Şimdi Ara

TV Kartı Uydunet'te bölgesel arıza yapıyor iddiası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tahminen 10 yıldan daha fazladır kablo tv-kablo internet kullanıcısıyım ve bilgisayarımda hep TV kartı da olmuştur. Evdeki yükselticiden modeme direkt gelen kablo bir bölücü ile modemden önce PC TV kartına da bağlantı vermekte. 1.5 yıldır Ümitköy'de müstakil bir evde yaşıyorum, ev eski bir ev ve tesisatlar da eski haliyle.

    Bir kaç gündür olan arızaları araştıran ekipler bölge sinyalinin benim evdeki bağlantıdan bozulduğunu saptamışlar. Önce eve giren kablo eski diye onu değiştirdiler. Ancak modeme ve bilgisayara giden kabloyu yükselticiye her bağladıklarında, merkezden kontrol ettirdikleri sinyal düştü. Sonuçta sorunun benin PC'deki TV kartı olduğuna karar verdiler ve ona giden bağlantıyı söktüler.

    Sonuçta gerçekten benim TV kartı mahallenin sinyalini bozabiliyorsa kullanmayayım, önemli değil. Ancak gerçekte böyle bir şey olabilir mi emin değilim doğrusu. Dediğim gibi yıllardır bu şekilde kullanıyorum çünkü.

    Bir fikri ya da tecrübesi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 28 Aralık 2015; 14:55:44 >







  • hayatımda bu kadar saçma bir şey daha duymadım.senin tv kartı çaktırmadan transformers olmuşta,bütün sinyali kendinemi çekiyormuş
    hey allahım yaaa ne günlere kaldık.kedidir o kedi
  • Kablo TV montajında çalışan bir tanıdığa sordum konuyu, geriye akım vererek sistemde parazit oluşturabileceğini söyledi. Bilemiyorum ne kadar doğrudur ama muhtemelen böyle bir genel kanı var kablo tv'cilerde.

    Dediğim gibi yıllardır TV kartı kullanmaktayım, bir önceki evim toprak hatları vb elektrik tesisatının güncel olduğu yeni bir evdi. Şimdiki evimin elektrik tesisatı oldukça eski. Elektrik tesisatının eski olmasının da katkısı olabilir mi, bilemiyorum.
  • Evet, mümkün. Özellikle cihaz standart dışıysa.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Standart dışı derken? AverMedia bir analog TV kartı sonuçta.
  • evet özellikle PCI TV kartlarında teledünya ve uydunet sinyallerini bozabilme durumu olabiliyor.

    yeni nesil DVB-C tunerli tv kartlarında bu sorun daha nadir ortaya çıkıyor.
  • Zaten 1 yıl sonra analog yayınlar kaldırılacakmış yani analog tv kartları ile izleyemiycez... O yüzden canını sıkmaya değmez...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abyss_ati

    hayatımda bu kadar saçma bir şey daha duymadım.senin tv kartı çaktırmadan transformers olmuşta,bütün sinyali kendinemi çekiyormuş
    hey allahım yaaa ne günlere kaldık.kedidir o kedi

    hocam duymamış olmanız olmayacağı anlamına gelmez. bölgesel arızaların çoğu kablo kopması vs değilse kullanıcı kaynaklı olabiliyor. tüplü televizyonlar mesela buna kısmen neden olabiliyor.

    ekipler bu gibi durumlarda bölgeyi beseleyen fiber dolaba ait kabloları teker teker söküyorlar. totalde yayınların iyileştiği durumda kestikleri kabloyu tekrar bağlayıp sırayla o hatta yukselticileri teker teker iptal ederler. yine arızanın gittiği durumda kesik yukselticiye gelen kablolardan binaya kadar bu şekilde geri kontrol yapılır. binayı buluncada abone yayınları sırası ile kesilir.

    muhtemelen arkadaşın yayını da bu surede kısa sürelerle 4-5 kez kesilmiştir. şimdi kablo tv kartına bağlı bölgede sorun var, kablo sökülüyor bölge iyi o zaman sorun tv kartıdır bu kadar. dediğim gibi tüplü tv veya filtresiz bölücü arızalı amfi veya kablolarda buna neden olabilirdi. şans arkadaşın tv kartına vurmuş




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.