleri istiyorlarda bu türkiyenin yolları buna uygun mu?Yani devlet özelleştirdi birde bu adamlarla uğraşıyoruz.Sabah gidicem.Arabanın aksamında bir sorun yok sadece geçmezse xenonlardan geçmez.Bu arada Aracım 1992 Mercedes 190E 2.0
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Merhabalar,
    Aracımda otomatik park freni var.Motoru durdurunca devreye giriyor, çalıştırıp harekete geçince devreden otomatik cıkıyor.

    İşlevinde bir problem olmamasına karşın ekranda "el freninin kontrol edin" seklinde uyarı veriyor ve servis ısıgı yanıyor.Arac hareket ettikten sonra kayboluyor.3 kez servise gittim bunun için ama her seferinden birkaç gün içinde yine ikaz ısıgı yanıyor.

    Muayene de işlevinde problem olmayn ama ekranda el freni hatası veren bu durum sorun oluşturu mu?

    Tşk...
  • arkadaslar yeni sistemde muayene için randevu isteyince hemen o hafta içi mi veriyolar , yoksa 1 ay sonraya mi weriolar randevu tarihini..
  • Randevu tarihini kendiniz seçiyorsunuz. En fazla 15 gün sonrasına randevu alabiliyorsunuz. Şu an 1 ay sonrasına randevu almak mümkün değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_hakki

    Merhabalar,
    Aracımda otomatik park freni var.Motoru durdurunca devreye giriyor, çalıştırıp harekete geçince devreden otomatik cıkıyor.

    İşlevinde bir problem olmamasına karşın ekranda "el freninin kontrol edin" seklinde uyarı veriyor ve servis ısıgı yanıyor.Arac hareket ettikten sonra kayboluyor.3 kez servise gittim bunun için ama her seferinden birkaç gün içinde yine ikaz ısıgı yanıyor.

    Muayene de işlevinde problem olmayn ama ekranda el freni hatası veren bu durum sorun oluşturu mu?

    Tşk...


    Otomatik park freninde bu tür ikazlar veriyorsa bir sorun var demektir.Eğer kilitlenen fren devreden çıkmazsa hiç ummadığınız bir yerde araç el freni çekili olarak kalabilir aracı hareket ettiremezsiniz. Sorunu çözen yetkili servis buluncaya kadar çabalayın derim.

    Soruya gelirsek, işlevini yerine getiriyorsa sorun olmaz.




  • aracimin ruhsatinda baskasinin şahsina ait ceza gözüküyooo...
    ,eğer muayeneye borcu yoktur yazili kağidi alamazsam aracimin muayeneden gecme şansi yok mui?????????????
  • Geçme değil girme şansın bile yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Geçme değil girme şansın bile yok


    peki vergi dairesindekilere borc bana ait değil ,cezayi yiyen borcu ödemiyo desem ,yinede vermezler mi borcu yoktur yazisi..




  • Bu iş disko bar önünde bir arkadaşa bakıp çıkacağım hesabı oldu,yok vermezler
  • Yazıldımı bilmiyorum ama Tüv artık 18:00'a kadar çalışıyormuş. Eskiden geç saatlere kadar muayne vardı ama artık yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portiwashere -- 29 Mart 2010; 18:10:00 >
  • HERKESE İYİ GÜNLER.

    BENİM ARACIM LPG Lİ 2000 MODEL HYNDAİ ACCENT(MİLLENİUM KASA) . ÇARŞAMBA GÜNÜ BÜTÜN BELGELERİMİ TAMAMLAYIP MUAYENE İÇİN TUVTURK İSTASYONUNA GİTTİM.

    1.5 SAAT SIRA BEKLEDİKTEN SONRA ARACIMI İÇERİ ALDILAR. ARACIN BAKILMADIK YERİ KALMADI,NEREDEYSE SIRT ÜSTÜ YATIRMADIKLARI KALDI FAKAT HİÇ BİR KUSUR BULAMADILAR. YAKLAŞIK 15 DAKİKA İÇERDE KALDIKTAN SONRA ARACIMI MUAYENESİ YAPILMIŞ BİR ŞEKİLDE GERİ VERDİLER.BENDEN ÖNCE BİR SÜRÜ ARACI GERİ GÖNDERDİLER KUSURLAR İÇİN. BENDE ENDİŞELİ ŞEKİLDE BEKLERKEN, ARACIN PLAKASINA O ZIMBIRTIYI YAPIŞTIRINCA RAHATLADIM.

    DARISI BÜTÜN MUAYENE İSTASYONUNA GİDECEK ARKADAŞLARA.........
  • beyler Gaz Sızdırmazlık Raporunu ben önceki muayene öncesinde almıştım şimdi 3 sene sonra tekrar muayene zamanı geldi, bir daha mı almam gerekiyor? gerekiyorsa ücreti ne kadar bilgisi olan var mı?


    Geçerlilik Süre 1 aymış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 29 Mart 2010; 18:36:53 >
  • arkadaşlar hemen her sayfayı okudum ama kafam inanın çorba oldu. ilk sorum şu:

    1-kat iptali yapılmış aracımda bu muayenede ağır kusurmu hafif kusurmu yoksa dikkate alınmazmı acil öğrenmem gerekiyor.

    2-farlarım modifiye edilmiş aşağıdaki resimdeki gibi. aydınlatmasından yana sıkıntı yok yüksekliğinide kendisi ayarlıyor sorun çıkarmı?


    3-ön lastiklerim bitmek üzere aslında az daha gider ama iç yanaklarında bi iki çatlak var sol ön lastiğin. sorun çıkarırmı?

    4-frenlerim abs fren sistemi bunlarda muayene kriterleri nedir?

    5-müzik sistemi muayeneye engelmi? her kafadan bir ses çıkıyor. abartılımı bilmiyorum aracımda çift woofer ve amfi var. bagajımı full kaplıyor ama araç içinde yeri belli bile olmuyor bu kusurdan sayılıyormu?

    yardımlarınız için şimdiden tşk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karahanli61 -- 1 Nisan 2010; 22:57:59 >




  • Merhaba;

    Arka sinyallerin üzerine kırmızı transparan folyo çekmek problem oluşturuyormu.?

    ( sinyaller kırmızı yanması gibi)

    Tşk.
  • bugün ankara gölbaşında ki istasyonda yaptırdım muayeneyi bende. gözüme çarpan birkaç şey çalışanların araçlara olan haşinlikleriydi. o kanalda ilerlerken patinaj çekmeyen araç neredeyse yok gibiydi 20 dk gibi bir sürede bitirdiler muayeneyi, olmayan yağ kaçağını ve yeni yaptırdığım farımın yönünün yanlış( nasıl oluyorsa ) olduğuna dair iki hafif kusurla geçti araç. fren lambasının yanıp yanmadığını anlayamayan 2 tane araç muayene uzmanına çok güldüm. en son beni çağırdı içeri frene basın bakalım dedi de ikisi bir bakıp hangisi fren hangisi park çözebildiler ancak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 7 Mayıs 2010; 13:28:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suicide

    bugün ankara gölbaşında ki istasyonda yaptırdım muayeneyi bende. gözüme çarpan birkaç şey çalışanların araçlara olan haşinlikleriydi. o kanalda ilerlerken patinaj çekmeyen araç neredeyse yok gibiydi 20 dk gibi bir sürede bitirdiler muayeneyi, olmayan yağ kaçağını ve yeni yaptırdığım farımın yönünün yanlış( nasıl oluyorsa ) olduğuna dair iki hafif kusurla geçti araç. fren lambasının yanıp yanmadığını anlayamayan 2 tane araç muayene uzmanına çok güldüm. en son beni çağırdı içeri frene basın bakalım dedi de ikisi bir bakıp hangisi fren hangisi park çözebildiler ancak


    Ben o araç sahiplerinin yerinde olsam direk döverim o patinaj çeken görevliyi. Hemde 2-3 gün iş yapamayacak şekilde döverim. 3 ay eğitim verip işe koyulan adamlardan ne beklenir zaten.




  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.