Şimdi Ara

Twitch Tv'de League of Legends Yayıncısı Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitch tv'de yayıncı olmak ile ilgili işin görünmeyen yönlerini anlatan bir yazı yazdım. Böyle şeyler paylaşmak yasak mı değil mi bilmiyorum uzun süredir gizli gizli stalklarım DH'yi fakat pek yazmıyordum

    Oğlum yea adamlar oturduğu yerden götürüyor paraları diye düşünen arkadaşlar bir göz atıp yorumlarını yazarsa sevinirim :)

    http://esportsonly.com/main/yayinci-olmak-ya-da-olmamak/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sidiouss -- 23 Haziran 2014; 8:39:47 >



  • guzel yazmissin, guzel oneriler vermissin ama yinede yayin yapmak benim gozumde "abi adamlar oturduğu yerden para kaldiriyor".

    tabiki bu isi guzel yapanlar var ama kotu ve kâr amaci olanlar daha fazla.Sen hakkıni verenlerdensin :D her gece yayin kolay bisi degil. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu yanlış yere açmışsın

    Rehber bölümüne taşıttır
  • güzel yazı, yayıncılığın zor yönlerini ele almışsın, Tr'de kendi reklamını x,y yayıncılarına yaptırmadan zor kitlelere ulaşmak.
  • çok doğru bir yer var o da şurası: "kitlenin büyük bir kısmı tabiri caiz ise koda, bedava ürüne tapar hale geldiğinden ayağının alıştığı, bedava ürün kapabileceği yayını izlemeyi tercih ediyor."
  • Kod dağıtarak piyasa yapıcaksan hiç yapma daha iyi ya. 2 gün kod dağıtamasan hepsi bırakır peşini.
    Bir phantoml0rd açıksa direk onu açarım ben mesela. Sonra Nightblue3, Trick2g vs vs.
    çoluk çocukla uğraşılmaz. işe girip çalışmak daha mantıklı
  • Başlığa biraz rötuş yaptım :p

    Oturduğun yerden para kaldırıyor kısmı hem doğru hem yanlış. Evet cidden oturuyoruz bu kısmı doğru ama mecaz anlamı olarak ele alırsak o kısmı çok yanlış. Twitch üzerinde yayın izleyen Türk oyuncu kitlesinin en büyük akışını yayınları, turnuvaları, ödülleri ile Riotgamesturkish yaptı. Bu nedenle koda, ödüle tapar hale gelmiş bir izleyici kitlesi oluştu. Hatta oluşmakla kalmadı mevcut izleyicilerin %70i bunlardan oluşur hale geldi. Şu anda bu "piyasa" çok belli başlı insanların elinde nitekim bunu "nası da tatlı elohell paylaşımları yapan lol grubu" sayfalarının hepsinde boy boy çıkan reklamlardan "beyler koşun x yayın açmış"a varan kısımda görebiliyoruz açık olarak.

    Bu demek değil ki emeklerini görmezden geliyorum doğru kitleye, doğru strateji ile oynadılar/oynuyorlar/oynayacaklar. O yayıncılar yeni esra ceyda kardeşler bir nevi yeni ajdar'lar oldu. Eğlence sektörü tabiri ile "piyasa" yaptılar. Bu komik veya acınası değil aşırı dozda zeka gerektiren bir eylem. Kendilerini sevmeyen büyük bir kitle oluşturmuş gibi görünseler bile aynı televizyon dünyası gibi yayın dünyasında gelir elde etme işi de sizi kaç kişinin izlediği ile doğru orantılı işliyor. Nitekim "ağbi kim izliyor bu adamları yea" diye her gün onlarca tartışma açanlar bu bedava reklam sayesinde yayıncının ekmeğe yağı balı kendi elleriyle sürmekle kalmıyor bir de ağzına kadar götürüyor. Eh adamlara da haliyle ısırmak kalıyor, zira ısırmamaları da büyük hata olur.

    Tek tek isim vermeyeyim çok fazla liste ama aklınıza bir kaç isim gelecektir kesin bu saymaya üşendiğim yayıncıların farklı oyunlar oynaması farklı tatlara yönelmesi ile kaliteli ve seviyeli bir kitle de oluştu ama ne yazık ki hala azınlık durumunda. Google'ın twitch'e yönelmesi, canlı yayın fikrine önem vermesi ileride işlerin güzelleşeceğinin habercisi. Gerçi youtube videoları altında dönen din ve devlet savaşlarını yayın sohbetlerinde görme fikri biraz korkutuyor ama ona yapacak bir şey yok.

    Demem o ki artık bir çok kişi sabit kitlesini oluşturdu yeni başlayacakların yükselme şansı yazıda da bahsettiğim gibi daha da şans faktörüne bağlandı :)




  • Emre seni tt sayesinde tanıdım, eminim birçok arkadaşta öyle tanımıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı stream'lerdeki "show must go on" mantığını sevmiyorum, bana samimi gelmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.