Şimdi Ara

Twinmos (mtec B ve D) - Soltek 75frn2-L

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Soltek 75FRN2-L aldım ve anakart gerçekten çok iyi , kuzey köprüsü C1 kodlu yani 400Mhz'i resmi olarak destekliyor ( yeni BIOS'ların tamamında 200Mhz fsb satndart olarak bulunuyor) ve ben hiçbir voltaj artışı yapmadan (ne Vdd nede Vdimm) 230Mhz fsb kullanıyorum ve hiçbir sorun yok ( Ramler Twinmos DDR333 (Mtec B kodlu) ) , doğrusu Epox'a verilen fazladan paraya yazık , (eski anakartım Epox 8K9A) . Zamamnında 150-200$ lık anakartlarda aldım ve gördümkü birgün işe yarar diye olsun dediğiniz ekstra özellikler hiçbir işe yaramıyor . Nezaman işelmciyi değiştirdiysem mutlaka anakartıda değiştirdim , yani fazladan verilen dolarlar uçtu gitti. Bence bir anakarta KDV dahil 100$ dan fazla vermemeli , nasıl olsa ikinci el satarken ek özellikleri kimse dikkate almayacak.

    Sonuç olarak Soltek nforce2 fiyat ve gerçekten işçilik kalitesiyle verilen parayı hak ediyor . Anakartın yeni kitapçığında kuzey köprüsü nforce2 Ultra 400 olarak gösterilmiş ve ben birçok test programıyla Kuzey köprüsünün C1 olarak tanımlandığını gördüm , Bu arada B kodlu DDR333 Twinmos (Mtec B kodlu) da gerçekten inanılmaz bir RAm .Hiç voltaj arttırmadan default 2.5 V da ram satabil 220 Mhz (CAS2.5) ve 230MHz(CAS2.5) de uzun süre stabil (bir süre sonra sorun çıkıyor) çalışıyor , voltaj arttırarak daha iyi sonuç alınabilir ancak Ram'e zazar vermemek ve bu ramleri kaybetmemek için denemiyorum ( çünkü D kodlu Mtec leri fazla zorlayınca kaybettim (230Mhz 2.8 Volt ta bir süre çalıştı) ve B'ler D'lere göre kat kat iyi)

    Saygılarımla







  • biostan Verebildiğin max voltaj değerlerini yazarmısın?
    CPU, RAM
  • Vddmax : 1.8V
    Vcoremax : 1.85V
    Vdimmmax : 2.8V
    Vagpmax :1.8V
  • max vcore kötü o yüden kimse o anakartı tercih etmiyor.
  • Epoxa verilen parani bir anlami var, Max voltaj degerlerini inceleyince direk anlasilir zaten bu.
  • aranızda kaç kişi 2.1 volt vcore veriyor.1.85 veren bile az
  • Bir anakartın BIOS'undan ayarlanabilen voltaj değerine göre o anakartın değerli yada değersiz olduğuna karar vermek pek anlaşılabilir birşey değil. Nedenmi ? . Athlon XP 1700+ (DLT3C) zaten Max 1.85 civarında olabilecek en stabil overclock değerlerine zaten çıkıyor(2400Mhz civarı) , belli bir noktadan sonra artık Vcore artışıyla Mhz artışı doğrusal bir artış grafiği çizmiyor , yani 2300Mhz de 1.7 V damı , 2250Mhz de 1.6V damı yoksa , 2500Mhzde 2.0 V damı işelmciyi kullanmak istersiniz , 1.8V da bile işlemci sıcaklığı inanılmaz bir şekilde artıyor(hele tam yük altında) , ancak illaki WCPU veya başka bir programla bir kereye mahsus screenshot alıp bunu forumlarda yayınlayıp "bakın nasıl overclock yaptım" demek amaçsa size 2.2V Vcore değil 3.0-3.5V Vcore bile az, benim ve birçok kullanıcının amacı sistemi fazla riske atmadan olabileck en stabil şekilde çalışacak (risk/stabilite oranı en iyi) biçimde overclock etmek, yani 1.85V benim şu ana kadar DLT3C'lerde hiç kullanmadığım bir değer (2300Mhz de 1.7V veya 2250Mhz'de 1.625 V en çok klullandığım değerler) . Hatta eski işlemcim DUT3C debile enfazla 1.8V kullanıyordum (2100Mhz'de).
    Bir diğer konuda Soltek'deki ABSII Cpu koruma mekanizması . Ben bir önceki anakartımda (EPOX 8K9A ) işlemic ısısını hiç 56C üzerinde görmedim , ancak Soltek te iki ayrı işlemci ısısı bilgisi var , birincisi EPOX da da görünen CPU çekirdek yüzey ısısı ki bu 40-50C civarı görünüyor , ikincisi ve gerçek değer olan ABSII ısısı (CPU thermal diode) ki bu ortalama 60C civarı görünüyor ve CPU bu değere göre korunuyor yani gerçek ısı değerine göre , EPOX da görünen ısı 60C ye çıktığunda aslında CPU çekirdeği 80C civarına çımış oluyorve buda yüksek bir risk.EPOX dada AtlansicAXP1 yongası var ancak dedğim gibi bu yonga ısı değerini yüzey ısısından takip ediyor.
    Son bir konu , herhalde tüm anakart üreticileri BIOS'dan istedkleri kadar Vcore voltajı arttırabilme seçeneğini koyabilirler , bu çok zor olmasa gerek , ancak ihtiyaç kadar ve sistemi riske attırmayacak bir değerin konulması , bilinçsiz kullanıcıların (veya çok usta kullanıcıların !!!) farkında olmadan geri dönülmez risklere girmesini engeller. Ayrıca 2.2V verip CPU üzerine yarım kiloluk 30-40$ lık soğtucular koyup , fan üreticlerinin acayip adlar koyduğu , üç kuruşluk bakır blokları ve fanları kat be kat fiyata satmalrına yardımcı olmaktda be akıllıca olmasa gerek ( ben kendi ilemcimi yani 2300Mhz 'e overclock edilmiş işlemcimi 3.5Milyon'a aldığım 8x8 gayet kaliteli bir fan ve 5$ lık bir fanın aliminyum heatsinki, ile gayet sessiz bir şekilde idle 38C ve tam yükte 52C de kullanıyorum ve ne başım ağrıyor nede cebim).
    Sonuç olarak , bence beceri sisteminiz daima stabil ve güvenli çalıçacak bir şekilde anakart ,CPU .Ram ve ekran kartını overclock etmek ve bu işi fazlada abartmamaktır. 0.35V için 20-30$ fazla verecekseniz diyecek bir şey yok. Bu demektirki 3.0V için de 100$ fazla verebilrsiniz.(eğer böyle bir anakart üretilirse)

    Saygılar

    Saygılarımla




  • benim anakartım 2.3 voltu desteklese 2.3 volt bile veririm. (tabi bunu yaptığım zaman eşşek gibi birde soğutma yaparım o ayrı)
  • mostefleri soğuttuktan sonra istediğin kadar voltaj verirsin, kolay kolay board gümlemez herhalde.
  • intana elimde 1800 dlt3c 310 mpmw var ama bırak 200 mhz fsbyi 166 yı bile goremiyorum.bence bu islemci bu kadar kotu olamaz.ayarlarını biraz anlatırmısın.board seninkiyle aynı.1.85 v verdim,boyle bile yemedi.bi yerlerde yanlıs yapıyorum ama?
  • bende de aynı anakart ve ram ler var
    soltek her açıdan mükemmel,87 dolara nforce2,vdd,nb fanı ve full içerik kutusu var,ama türkiye de çok fazla tanınmıyor.ramlerin değerini de nihayet millet anladı(mtec),bulabilirseniz çok iyi oc oluyor,zamanında kingstona verdiğim 80 dolara acıyorum vallaa :0(
  • intana, ses chipi nedir soltekin?
  • Realtek ALC650 (AC97) 6 kanal analog ses.
  • tek kötü yanı o işte APU yok,chipi AC'97
  • ama neden NVIDIA(R)nForce(TM)Audio Codec Interface yazıyor onu anlamadım?
  • ben de soltek almayı düşünüyordum ama aklımı karıştıran 3 konu vardı
    1. 1,85 volt meselesi ama sonunda intana gibi düşünüp nasılsa 2 küsür volt vermiyeceğim deyip önemsemedim
    2. kardeşim o pcb rengi ne öyle yaaa efendi gibi bir renk kullanamamışlar mı?
    3. o kartta apu olmaması gerçekten büyük handikap
    bu yüzden almaktan vazgeçtim
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by firstsoldier</i>
    <br />ama neden NVIDIA(R)nForce(TM)Audio Codec Interface yazıyor onu anlamadım?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>eğer nforce driver kurulu ise öyle yazıyor. ses chipinin kendi driverini kurarsan ses chipini yazıyor.

    abit nf7 ile denemiştim. (realtek)
  • ephesus, dlt3c mpmw ile kac mhz ve fsb cıkabiliyorsun?
  • intana gayet güzel açıklamış ... o fiyata nforce olduğunu bilseydim... kt400 almazdım zaten ama şu var 2166 mHz yaptığım zaman işlemcimi 1.95 volta kadar çıktım sabaha kadar hot cpu tester la çalılştırdım sabaha kadar.. işlemcim daha aşağı voltajda stabil çalışmıyor....
    aslında artık sadece oyun oynayacağım, butun ayaralarını max yapacağım 4x anti aliasing yapacağım zaman 2166 mHz kullanıyorum... normalde 2000 mHz 1.80 voltta gayet iyi çalışıyor....
  • Yazdığım kodlar Mtec D mi yoksa B mi? hem D yazıyor hem B yazıyor anlayamadım...

    MTEC
    0314D
    TTD7608F8E60B

    nasıl bu kodlar o/c egelir mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.