Şimdi Ara

TÜV Türk -randevu sistemi hizmeti 22 ilde (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.177
Cevap
4
Favori
253.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HRMNKY

    @A.M.U

    Peki arabaya takılan ses sistemleri ve neon aydınlatmaları konusunu açıklayabilir misiniz?

    Aracımızın orjinalinde normalde 14'sac jant var ama ben 15'çelik jant ve ona göre de yay aldım diyelim.Dediğiniz rampada sürtme yaşanmazsa sorun olur mu?

    Xenon demişsiniz normalde milet merceksiz fara xenon uyguluyor ve çok göz alıyorken benim milleti rahatsız etmemesi için özenle yaptırdığım mercekli xenon olayı da mı ayno kategoriye giriyor.Eğer öyleyse bu ülkede insanı düşünmek suç



    Xenon farlarda mercek gerekli değil eger far xenon ampulun boyutuna göre yapılmıssa zate normal far gibi aydınlık verecektir ama sonradan takılan zenon H4 ampule göre olmadığı için ışığı normal olarak dağıtıyor far yıkama sistemin varsa zate sorun olmaz :)

    ses sistemleri bizi ilgilendirmiyor onun kontrolünü yapmıyoruz

    15" jantın sürtmesini sende anlaya bilirsin arabaya binin 5 kişi direksiyonu tam sağ yada tam sol yap sürtmezse sorun çıkacağını sanmam . aldığın yaylar kısa ve araç kaldırıldığında boşa çıkıyorsa sorun olur çıkmıyorsa no problem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.M.U. -- 17 Ağustos 2008; 10:41:58 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BLoWeR

    Bu arada millet lastik kiralamaya da başlamış...Kabak lastiklerle giden geçemiyor biliyorsunuz...20 YTL ye 4 jant lastik sıfır veriyorlar...Muayeneden sonra geri sök...Bizim millet çoktan işleri kalıbına uydurmaya başladı bile...



    bizi değil sadece kendilerini kandırmış oluyorlar
  • hazır yakalamışken volkan bey benim aracımda angel far ve ledli stop var olmadı bi resmini koyayım şöyle;

     TÜV Türk -randevu sistemi hizmeti 22 ilde



     TÜV Türk -randevu sistemi hizmeti 22 ilde



     TÜV Türk -randevu sistemi hizmeti 22 ilde



     TÜV Türk -randevu sistemi hizmeti 22 ilde



     TÜV Türk -randevu sistemi hizmeti 22 ilde


     TÜV Türk -randevu sistemi hizmeti 22 ilde



     TÜV Türk -randevu sistemi hizmeti 22 ilde



     TÜV Türk -randevu sistemi hizmeti 22 ilde


    film ve egsoz problem başka bi sorun varmı acaba? yaylar kesik değil ama 3.5 mm yay düşünüyorum prosedür nasıl işliyor bi anlatırmısınız nasıl incelediğinizi söylermisiniz nelere bakıyosunuz özellikle??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tacarsoy -- 17 Ağustos 2008; 11:32:54 >




  • ledli stoplarda sorun yok sinyalin sarı frenin kırmızı yanıyorsa mühim olan yanması

    angel da ise renk gördüğüm kadarı ile mavi ön parklar uygunsuz renkten kusurlandırılır hafifi kusurdur engel teşkil etmez

    far yıkaman yok farlar Xenon ise sorun yaratır muayneye giderken normal ampulle değişmesinde fayda var
  • resimler çıkmamış tekrar düzenledim demek angel sorun çıkarmaz xenon yok şu an üstünde ama bende standart fara dönmeyi planlıyorum peki yay sorun oluyomu benim araba çok yukarda şimdi 3.5 mm düşürünce sorun çıkarırmı acaba birde ön panjuruda değiştirdim buda sorun olurmu çok soru soruyorum belki ama benim sayemde de çok kişi bilgilerden faydalanabilir çünkü o kadar hurafe çıktıki inanın tüv türk diyince araba vizeden geçemicek gibi geliyor, egsoz kafalarınada sorun olmuyormuş diye duydum pekala egsoz var ama silencerli yani ucunda kapak var onu takınca ses kesiliyo egsoz bağırmıyo DB'si düşük çıkıyo bununla ilgili bir yaptırım varmı acaba?yani silencirini takıp muayineye gelince sorun olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tacarsoy -- 17 Ağustos 2008; 11:36:00 >
  • merhabalar.benimde bir sorum olacak.benim arabamda cam filmi var.güneşten korunmak amacı ile yaptırılmış.fazla koyu değil.bunların yasak olduğun u söylüyorsunuz.fakat lüks arabalarda benimkinden çok daha koyu olan camlar görüyorum.onlar lüks zengin arabası olduğu içinmi kimse sesini çıkaramıyor.her ikiside aynı işi görmüyormu.
  • kısaca su sekilde açıklama yapayım araç üzerinde bulunan tüm donanım sorunsuz olarak calısmak durumunda

    panjur da bizim baktığımız yer dısında bizi ilgilendiren Yol ve Yolcu güvenliği panjur sorun değil

    egzoz çıkışlarındaki sorun ise şu aracın tamponundan dışarıya fazla cıkıntı yapmayacak ve gürültüsü fazla olmayacak
  • volkan bey yani siz kimseyi rahatsız etmeyecek arabasını kendi zevkine göre aşırıya kaçmadan yapılan mudahalelere müsade ediliyor diyorsunuz. Tabiki bağıran bir egsoz, cam filmi bunlar geçemez onaydan yada yere yapıştırılmış bir araba cevaplarınız için teşekkürler hayırlı günler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ayavas

    merhabalar.benimde bir sorum olacak.benim arabamda cam filmi var.güneşten korunmak amacı ile yaptırılmış.fazla koyu değil.bunların yasak olduğun u söylüyorsunuz.fakat lüks arabalarda benimkinden çok daha koyu olan camlar görüyorum.onlar lüks zengin arabası olduğu içinmi kimse sesini çıkaramıyor.her ikiside aynı işi görmüyormu.


    filme kusur vermemizin sebebi koyuluğu yada açık renkli olusu değil araç üzerinde kullanılan camlara dikkat edin 43R işareti görürsünüz bu camlar bir kaza anında veya sert bir cisimle vurulduğunda camın dağılarak içerdeki kişilerin kolayca dısarıya cıkmasına olanak tanır film ise camın dağılmasını engelleyerek araç içinde sıkısmanıza sebep olur Film bu yüzden yasaktır renginden dolayı değil

    lüks araçlardakiler film ise ağır kusur olarak değerlendirilir egerki TSE veya E onaylı renkli cam ise bir sorun teşkil etmez

    filmin her türlüsü yasaktır şeffaf güvenlik filmi dahi olsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.M.U. -- 17 Ağustos 2008; 12:22:21 >




  • Cam filminin yasak olmasının can güvenliği ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Ülkemizde yasak olmasının tek sebebi TERÖR dür. Avrupada kuralına uygun yani belgeli yaparsanı kimse bir şey demez. İngiltere nin bu konudaki mevzuatı:


    Light Transmission of Glazing - Summary of requirements

    Motor vehicles first used between 1/6/1978 and 31/3/1985 must have windows which allow at least 70% of light to pass through. Motor vehicles first used on or after 1/4/1985 must have windscreens which allow at least 75% of light to pass through - all other windows must admit at least 70% of light.

    These requirements do NOT apply to:

    Any part of the windscreen outside the vision reference zone (as defined in C&U# Regulation 32(13));

    Windows through which the driver is unable, at any time, to see the road;

    Windows in ambulances which are behind the drivers seat;

    Windows in buses, goods vehicles, locomotives or motor tractors which are behind the drivers seat (except those which face the rear - as defined by C&U# Regulation 32(12) - or which form all or part of an exterior door); and

    Windows in cars which are fitted behind the drivers seat and which bear an e mark indicating type approval to the European glazing Directive 92/22/EC.

    Tinted film

    C&U# Regulation 32 does not specifically prohibit any window from having a tinted film applied, but a window with a tinted film which takes light transmittance levels below those specified above could be interpreted as contravening the Regulation.

    If a vehicle's windows were excessively tinted by the use of stick-on film or a spray, there may be a contravention of C&U# Regulation 30. This requires that all glass or other materials fitted must be maintained in such a condition that it does not obscure the vision of the driver. Again, it does not specifically prohibit those windows from having a tinted film applied, but doing so could be interpreted as contravening the Regulation.

    Sürücünün görüşünü engellemediği sürece sorun yok.

    Ülkemizde ise kapkara filmli aracınızla kimseye hissettirmeden hedefinize yaklaşıp silahlı-bombalı saldırı yaparsınız diye yasaktır. Her rengi yasaktır. Ayırım yapmakla, kategorilendirmekle, detayla uğraşmayalım diye.




  • siyah camlar nie serbest ozaman ??
  • Volkan Bey sizden ricam muayene presedürünü bize detaylı anlatırmısınız.Kısacası araçta neler bulunması lazım ne şekilde bir muayene yapılıyor nelere bakıyorsunuz teknik olarak.Bunları bilirsek muayeneye gelmeden önce servise girer sıkıntıları gideririz.Böylece tekrar git gel sıraya gir gibi sorunlarla karşılaşmayız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ottoman24

    Volkan Bey sizden ricam muayene presedürünü bize detaylı anlatırmısınız.Kısacası araçta neler bulunması lazım ne şekilde bir muayene yapılıyor nelere bakıyorsunuz teknik olarak.Bunları bilirsek muayeneye gelmeden önce servise girer sıkıntıları gideririz.Böylece tekrar git gel sıraya gir gibi sorunlarla karşılaşmayız.


    az evelde dedğim gibi araç üzerinde bulunan tüm donanım çalışması gerekmekte ( cam silecekleri cam yıkama sistemi kalorifer emniyet kemeri vs.

    Muayeneye gelmeden önce sizin yapabileceğiniz kontroller var aydınlatma sisteminizi kontrol edin

    sileceklerinizi çalıstırın cam suyunuzu tamamlayın kaloriferinizi kontrol edin ön cama üflüyormu

    2 adet üçgen reflektör bulundurun TS4019 a uygun ilk yardım çantanız olsun otomobiller için 1 adet 1 kg lık yangın söndürücünüz olsun ( son kullanma tarihi geçmemesi önemli ) arzu edersiniz farlarınızın ayarlarına baktırın fren test cihazı olan bir yerde frenlerinizi kontrol ettirin ve aşırı çatlaklar oluşmuş eski lastikle gelmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.M.U. -- 17 Ağustos 2008; 13:30:10 >




  • Bana yapılan tek kıllık Camlar filmli mi dediler hayır dedim filmli gibi duruyor dedi Sök o zaman dedim bir el attı baktı olmayacak sustu
  • muayenesi geçen araçlardan muayene harcı zamlımı alınıyor artık? eskiden böyle bir şey yoktu şimdi geç kalınan her ay için 5 ytl ceza alınıyor diye bir şey duydum doğrumudur?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: A.M.U.

    siyah camlar nie serbest ozaman ??


    Onu artık engelleyemecekleri için.

    Eskiden renkli cam filan sadece ithal araçlarda vardı. Bizim Reno larda Tofaşlarda ne gezer."Yassah hemşerim!" deyip ulaşılmaz, ithal edilen lüks araçlardaki standart camları söktürüp yerine renksiz cam tak gel demeleri artık imkansız. Işık geçirgenliklerini standartlara bağlayamayan yasa koyucularımız "cam kırılmazda içerde kalırsın haa bık bık bık" demeleri daha kolay olduğu için. Ama günümüzde renksiz camı olan araç kalmadı. Değişen şartlar gelişen teknoloji. E hepsini söktürmeleri ancak Kuzey Korede olur (rüyalarındaki yönetim şekli). Avrupalı düşünmüş renkli cam koymuş. İçerdekiler daha konforlu seyahat etsin diye. Hadi söktür sıkıysa.
    Bir de makam aracında kilitli kalıp meşhur balyoz operasyonu ile kurtarılan başbakan olayını hatırlayınız. Madem cam bir darbe ile kırılmalı e hadi söktürün makam araçlarındaki kompozit polikarbonat camları ki onların sadece adı cam.

    Amerika Birleşik Devlerinde cam filminin kullanımı:

    http://www.ziebart.com/pdfs/State_Tinting_Laws.pdf

    Her eyalette farklı olmakal beraber ışık geçirme oranları ve yansıtma oranları belirtilmiş. Bu oranlara uyduğunuz sürece cam filmi yasak değil. Bu ülke ki vatandaşının kılına zarar gelsin istemez. Cam filmi yüzünden araçta mahsur kalan birisi dava açsa üretici firmadan tutun kullanımınına izin veren yerel yönetime kadar hepsine ayvayı sapıyla yedirirler.

    Bende size sorayım. TÜV ün anavatanı Almanya da niye serbest cam filmi?
    El-cevap: Vatandaşlarına potansiyel terörist muamelesi yapmadığı için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorento_guru -- 17 Ağustos 2008; 16:09:37 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: A.M.U.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ottoman24

    Volkan Bey sizden ricam muayene presedürünü bize detaylı anlatırmısınız.Kısacası araçta neler bulunması lazım ne şekilde bir muayene yapılıyor nelere bakıyorsunuz teknik olarak.Bunları bilirsek muayeneye gelmeden önce servise girer sıkıntıları gideririz.Böylece tekrar git gel sıraya gir gibi sorunlarla karşılaşmayız.


    az evelde dedğim gibi araç üzerinde bulunan tüm donanım çalışması gerekmekte ( cam silecekleri cam yıkama sistemi kalorifer emniyet kemeri vs.

    Muayeneye gelmeden önce sizin yapabileceğiniz kontroller var aydınlatma sisteminizi kontrol edin

    sileceklerinizi çalıstırın cam suyunuzu tamamlayın kaloriferinizi kontrol edin ön cama üflüyormu

    2 adet üçgen reflektör bulundurun TS4019 a uygun ilk yardım çantanız olsun otomobiller için 1 adet 1 kg lık yangın söndürücünüz olsun ( son kullanma tarihi geçmemesi önemli ) arzu edersiniz farlarınızın ayarlarına baktırın fren test cihazı olan bir yerde frenlerinizi kontrol ettirin ve aşırı çatlaklar oluşmuş eski lastikle gelmeyin





    Teşekkür ederim.Bir de sıkça duyduğumuz(ne kadar doğru bilinmez)Aracınızda çizik veya göçük varsa vize verilmez.Bu ne kadar doğru mesela benim aracımın önünde fındık büyüklüğünde 2 göçük(bisikletli çocuklar direksiyonlarını dayamışlar),ve buna bağlı olarak çizikler mevcut.Bunlar sıkıntı oluyor mu,ya da belli bir uzunluk mu sıkıntı yaratıyor(Mesela 15 cm. çizik,avuç içi kadar göçük gibi).Saygılarımla.




  • Cam filmi gelişmiş ülkelerde serbest. Yazın aracın içindekilerin daha fazla ısınmamasına, kotukların sararmamasına sebep olur. Klima daha az çalışır, yakıt tüketimi azalır. Kaliteli olanları kışında da yalıtım sağlar. Binalara neden cam filmi uygulanıyor sanıyorsunuz? (Ben üç yılıdır evimin güneş alan camlarında film kullanıyorum)
    Yasağın altındaki en büyük sebep polisin aracın içini görememesi.
    Bir de çöldeymiş gibi sürüş güvenliğini tehlikeye atacak dercede koyu kaplamalar yapanlar var. Geceleyin nasıl araç süreceklerse artık.
    Bir tüketici derneği veya bilinçli bir vatandaş yargıya başvurup uğraşsa yasağı iptal ettirir. AB de serbest olan biz de neden yasak olsun ki?

    Güneşe Karşı Koruma xxxx araç cam filmleri araç içindeki sıcaklığı ve parlaklığı azaltır, içindeki döşemelerin renk değiştirmesini engeller ve içeri giren UV ışınlarını %99 oranında engeller. Birçok değişik koyuluktaki film çeşitleri sayesinde istediğiniz koyuluğu ve istediğiniz korumayı elde etmeniz mümkündür.

    Emniyet / Güvenlik Ultraviole güneş ışınların koruma kalkanı serisi sizi güneşe karşı koruduğu gibi kaza anında uçabilecek cam parçaların bir bütün olarak yerinde kalmasını sağlayarak, muhtemel yaralanmalara karşı da korur. UV güneş koruması, araba camın daha zor patlaması ile birlikte normal camlara nazaran hırsızların arabaya girmesini de zorlaştırmaktadır.

    UV Koruma xxxx UV Koruma, otomobil camlarını karartmadan ve boyamadan UV ışınlarının %99,9�unu içeri girmesini engeller. Deri ve kanser hastalıklar kuruluşu sizi ve ailenizi ultraviole ışınlara karşı cam filmi kullanarak korunmanızı tavsiye eder. UV Koruma Kalkanı arabanızın görünmeyen koruyucusudur.

    Boya Koruma Filmi xxxx arabanızın güzel görüntüsünü bozmadan görsel açıdan mükemmel bir dizaynın yanısıra zayıf olan bölgelerin aşınmasını, çizilmesini, kötü yollardan, kışın karda atılan kum ve tuzdan oluşabilecek hasarlardan engelleyerek korumaktadır.

    Şuraya da bakabilirsinizhttp://www.solarmaster.com.tr/urunler/arac.html
    http://www.llumar.com.tr/llumarguvenlik.WMV




  • quote:

    Orjinalden alıntı: achilleus1986

    muayenesi geçen araçlardan muayene harcı zamlımı alınıyor artık? eskiden böyle bir şey yoktu şimdi geç kalınan her ay için 5 ytl ceza alınıyor diye bir şey duydum doğrumudur?



    her ay %5 üstüne ilave oluyor ( bileşik faiz değil anaparanın faizi )
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ottoman24

    Teşekkür ederim.Bir de sıkça duyduğumuz(ne kadar doğru bilinmez)Aracınızda çizik veya göçük varsa vize verilmez.Bu ne kadar doğru mesela benim aracımın önünde fındık büyüklüğünde 2 göçük(bisikletli çocuklar direksiyonlarını dayamışlar),ve buna bağlı olarak çizikler mevcut.Bunlar sıkıntı oluyor mu,ya da belli bir uzunluk mu sıkıntı yaratıyor(Mesela 15 cm. çizik,avuç içi kadar göçük gibi).Saygılarımla.



    çiziklere karışmıyoruz ancak göçükler araç güvenliği tehlikeye atacak durumda iise o zaman kusur olarak nitelendirilir ( göçük olan bir çamurluğun aracın lastiğine sürtmesi gibi ufak tefekler sorun değil )




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.