Şimdi Ara

TV'nin uzaktan kumandası kırıldı, tamir için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler

    TV nin uzaktan kumandasının ucundaki ampul benzeri şey kırıldı (teknik isimleri bilmediğimden böyle benzetmeler yapacağım)

    Normalde gidip yeni bir kumanda almaktansa ben bunu tamir etme niyetindeyim, daha önce böyle bir işlem yapmadığımdan önce bir sorayım istedim.

    Elimde 40W gücünde bir havya ve tel mevcut (daha önce hiç lehim yapmadım ama forumda bulduğumhttp://www.elektrobilisim.com/content/view/88/30/ vehttp://www.elektrobilisim.com/content/view/89/30/ adreslerindeki talimatları okuyarak yapmaya çalışacağım)

    Benim merak ettiğim aşağıdaki resimde kırmızı ile işaretlediğim uçları yerlerine lehimlemem yeterli olacak mı? Çünkü bu uçları el ile birbirlerine değdirip kumandayı test ettiğimde çalışmıyor, acaba başka bir arızası mı var? Gerçi bu parça kopmadan önce güzel çalışıyordu.


     TV'nin uzaktan kumandası kırıldı, tamir için yardım







  • kardeş bu parçanın adı infra red led diyot bilgiyi kızıl ötesi ışıkla gönderiyor deydirdiginde çalışmıyor dşiyosun bu eleman bir yönde çalışır diğer yönde çalışmaz eğer kameralı tel varsa veya bir kameran bunu lehimlerin bulundugu yere deydir bunun iki bacagı varya iki yöndede dene hangisinde ışık görürsen o yönde lehimle(ışıgı kanerayla görebilirsin veya tvde dene) ve hazır açmışken içini ilkollu pamukla temizle (pilaket ve tuş takımını)
    şöyle bişey daha var eğer büyük bir darbeyle bu hale geldiyse içindeki kristal de bozulmuş olabilir dediğim parça iki bacaklı renk renk olabiliyor turuncu sarı falan o bozulduysa çalışmaz bir tamirciye götür sana onu değiştirsin
  • ok, bir deneyeyim, teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.