Şimdi Ara

TV'den Projeksiyon Cihazına Geçiş Maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
6.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son 4 ayda 4 tane projeksiyon cihazı alıp denedim. fakat hiçbirisi hareketli görüntüleri işleme konusunda beni memnun etmedi.
    Ağırlıklı olarak futbol maçları izlediğim için "motion" özelliğinin iyi olmasını bekliyordum. Fakat projeksiyon cihazları televizyonlardaki gibi hareketli görüntüleri işlemede çok yetenekli değiller. Piyasada motion özelliği en iyi olan Tv modelini kullanıyorum 55XF9005 hareketli sahneleri pürüzsüz ve titremesiz oynatıyor. Gözüm bu ekrana alıştığı için projeksiyon cihazları bende mide bulantısı ve baş ağrısı yapıyor.

    Kısaca bu cihazlardan birini almak isteyenler olursa kendilerinde bir fikir oluşacaktır.

    Bunlar alım sırasıyla;
    1-Epson TW650 Full HD
    2-Optoma UHD380X 4K
    3-LG HF85LS Full HD
    4-Benq TK800M 4K

    sıradaki deniyeceğim;

    Sony VPL-HW65 Full HD

    bunların arasında renk ve parlaklık olarak en iyisi Epson oldu, özellikle gündüz performansı en başarılı cihaz Epson TW650, en başarısız olan LG ve Optoma. Sadece sinema vb içerikleri izlemek isterseniz bütçenizde uygunsa Epson TW6700 veya TW7100 modelini şiddetle tavsiye ederim. Benq ve LG gece performansında renkler konusunda birbirine yakın performans sergiliyordu. Benq 4k olduğu için daha keskin tonlarda renkleri sunuyor. Lg ise full hd olduğunda keskinliği zayıf kalıyor. Optoma modelinin renkleri bana aşırı mat geldi gerçeğe yakın bir performans sunmak isterken renklerin parlaklığı baya zayıf kalıyor.

    kontrast olarak en kötüsü epson cihazı oldu, en iyi kontrast oranına sahip cihaz LG modeli oldu. optoma ve benq neredeyse aynı seviyedeydiler.

    beni ilgilendiren motion konusunda en başarılısı LG oldu, lg smart tv yazılımında yer alan trumotion özelliği sayesinde futbol maçlarını en gürültüsüz gösteren cihaz oldu. Optoma cihazında yer alan Puremotion teknolojisi ise bana göre çok çok zayıf kaldı. benq tk800m cihazında motion özelliği olmamasına rağmen optoma cihazından daha iyi performans gösterdi. epson ise 3lcd teknolojisinin getirdiği dezavantaj nedeni ile en kötü performansı verdi.

    compact olarak LG modeli hoşuma gitti, harici bir medya playera ihtiyaç duymadan bir çok özelliği içerisinde barındırıyor. Ayrıca sihirli kumandası ile kullanım kolaylığı çok iyi bir cihazdı. benim kullandığım model kısa atım modeli olduğu için potsuz perde yada özel boyalı bir duvar kullanmanız gerekiyor. Normal perde veya duvarda kullanmak isterseniz LG HF80LS modelini almanızı şiddetle tavsiye ederim. Epson ve Benq tek başına işe yaramaz o yüzden harici bir oynatıcı şart. Optomada android tabanlı bir yapı vardı fakat pek hoşuma gitmedi.

    gürültü konusunda epson modeli baya baş ağrıtıyor diyebilirim, içlerinde en sessizi optoma oldu, sonra benq ve sonrada lg modeli oldu.

    kalibrasyon konusunda lg çok sıkıntılı kısa atım olduğundan ayarlaması baya zor, benq ve optoma modelleride uzaktan ayarlaması uğraş gerektiyor. Fakat epson 1 dk bile sürmeden perdeye istediğiniz gibi görüntüyü ayarlayabiliyorsunuz.

    DLP, Led Lazer ve 3LCD teknolojisi cihazların herbirinin birbirinden farklı özellikleri var. Düşüncem projeksiyon teknolojisinin biraz daha gelişmesini beklemek lazım. Özellikle bu üç teknolojide 4k diyen satılan modeller gerçek(native) 4k değiller. Native 4K cihazlar en aşağı 3000$ gibi bir başlangıç fiyatı var. Tavsiyem kısa atım lazer projeksiyonlarından uzak durun. Özellikle uzak doğuda bu ara popüler olanlarından daha emekleme aşamasındalar o yüzden lazer projeksiyonların gelişmesini bekleyin.

    iade süreci: Epson TW650 modelini vatan mağazasından almıştım, fakat mağazadan alınan ürünler iade alınmıyor dediler bana. Epson servisi ile görüşüp değişim talep ettim daha üst modelini almak için fakat hiç yardımcı olmadılar. piyasanın 500, 600 tl altında birisine sattım. İade edebileceğim şekilde boyutdigital ve vb. bazı bayilerden satın almak istediğimde kutusu açılan ürünleri geri iade almayacaklarını belirttiler. LG HF85LS modelini bu sefer Vatan Bilgisayarın internet sitesinden aldım fakat bana teşhir ve kullanılmış ürün gönderdiler ve ayrıca cihazın lambasında da sorun vardı gibi sürekli görüntüde dalgalanmalar oluyordu. 2 gün öce iade ettim kendilerine ve ne olacağı net değil.

    Amazon almanya ve fransa ülkelerinden daha uygun fiyata bazı modeller sipariş ettim. Optoma ve Benq modellerini amazon.de üzerinden satın aldım ve hiçbir zorluk görmeden iade kargom ve ödediğim ücreti sorunsuz bir şekilde iade ettiler. Tek dezavantajı garanti konusu.


    Şayet tekrar projeksiyon cihazı al deseler(Sony deneyimimi daha tamamlamadım) bütçeyi zorlayıp LG 4K Truemotion özellikli bir projeksiyon cihazı alırdım. Bütçem yetmezse eğer LG HF80LS modelini alırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi payda -- 22 Ocak 2020; 23:49:37 >







  • Hocam tam benlik konu olmuş. ben tv kullanmıyorum yıllardır kullandığım LG PA70G'mi değiştirmek istiyorum 4K olması, LED veya Laser olması tercih sebebi.Amazon firestick 4K ile kullancağım. %80 Film - %20 TV olarak kullanacağım. Gönlümde (bütçe o kadar yok) LG HU80KSW yatıyor yada Viewsonic X10-4K

    Tavsiyeniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cthax -- 24 Ocak 2020; 16:15:53 >
  • viewsonic x10-4k tavsiye etmem sebebi kronik sorunları var Amazon yorumlarına bakabilirsiniz. bu yılın başında x10-4KE modeli çıktı. daha kullanıcı yorumları tam belli değil.


    LG Hu80ksw modeli 2018 yılında piyasaya çıktı, vatan bilgisayarda 10500tl dip fiyat gördüm. Bu fiyata düşmesini bekleyebilirsiniz.

    Tavsiyem Epson tw7100, benq tk850, lg hf80ls(full hd) yada LG 4K olanları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliexpress de 1000 lira civarı fullhd model projeksiyonlar var. onlar nasıl acaba?
  • payda P kullanıcısına yanıt
    Viewsonic px727 4k ile epson tw 7000 cihazları hakkındaki düşünceniz nedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam benim de başıma denk geldi mağazadan alımlarda iade yapmıyoruz ayağı yapıyorlar sonra iyi niyet adı altında size hediye çeki veriyorlar.
    Böyle durumlarda yasa ne diyor bilmiyorum ancak internetten aldığınız çoğu ürünü 14 gün içersin de koşulsuz iade edebiliyorsunuz.
    Eğer deneyip iade ederim diyorsanız internetten almayı tercih edin derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matan83

    Viewsonic px727 4k ile epson tw 7000 cihazları hakkındaki düşünceniz nedir.
    iki cihazında birbirine yakın performansı var, ama aralarında bazı farklılıklar var

    px727 cihazı epsona göre biraz daha keskin ve net görüntü sunar. fakat gökkuşağı etkisi ve aşırı kenar boşlukları var. Malzeme kalitesi kötü, perde kalibrasyonu uğraştırır. kontrast değeri epsondan daha iyi, renkli ışık şiddeti düşük.

    Epson tw7000 dahili hoparlörler i yok, kontrast düşük, parlaklık ve renk kalitesi daha iyi. bütçeyi biraz daha zorlar Epson tw7100 alırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi payda -- 25 Ocak 2020; 13:0:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler

    Bende viewsonic pa503w dlp cihaz var normalde 60hz görüntü çıkışı var ama bu cihazı pc de gtx 1080
    çıkışından verip 125 hz overcloklardım ciddi manada hareketli görüntülülerde netlik kazandım.perdem gri renkli ayrı olarak çinden görüntü parlaklığını artıran bezden alıpta perde de yaptım.

    Alırken oyun için dlp daha kullanışlı gelmişti.lazer ve 3 lcd hiç kullanmadım , onlarda pc den yazılım ile görüntü hz artırmak münkün mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okidoki64 -- 25 Ocak 2020; 13:59:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okidoki64

    İyi günler

    Bende viewsonic pa503w dlp cihaz var normalde 60hz görüntü çıkışı var ama bu cihazı pc de gtx 1080
    çıkışından verip 125 hz overcloklardım ciddi manada hareketli görüntülülerde netlik kazandım.perdem gri renkli ayrı olarak çinden görüntü parlaklığını artıran bezden alıpta perde de yaptım.

    Alırken oyun için dlp daha kullanışlı gelmişti.lazer ve 3 lcd hiç kullanmadım , onlarda pc den yazılım ile görüntü hz artırmak münkün mü?
    optoma ile 120fps görüntü aktardım fakat değişen bir durum olmadı, aynı şekilde epson tw650 ile 60fps görüntü aktardım değişen bir durum olmadı.

    bendeki donanım gtx970m
  • aksu01 kullanıcısına yanıt
    Leştir muhtemelen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam paylaşımlarınız için teşekkürler,
    Gerçekten değerli deneyimlerinizi paylaşmışsınız.
    ufak bir noktada eleştirim olacak. Epson un en uygun fiyatlı ev sinema cihazını diğer markaların orta ve üst seviye modelleri ile kıyaslamışsınız. 4000 TL sınıfında alınacak en iyi cihaz yine Epson EH-TW650 olurdu ancak diğer cihazların bütçesine yakın bir cihaz test etseydiniz hem akıcı sahneler hem de kontrast anlamında daha tatminkar sonuçlar alacağınızı düşünüyorum. Bu arada Sony HW65ES çok güzel bir cihaz, deneyimlerinizi bekliyoruz.
    Epson EH-TW7100 denemenizi ısrarla tavsiye ederim. Ben de şu sıralar cihaz arayışındayım, Benq W1700 kullanıyorum.
    Diğer yandan led cihazlara karşıyım. Hiç kullanmayacağım lazer lamba ömrü özelliği için 2-3 bin tl fazladan yatırım yapmak bana mantıksız geliyor. Bu yatırımı yapana saygı duyarım ancak bana göre haftada 15-20 saat kullanım için 20 yıllık lamba ömrüne sahip cihaz alınmaz. 5 yıllık lamba ömrüne sahip cihaz alıp kullanılan cihazı 5 yıl sonra değiştirmek gerektiği kanısındayım. Projeksiyon cihazları gibi teknolojik aletler 2-3 yıl sonra eski teknoloji oluyor. Hadi 2-3 yıl daha zorlayıp 4-5 yıl sonra değiştirmek icap eder kanısındayım. Yani sizin kıyasladığınız cihazlar arasında LG yerine Optoma alırdım. Lamba ömrü yerine görüntüdeki netlik ve keskinliğe yatırım yapardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba, ilk projeksiyonum olacak, en uygun olacak şekilde f/p olarak hangi projeksiyonu önerirsiniz acaba? Siz bilgi ve tecrübeli arkadaşlarımın önerileri üzerinden araştırmalara başlayayım.

    Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihkm

    Arkadaşlar merhaba, ilk projeksiyonum olacak, en uygun olacak şekilde f/p olarak hangi projeksiyonu önerirsiniz acaba? Siz bilgi ve tecrübeli arkadaşlarımın önerileri üzerinden araştırmalara başlayayım.

    Şimdiden teşekkürler.
    Merhaba,
    Ortalama bütçeniz nedir,
    her segmentin fiyat performans modeli farklıdır.
    Giriş seviyesi için Epson EH-TW650, orta segment için Optoma HD29H, orta üstü, Benq W1700, biraz daha iyisi, Benq W2700 veya Epson EH-TW7100 benim önerebileceğim ürünler,
    bu modelleri incelemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: newonw1

    Merhaba,
    Ortalama bütçeniz nedir,
    her segmentin fiyat performans modeli farklıdır.
    Giriş seviyesi için Epson EH-TW650, orta segment için Optoma HD29H, orta üstü, Benq W1700, biraz daha iyisi, Benq W2700 veya Epson EH-TW7100 benim önerebileceğim ürünler,
    bu modelleri incelemenizi tavsiye ederim.

    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam, öncelikle paylaşmış olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Bütçem 4bin TL bandında şuan için, vermiş olduğunuz modeller için araştırma yapıyor olacağım. İyi günler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihkm

    Merhaba hocam, öncelikle paylaşmış olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Bütçem 4bin TL bandında şuan için, vermiş olduğunuz modeller için araştırma yapıyor olacağım. İyi günler.

    Alıntıları Göster
    bütçeniz için Epson EH-TW650 projeksiyonu rahatlıkla önerebilirim.
    6 taksite kadar alabiliyorsunuz.
    https://www.n11.com/arama?q=eh+tw650




  • quote:

    Orijinalden alıntı: newonw1

    bütçeniz için Epson EH-TW650 projeksiyonu rahatlıkla önerebilirim.
    6 taksite kadar alabiliyorsunuz.
    https://www.n11.com/arama?q=eh+tw650

    Alıntıları Göster
    Tamamdır hocam hızlıca bakıp aksiyon alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Üstad viewsonic px701hd hakkında bilginiz varmı? Var ise eh-tw650 ye göre hangisini tercih edersiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigBoss16

    Üstad viewsonic px701hd hakkında bilginiz varmı? Var ise eh-tw650 ye göre hangisini tercih edersiniz.
    Üstadım Viewsonic PX701HD yi incelemedim o nedenle net yorum yapamam ancak giriş segmentinde Epson EH-TW650 kampanyada olduğu için f/p anlamında TW650 yi önermekteyim,
    Eğer PX701HD cihazı 3500 TL civarında ise düşünülebilir, 4000 TL bütçe için TW650 alınmalı kanısındayım.
    PX701HD nin kontrast oranı da düşük, Atım oranı uzak mesafe, TW650 aynı görüntüyü daha yakından verebiliyor.
    viewsonic in renkli ışık gücü çıkış seviyesi 3500 AL değildir. px701hd yi bulamadım ancak PX700HD bu siteden inceleyebilirsiniz.
    özellikle oturma odası veya loş ortamda kullanılacak ise epson bir tık önde,
    https://www.colorlightoutput.com/




  • newonw1 kullanıcısına yanıt
    Üstad verdiğin ve vereceğin bilgiler için teşekkür ederim. Yorumunun karar vermemde büyük etkisi olacak. En uygun fiyatlı tw650 i 4000TL, hd29h yi 6200 TL ye buldum internette. Oyun oynama gibi bir alışkanlığım yok, genel olarak film dizi izleme maksatlı alacağım. Siz her iki cihazıda bilen biri olarak hangisini tercih edersiniz. Acaba aradaki 2200 TL farka değer mi? Hayırlı Ramazan’lar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.