Şimdi Ara

tv nin dts sesi algılamaasına ses sistemi çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle forumda aradım bulamadım varsa özür dilerim.


    1) LG led tv min dts sesli filmleri oynatırken ses sorunu vermesini dts yi ac3 e çevirme çözümü dışında nasıl halledebilirim?
    2)Ses sistemleri bu sorunu çözer mi?
    3)Eğer çözüyorsa uygun fiyatlı ses sistemleri nelerdir?
    4)Nasıl bağlantı yapılır?


    Teşekkür eder cevaplarınızı 4 gözle beklerim. İyi günler



  • o konuda size z500 önerebilirim. Optik bağlantısını yaparsanız DTS ses filmleri çözebilirsiniz... Fiyatı ise 450-550 arası değişiyor.
  • Ses sistemi almadan da sıradan bi media player (veya usb girişli mkv oynatabilen bluray player) kullanarak 100-150 Tl ye bu işi çözebilirsiniz HDMI kablo ile bağlantı kolay ve kaliteli olacaktır media player dts sesi çözüp tv ye verir. Sadece ses sistemi alarak bu sorunu çözemezsiniz çünkü LG tv dts sesi (passthrough) olduğu gibi aktaramaz optik de kullansan hdmı da kullansan bu iş olmaz. Ya media player yada dts yi ac3 yapıcaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feritergin -- 15 Nisan 2012; 16:52:40 >
  • tamam teşekkürler. peki media player ne önerirsiniz marka olarak. Ve de bu kesin çözüm müdür. optik bağlantı yapmadan dts sesi verir mi.
  • Evet optik bağlantı yapmadan sadece HDMI ile bağlanarak dts, dts hd, dd, ac3 gibi kodekleri çözebilir. Yerinizde olsam ki ben öyle yaptım bluray player aldım 2TB harddisk bağladım film müzik klip belgesel ne varsa izleyebiliyorum artı olarak cd dinleyebilir dvd film ve bluray film izleyebilir hatta internete girebilir evdeki internet ağı üzerindeki bilgisayarlardaki medyayı (film müzik resim vs) DLNA yolu ile tv de izleyebilirsiniz. Yani DLNA ve mkv oynatabilen bi bluray player bütün işinizi fazlasıyla karşılayabilir LG, Philips , samsung gibi markaları bi araştırınız.
  • zaten smart-tv olduğu için internet özelliğinin olması gerekmiyo. sadece benim sorunumu çözebilecek bi model biliyormusunuz. yani amaç olabildiğince ucuza kapamak durumu :D bu arada teşekkür ederim ilginiz için.
  • Ses Sistemleri çözüyor evet. Blueray li bir sistem almak istiyeceginizi varsayarak 700 tl gibi bir para harcamanız gerekecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Ses Sistemleri çözüyor evet. Blueray li bir sistem almak istiyeceginizi varsayarak 700 tl gibi bir para harcamanız gerekecek.

    Soruyu tam anlamadığınızı düşünüyorum Hangi Lg tv + ses sistemi dts çözüyormuş merak ettim.....
  • Hayır soruyu anladım.Ancak siz benim yazdığımı tam anlayamamışsınız sanırım. Dikkat ederseniz ben media player içeren bir tavsiyede bulunmuşum. Tv den ses sistemine gönderin o çözer dememişim. Arkadaşın en sonunda ihtiyacı olan tavsiye fiyat konusuna indirgeneceği için direkt ona dair bir tavsiyede bulundum. Dvd almak istemeyeceğinden blueraylı bir sistem işini görür ,o da bu kadar demişim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.