Şimdi Ara

TwichTv gibi sitelerde internet hızı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese slm. Baya uğraştıktan sonra burda konu açmaya karar verdim. Yeni açılacak bir oyun sitesi için bir fikrimiz var ve bu fikirde kullanmamız gereken bazı program ve siteler var.
    Kullanmamız gereken sitelerden örnek vermek gerekirse "****, Twich tv, own3D tv ve bunun gibi diğer siteler. Sormak istediğim konu.
    Bu sitelerde neredeyse hiç takılmadan çok yüksek çözürlüklerde ve sesli iletişimli bir çok kanal yayın yapmakta. Bazı popüler radyo kanalları ve hatta uluslararası oyun turnuvası müsabakaları bile yayın yapmakta. Bunun yanında evinde amatör kullanıcılar bile yayın yapmakta hemde baya net ve kesintisiz bir hızla. Tamam genelde yayın yapanlar Avrupa'dan ve Amerikadan. Onların internet hızlarını ülkemizle kıyasladığımızda çok düşük kalıyoruz. Türkiye'de böyle kesintisiz ve hızlı bir yayın yapabilmek için internet hızı ne olmalı. Ayrıca bu yayın işi sadece internet hızına mı bakar. Başka donanım yada yazılımlar gereklimidir bu gibi sitelerde.

    İnternet hızımız şu anlık 8mbit'ekadar sınırsız olan tarife. Eğer burada aklımızdaki cevapları alabilirsek site tamamlandığında hızımızı yükseltebiliriz. Ancak bu hızla bu sitelerde kesintisiz ve net bir yayın imkansız gözüküyor. Aşağıdaki "xsplitBroadcaster" yazılımında yaptığımız test bunu gösteriyor. Test 3 aşamadan bahsediyo ve bunu renklerle belirlemişler. Kırkızı renk, düşük bant genişliği olduğundan bahsediyo. Testin sonucu sarı renk olursa yayın yapılabilir ama genede net ve kesintisiz bir yayın için test sonucu yeşil olması gerekli. Bizdeki test sonucu maalesef kırmızı. Ülke şartları diyoruz buna. Ve gözlemlediğimiz kadarıyla ülkede hala bu devirde bu siteler için "maalesef" kelimesini kullanan çok büyük bir kitle var. Kaç tane Türk yayın yapan kişi var. Bu soru ayrıca cevap olarakta kullanılabilir.

     TwichTv gibi sitelerde internet hızı...




    Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa, kesintisiz ve net bir şekilde yayın yapıyorlarsa ne gibi donanım, yazılım ve internet hızı kullandıklarını belirtirlerse seviniriz. Ayrıca bu tür siteleri gereksiz ve sadece maç izlemek için kullanan kitlede çoğunlukta. Gereksiz görenler konuyu kötülemesse seviniriz. Twichtv'de şu konuyu yazdığım sırada 35000 kişi yayın yapan bir kişinin "Minecraft" adlı oyununu izliyosa biz gereksiz olmadığını düşüyoruz. Ve bu adam bu sırada kendi reklamınıda yapıyor. 35000 az bi rakam değil.

    Konu hakkında bilgisi olanlara şimdiden teşekkür ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi half life -- 16 Ocak 2012; 23:04:08 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.