Şimdi Ara

Twisted Fate ile ustalaşmak... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sezon 3 ten beri oynuyorum. ustalık sistemine hiç girmeme gerek yok bin küsürü bulabilecek oyunum vardır bu karakterle. genel olarak baktığımız zaman zor bir herodur.

    Aşağıda tf'nin neden zor olduğunu olası "mid matchuplarına karşı" açıklayacağım.

    - Q yeteneği hasar ve menzil bakımından yeterli olsa da yetenek hızı sebebiyle tutturulması zordur. Dikkat çekmek isterim ki yetenek hızı (cast time) laning aşamalarında ÇOK önemlidir.
    - W ile bir sonraki düz vuruşunuza özellik kazandırırsınız. Fakat "anlık" durumlarda işinize yarayacak kartı tecrübeli değilseniz çekemezsiniz. Özellikle W'ya bastığınız anda çıkacak ilk kartı seçmek en zor olanıdır. İlk kart dahil tüm kartlar eşit hızda döner fakat psikolojik olarak ilk çıkana tepki vermekte zorlanabilirsiniz.
    - Çoğu midlane heroları neredeyse pasifleri dahil 4-5 tane hasar verme yeteneğine sahiptir fakat bu rakam Tf'de 3'dür. E yeteneğinin kullanımının şartlı olması nedeniyle ani durumlarda bu sayıyı rahatlıkla 2'ye indirebilirsiniz.
    - Yapısı gereği büyük rünlerin (cevher) hareket hızı olması sebebiyle ilk dakikalarda hasar bakımından zorludur.
    - Ani mesafe kapatma yeteneği olmaması sayesinde üzerine baskı kurulması kolaydır.
    - Çoğu mid matchuplarında geriye yaslanıp R kullanmak için en doğru anı beklemesi gerekmektedir.


    şimdi ise tf'nin genel pozitif özelliklerinden bahsedeceğim:

    - oyundaki en iyi sersemletme yeteneklerinden birine sahip olması (çünkü cast time'sız, menzilli ve düşük cooldown'lu, skillshot değil)
    - yeteneklerin işe yaramadığı veya yeterli olmadığı zamanlarda yardımına koşabilecek bir düz vuruş güçlendirmesine sahip olması ( E )
    - E'ye seviye verdikçe kazandığı pasif saldırı hızı (en son fullenir )
    - W- Mavi kart ile mana doldurabilmesi, W'ya verdiği 2. seviyeden itibaren harcadığından daha fazla mana kazanması)
    - Q ve W- Kırmızı kart ile mükemmel wave clear potansiyeli.
    - Yapısı gereği hareket hızı rünleri, hız veren eşyalar içeren buildi nedeniyle normal hareket hızının neredeyse çoğu herodan yüksek olması.
    - Lich boğan, luden'in feryadı, bombardıman topu ve hazır hale gelmiş bir E ile mavi kart kullanarak ADC'leri tekleyebilme imkanı ( hedefinizden biraz daha fazla kasmış olmanız gerekir)
    - Çok uzun bir menzil çapında ışınlanabilmenizi sağlayan R ile ani baskın yapabilme, gank yemiş veya zorda olan koridorlarınızın kaderini değiştirebilme imkanı. Aynı zamanda tehlikeye düştüğünüz anlarda olay yerinden uzaklaşma şansı ( vaktiniz varsa )
    - R yeteneği ile geriye düştüğünüz koridoru toparlama imkanı, başka yerlere gank atarak, veya seri bir şekilde koridorunuza geri dönerek.)
    - R yeteneğinin verdiği gerçek görüş (tüm haritayı takımınıza açar) özelliği sayesinde rotasyon belirleyebilme, kaybolan takımın yerini tespit edebilme, çeşitli objektiflere (baron, ejder gibi ) yönelmiş rakiplerinizi baskı altına alabilme hatta olay yerinden uzaklaştırma imkanı.
    - AD carry olarak oynanabilme esnekliği ( ilk önce E fullersiniz, yetenekten pasif olarak çok ciddi miktarda saldırı hızı kazanırsınız hem de düz vuruşlarınız ekstradan hasar verir.)
    - W yeteneğinin kulelere (inhibitör ve nexusa değil ) atılabilmesi, dolayısıyla mavi kart kullanarak seri bir şekilde kule indirebilme imkanı. ( E yeteneği kulelerde çalışmaz)
    - W- Kırmızı kart ile alan hasarı vurabilme ( çok dar bir alanda) ve aynı menzilde alan etkili yavaşlatma yapabilme.
    - Q yeteneğinin menzilinin yüksek oluşu sebebiyle rahat dürtmeler yapabilme. Hatta hiç ummadığınız anlarda Q ile skor alabilme.

    karakterin artıları ve eksileri bunlardır. gördüğünüz üzere artıları eksilerinden çok daha fazla, o zaman artık ipuçlarına geçebilirim.

    Öncelikle şunun adını koymalıyız, Twisted Fate oynamanın bir veya birkaç şekli yoktur. Tamamen taktik herosu olup duruma göre oynanışı şekillenir.

    Taktik ve ipuçları:

    1- W yeteneğini rasgele kullanmayın. En başta bilmeniz gereken şey en fazla vuran kartın MAVİ olduğudur. Maviyi kırmızı takip eder ve sarı kart son sıradadır.
    2- Oldukça alışılagelmiş bir durum olan sarı kart atıp sersemleyen rakibe Q atmak ezberinden kaçınmanızı öneririm.
    Yeteneklerinizin rakibe ne kadar vuracağını bilmek zorundasınız, mavi kart atıp rakibi öldürebilecek imkana sahipten Sarı + Q atarak hem ciddi miktarda mana kaybedersiniz, hem de işinizi uzatırsınız.
    3- KIRMIZI kart kullanmaktan çekinmeyin. Laning aşamasında rakibinizin yakınındaki minyonlara atarak karşınızdaki oyuncuyu şaşırtmış olursunuz ve bedavadan hasar verirsiniz. Üstünüze koşan rakiplere çoğu zaman sarı değil kırmızı atın, size doğru gelen rakiplerden herhangi biri "sersemlemediği sürece" o pozisyondan ölü çıkacak iseniz o kişiye sarı atın. Tf başlatırken birden fazla rakibe vurabilecek imkandaysanız kırmızı atın.
    4- Sadece tf için bir taktik olmamakla birlikte çok önemli bir şey, MUTLAKA her base atışınızda koridorunuza en az 1 TOTEMLE dönün. Karşı ormancıyı ilk dakikalarda tanımaya çalışarak toteminizi onun gelebileceğini düşündüğünüz tarafa atın ve o toteme YASLANARAK oynayın. Toteme yaslanmak psikolojik olarak size her an gank yiyebileceğinizi hatırlatır ve refklekslerinizi istemsiz olarak hazır bulundurursunuz. Ayrıca yaslandığınız totem gözünüzü otomatikman haritaya yakın tutar ve gank yerseniz kaçışınızı kolaylaştırır.
    5- Çok gerekmedikçe rakibiniz hayattayken lane ittirmeyin.
    6- Yukarıda belirttiğim gibi Q yeteneğinin menzili çok yüksektir fakat hızı bir o kadar da yavaştır. Q'yu rakibin üzerine nişan almak yerine koşu yoluna atabilirsiniz. Eğer Q'yu rakibinizin direkt üzerine nişan alarak atarsanız karşınızdaki oyuncu kötü değilse bir eliyle sigarasını kahvesini içip diğer eliyle skilinizi dodgelayabilir. Unutmayın ki Twisted Fate oynarken lane ittirmeniz çoğu kez size zarar olarak döner, ve attığınız her Q lane'i biraz daha ittirmek anlamına gelir.
    7- Tek başınıza haritada ilerisini görmediğiniz yerlerde gezerken elinizde muhakkak sarı kart olsun.
    8- Karşınızdaki rakip kayboldu, base atmadığına eminsiniz. Blue da henüz canlanmadı. Tahmininize göre kesin bota gidiyordur. Eğer ejder yolunda yeteri kadar toteminiz yoksa SAKIN rakibinizi yürüyerek takip etmeyin. Takımınız ne derse desin, R yoksa yolunuzu uzatın. Unutmayın ki karşı midlane oyuncusu sizden önce koridoru ittirmiş ve diğer lanelere doğru yol almışsa siz de onun arkasından takibe başlarsanız karşılaştığınız anda stratejik ve mental olarak sizden üstün olacaktır. Hatta çalıya saklanıp koşu yolunuza totem atmışsa siz onu görmeden tüm kombosunu üstünüze yiyebilirsiniz. Üstüne bir de bota gidip orayı zora sokacak veya kulenizi alacaktır. Ayrıca bu takip durumundaki dezavantaj durumunu sizin Twisted Fate oynadığınızı ve bu karakterin neredeyse tüm mid herolarına karşı 1v1'de kötü olduğunu eklersek hiç akıl karı olmaz. Bu madde çok uzadı, ÖZETLE rakibiniz roama gittiyse tabanvay takip etmeyin varsa R basın yoksa yan yoldan gidin.
    - Ultinizi kullanarak baskın yapacağınız zaman mananıza dikkat edin. R'yi kullanıktan sonra skill atacak mananızın kalmadığını görme riskiniz var.
    - Ejder yolunda, ormanda ilerlerken mavi kartınızı yampiri yengece, ejderhaya veya orman kamplarına kullanın, 1 saniye harcayarak bedavadan mana kazanırsınız.
    - Ormancınız size yardıma geldi ve sahip olduğu kitle kontrol etkilerini ( sersemletme, yavaşlatma, zıplatma ) rakibinize başarıyla uyguladı, hemen ardından siz de sarı kart atmayın. Bekleyin ormancınızın bıraktığı cc etkileri rakibinizde bitsin, ardından sarı kartı atın. Böylelikle hasarınızı, kitle kontrolünüzü maksimize edersiniz ve kill alma ihtimaliniz yükselir.
    - Ultiyle bir yere ışınlanıp aksiyona dahil olacağınız zaman rakiplerin dibine veya çok yakınına ışınlanmayın. Tek yersiniz. ANCAK, baktınız botlane'de karşı ormancı dahil hepsinin canı %15-20 civarlarında ve sırt sırta vermişler, girin diplerine ve kırmızı kartınız ile üçüne de tek atın. (Siz olay yerine gelene kadarki süre zarfında rakiplerinizin birbirileri ile arasındaki mesafeyi açma ihtimalini göz önünde bulundurun.)
    - Genellikle kart seçmeden R basıp ışınlanmayın. Zaman kaybedersiniz.
    - Ultinizin menziline dikkat edin. Yapabiliyorsanız haritada oyun içerisinde gank atabileceğinizi düşündüğünüz muhtemel yerler belirleyin ve yine sizin bulunacağınızı düşündüğünüz noktalardan ultinizin menzilini ezberleyin. Örnekler şu şekilde olabilir:

    Gidiş noktası 1 : Orta koridorda kendi kulenizin önü
    Varış noktası 1 : Alt koridorda sizin takımınıza uzak kalan çalı
    ---

    Gidiş noktası 2 : Ejderha ile orta koridor arasında bir yer
    Varış noktası 2 : Baron piti
    ---

    Gidiş noktası 3 : Kendi base'iniz
    Varış noktası 3: Orta koridor

    bunlar çeşitlendirilebilir. Neden böyle bir antrenman önerdim, çünkü R yeteneği oyundaki en yüksek cooldown'a sahip yeteneklerdendir ve boşa harcanması, fail olunması sizin ve takımınız adına güzel olmaz. Veya gitmeniz gereken noktanın biraz uzağına ışınlanmak zorunda kalırsınız ve hali hazırda siz R'ye bastığınız anda karşı takım da bunu farkettiği için önlemini alacaktır ve sizin olay yerinde yapabilecekleriniz sınırlanacak hatta yok olacaktır.

    - W yeteneği bir düz vuruş güçlendirmesi olduğu için Bombardıman topu'nun pasifiyle çalışabilir. Gerek gördüğünüz durumlarda buildinize bombardıman topu ekleyebilir ve 100 yüke ulaştığınız zaman normalden bir hayli daha uzun bir menzilden w atarak rakibi bozguna uğratabilirsiniz. Örneğin Teamfight başlamadan hemen önce Mavi kartınızla karşı adc veya midlaner'a tek atabilirsiniz.
    - 3 büyük rününüzü (cevher) hareket hızı olarak seçmeniz size kolaylık sağlar.
    - Tutuşturla asla oyuna girmeyin, genel olarak hayalet seçin, karşınızda Yasuo, Zed, Talon, Kassadin gibi suikastçi herolara karşı da Bariyer veya Bitkinlik alabilirsiniz. Bir de ışınlanla oynayanlar var, duruma göre gerçekten etkili olabiliyor.
    - Tamamen hasar odaklı buildlerden kaçının, en azından üzerinizde Zhonya, Cehennem asası veya asırlık sopa olsun. Ama çoğu kez paranız varsa ve karşınızdaki rakip sizi çok darlamıyorsa ilk base attığınızda pırıltı alın. Pırıltıyı aldıktan sonra asırlık çıkabilirsiniz.
    - Ezber yapmaktan kaçının, her oyun aynı buildi yapmayın, her maç sihirbaz pabuçları almaktan uzak durun. Bazen ionia çizmeleri çok daha etkili olabiliyor.
    - Probuilds'ten profesyonel oyuncuların güncel buidlerini muhakkak takip edin. İsterseniz Tf ile 2 milyon ustalığınız olsun, lolskill'de dünya 1.si olun farketmez, hiçbirimiz profesyonel oyuncuların antrenman sürecinden geçmiyoruz, onların kastığı strateji ve analizleri biz kasmıyoruz.
    - Tf ile ustalaşmak, en azından dereceli maçlarda rahatça oynayabilmek istiyorsanız bol antrenman yapmalısınız. Heroyu genel olarak tanıyıp 35-40 normal oyun oynadıktan sonra derecelide oynamaya başlayın. Bir süre sonra hard counterlarınızın karşısına pickleyin (şaka değil öğrenmenize ciddi faydalı).
    - Tobias Fate, Dopa gibi isimlerin youtube videolarını izleyin.




  • en çok oynadığım şampiyon twisted fate,mainim diyebilirim iyi de oynadığımı düşünüyorum,tüyo diyorsan tüyosu sabır kardeşim w ile kart seçerken sabırlı olacaksın farm yaparken arada rakibi mavi kartla dürteceksinki olası bir savaşta canını azaltmış olarak gir savaşa,hatta bazı oyuncular canı az kalıncada farma devam ediyor o zaman sarı kartı seç stunla q ile kes,kesemesen bile çok can götürmüş olacaksın adam senden ürkecek psikolojik üstünlük kuracaksın,arada minyonlara yakın duruken kırmızı kartı seç vur hasar yesin,kartları seçerken savaşta dediğim gibi sabırlı ol sarı kartla stun atıp q yu çak,minyon kaçırmamaya dikkat et farmını iyi yaparsan zaten ezersin rakibi,ap kas itemleri alınca adamların canına okuyacaksın rakipler büyü direnci çıkmaya başlayacak aldıkları itemleri kontrol et karşındaki rakip büyü direnci alıyorsa büyü nüfuzu almaya özen göster,önce q fulle sonra w en son e,ve en iyi tüyosuda bence şu,sürekli haritayı kontrol et mesela botta adcnin canı az ise ultinin menziline girecek kadar yaklaş sarı kartı seçip ulti ile adamın yanına ışınlanıp kes skor çıkart bu gerçekten çok işine yarayacak bunu her oyunda yapmaya özen göster sadece kendi lane inde durma sürekli haritayı takip et canı az rakip görürsen baskın atıp kes veya asist al ama bence salma kesmeye çalış :)




  • _---lionel---_ kullanıcısına yanıt
    bu arada bu söylediklerime ek olarak sıçra ve hayalet ile oynuyorum twisted fate'in kaçmak için stun atmaktan başka çaresi yok hayalet ile kaçarak kartı seçerken zaman kazanabilirsin veya rakibi kovalarkende hayalet ile kovalayabilirsin,canın çoksa ultinle yanına ışınlanıp kule altı yapabilirsin iyi oyunlar :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.