Şimdi Ara

TV Kartı ve Capture Olayından Anlayanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam..

    tv kartım flyvideo98 (radyosuz) program olarak virtual dub kullanıyorum. 640-480 çözünürlükte kaydediyorum (16bit). capture yaparken codec le yapıyorum yani sıkıştırarak kullandığım codec denediklerimin arasında en iyisi olan microsoft MPEG 4 video codec 1.. sorun bilgisayarın belirsiz bi şekilde kilitlenmesi ama yalnızca bu çözünürlükte ve bu codecle kaydederken kilitleniyo ve diğer codec ler istediğim sonucu vermiyo (DivX ;) low motion-fast motion,Xvid,) bazen yarım saat bi saat falan aralıksız kaydediyo bazen 5dk. sonra donuyo bazen cap. başlattığım anda donuyo hiç belli olmuyo yani.. buda benim düzgünce bişey kaydetmemi engelliyo. codec kullanmadan kaydetmeye çalıştığımda görüntüde atlamalar oluyo buda istenmeyen bi durum.. benim derdim iyi kalitede atlama olmadan kaydedebilmek bu codec bunu yapıyo ama işte oda kilitleniyo ve o ana kadar kaydedilen görüntüde uçuyo yok oluyo...bide bişey farkettim birate i biraz düşürdüm ve bi süre bayaa iyi performans aldım bu codec ten memnundum yani ama office 2002 kurduktan sonra bitrate i düşürmekte fayda etmedi bilmiyorum bi alakası varmı...mesela bu olayın programlarla alakası vardır diye format attım ve sistem kurdum pc boşken denedim yine kilitlendi...
    işletim sistemim 98se ama başta xp prf. dı onda tv kartının driverı uyumsuzluk yaptı ve 640-480 için desteklenmeyen format dedi sorunsuz xp driverı olsa xp kurucam yani sırf cap. için 98 kullanıyorum..işte böyle..açık bi şekilde anlatmaya çalıştım..
    şimdi bana yardımcı olabilirmisiniz mutlaka bu sorunu gidermem lazım şunlar olabilir mesela..

    yüksek kalitede atlamasız ve capture ile aynı anda sıkıştırabilecek başka bir codec (video büyüklüğü sorun diil tekrar divx 5.05 le sıkıştırıyorum nasıolsa)
    kullandığım codec in kilitleme sorununu çözebilmem için yardım
    tv kartımın sorunsuz çalışabileceği xp driver ını bulabileceğim bir link
    divx 5 in capture anında sıkıştırabilen versiyonu varmı
    yapmam gereken ayarlar veya yardımcı programlar

    okuduğunuz için teşekkür ederim benim için çok önemli olduğu için size sordum yardıcı olabilirseniz sevinirim...







  • bence powervcr kullan çok daha sağlam bi program hem yüksek çözünürlük ve bitrate 'de kayıt yapıyor...

    fakat kaydı mpeg olarak yapıyor... ama bunu da virtualdub'tan editleyip istediğin format ve codec'e çevirebilirsin... benim tavsiyem "powervcr"
  • Kitlenme sorunu donanimsalda olabilir
    Es zamanli encoding cpuyu deli gibi harciyor, cpufazla isiniyor olablir yada ramler yetersiz kaliyor olabilir
  • Reloaded programı indirdim ama benim tv kartını görmedi dolayısıylada hiçbirşey yapamadım ama şöyle bir karıştırdım bayaa iyi prg. mış.. keşke işime yarasaydı... yinede teşekkür ederim

    ersan, o ihtimali bende düşündüm hatta işlemciyi soğutmak için bişeyler denedim ve gidip 128 ram aldım toplam 256 ram oldu ama haala aynı..

    sorunu çözemedim yani..
  • Olay daha çok kartın capture programından kaynaklanabilen bir surumdur.. Ben 128 MB RAM ve Cel 600 ile Divx captue işini rahatlıkla yapıyordum.. 900kbps divx için idealdir.. Kartının driveri ile ilgili bir problemin olmalı.. güncel driveri indir bence..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.