Şimdi Ara

Tvs Rtr150 Apache yağ yakma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar.. ikinci el 2012 model bir rtr150 aldım.. aldığım adam daha önce motorla alakalı işlem gördü sıfır ayaraında dedi. Usta da aynı şeyi söyledi bakıp. Bakım için farklı bir motorcuya götürdüğümde ise (1200 km de bakıma gittim yağ değişimine) bu motorun bu kadar yağ eksiltmemesi lazım dedi. Resmen yağ kalmamış 1200 km de. Bu ladar yağ yakması bana da imkansız geldi.. Bunla alakalı olarak işçilik 250+parçalar 250 olmak üzere 500 tl masraf söyledi. Motordan pek anlamıyorum daha yeni giriştim bu işlere.. Sizce ne yapmalıyım.. Yağ eksilttikçe takviye etmen bir işe yaramaz bir süre sonra motoru kitlersin falan dedi gözümü korkuttu.. Nasıl bir yol izlesem..

    Bİr de yağını kendim mi değiştirsem ? Yağ olarak ne önerirsiniz ?



  • motor acılması lazım bence , cozume gıt idare etme

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş bende de apache var 2012 model yag problemi yok. Ama şöyle bir problem olabilir bu yag konulan yerin bir keçesi var orası kapatılırken tam kapanmazsa motor yag akıtır (yakmaz ) ilk önce arada ki farkı bulmak lazım aldıgın adama sor daha önce bir sıkıntı olmuşmu. olduysa tamir ettirdigi yere gidip ücretsiz bile yaptırabilirsin.

    Bende matrix 150 vardı marş da sorun vardı adamlar yaptı 1 hafta sonra bi baktım motorda yag kalmamış sonra gittim dedim adama tekrar yaptı para vermedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat_kah

    Merhaba dostlar.. ikinci el 2012 model bir rtr150 aldım.. aldığım adam daha önce motorla alakalı işlem gördü sıfır ayaraında dedi. Usta da aynı şeyi söyledi bakıp. Bakım için farklı bir motorcuya götürdüğümde ise (1200 km de bakıma gittim yağ değişimine) bu motorun bu kadar yağ eksiltmemesi lazım dedi. Resmen yağ kalmamış 1200 km de. Bu ladar yağ yakması bana da imkansız geldi.. Bunla alakalı olarak işçilik 250+parçalar 250 olmak üzere 500 tl masraf söyledi. Motordan pek anlamıyorum daha yeni giriştim bu işlere.. Sizce ne yapmalıyım.. Yağ eksilttikçe takviye etmen bir işe yaramaz bir süre sonra motoru kitlersin falan dedi gözümü korkuttu.. Nasıl bir yol izlesem..

    Bİr de yağını kendim mi değiştirsem ? Yağ olarak ne önerirsiniz ?

    öncelikle o tamirciye bi daha gitme adam gibi esnaf bul ara git yardımcı olur bnm babam da tamirci bende sayılrm yağ yakıyosa bile motor en fazla sübap keçesi patlatmış sübap yemiş conta patlatmş fln olabilr taş çatlasa komple üst kapağı değiştirsen 30-50 lira işcilik tutsa 100 lirada taş çatlasa yeni üst kapaktır korkacak hiç bişey yok yağ eksikttikce yağ koy ama fazla koyma motoru düz tut çubukla kontrol et 3-5 güne bir adam gibi bir tamirci bulana kadr sonrada sorunu neyse yaptır tahminimce keçedir ve 50 liralık bi masraftır hadi 100 liralık olsn 500 lira ne ya nasıl insanlar var nasıl yiyecekler o prayı arkdaş




  • murat_kah M kullanıcısına yanıt
    rtr ler motor yediğinde yağ yakar silindir atılır 30 bin km yol yapar. Aldığın rtr servisten düşme kmsi oynanmış bir rtr ise adamın dediği fiyat doğrudur. 50 liraya üst kapak açan usta ben daha görmedim. Motor yemen bismillah 300 lira işçilik demek. Kaldıki keçelerden sızdırsa zaten belli eder kendini, tek ihtimal motor bloğunda çatlar ki sanmıyorum buda leke yapardı belli olurdu. Sanırım servisden düşme bir rtr edindiniz işinin ehli bir ustaya yaptırmanız. fiyatta pazarlık yapın en fazla 100 lira inerler benden demesi. parçaları orjinal kullanın. yaş olarak castrol 10-40 kullanıyorum aynı segmentteki motoruma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.