Şimdi Ara

tv kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "PC E TV" adı altında bir tv kartı bulunmakta.
    tv kartını görür görmez kocaman tuner denilen metal bölmenin bulunmayışı dikkatimi çekti.
    aldığım yerdeki elemanlar bu kartın capture özelliğinin çok iyi olmadığını fakat işimi göreceğini söylediler.

    kartın beraberinde gelen driver+software cdsi malesef kurulumu tamamlayamıyor ve 1 nolu diski takın gibi bir saçma mesaj çıkarıyor ki beraberinde gelen bir disket yok; pakete dahil olanlar içersinde de böle bişi yok.

    neyse ben de internetten çeşitli driverları denedim ama bir türlü karttan ses çıkışı almayı başaramadım.

    alırken elemanların söylediği direkt hoparlöre bağlamak suretiyle de ses alabileceğim yada kartın ses kartıma ekstradan bir line-in kablosu ile bağlanmasına gerek olmadığı istenirse direkt ses kartından sesin çıkmasını sağlayan bir mimarisi olduğu...

    kutunun üzerinde yazan providerın sitesine girdiğimde (www.pcetv.com ) orada gene kocaman tunerı bulunan bir kart resmi; ve bunla ilgili bir driver+software paketi bulunkata ki indirdiğim yazılım ile de ses almak mümkün olmadı.

    avermedianın sitesini gezerken benim kartımla birebir aynı olduğu izlenimi edindiğim "AVerTV GO 007 Plus/FM Plus" modelini gördüm; bunu kurdum ama bununla da ses almak mümkün olmadı.

    düzeyli tavsiyelerinizi bekliyorum...







  • Kart zaten Avermedia alt markası, ucuz tipinden. Bence geri verme şansınız varsa değiştirin. Aver 203 falan alın. Ses kartı ile uyumsuz demekk ki. Uğraşmyın bence. İyi bir Tv kartı 50 Usd altında olmaz.
  • Öncelikle kartı söküp tüm sürücülerini ve programlarını kaldır.Sonra kartı başka bir slota tak.Windows bulunca yeni donanımı iptal iptal de geç.Ardından karın cd sini tak ve kurmayı dene.Ses kartının line-in açık olsun ses denetiminden ayrıca kaydederken seçeneğinde de line in seçili ve açık olsun.Directx yeniden kur (enaz 9sürümü) makinayı yeniden başlatıp dene.Ses gelmiyorsa mutlaka tv kartının settings kısmından ayar yapıp ses çıkışını ayarlaman lazım tv karından kablo ile ses kartının line-in ne takılıysa line in seçili olmalı yoksa ses vermez.Bide kart ses vermezken line in aıkmı yoksa kendiliğinden kapanmışmı bir kontrol et.Tv karını da kurarken mutlaka pal b/g standardı kurman gerekli.Bunların hiçbiri deva olmazsa sistemde bir çakışma varmı kontrol et eğer seskartın dma yada irq su çakışıyorsa onboard kartsa biostan irq ve dma sını değiştir.Ayrıca anakart ve ses kartının sürücülerini güncellemende işe yarayabilir.Bi de win98 kullanıyorsan xp ye geçersen problem çözülebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natura -- 27 Haziran 2005, 2:15:25 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.