Şimdi Ara

Twitch, yayıncıların Prime aboneliklerden elde ettiği kazancı azalttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitch, yayıncıların Prime aboneliklerden elde ettiği kazancı azalttı
    Twitch, daha sürdürülebilir bir sistem oluşturmak amacıyla yeniden önemli para kazanma değişiklikleri yapıyor ve bazı yerlerde kazançları düşürürken bazı yerlerde de yükseltiyor. Bu yeni değişiklikler arasında Partner Plus programının genişletilmesi ve entegre Twitch Prime Gaming aboneliğinin içerik oluşturuculara ödeme yapma şeklinin değiştirilmesi yer alıyor.



    Twitch için büyük değişiklikler



    Yayınlanan bir blog yazısında CEO Dan Clancy, yayıncıların Twitch'ten para kazanma yöntemlerinde yapılacak üç büyük değişikliği özetliyor. İlk olarak Twitch, platformun en çok kazanan içerik oluşturucuları için 70/30 gelir paylaşımındaki 100.000 dolar sınırını kaldırıyor. Geçtiğimiz yıl Twitch, en çok kazanan yayıncıların 100.000 doların üzerindeki abonelik gelirlerinin 70/30'dan 50/50'ye düşürüleceği bir plan uygulamıştı.



    Bir sonraki büyük değişiklik Twitch'in Partner Plus programına geliyor. Şu anda olduğu gibi, üç ay boyunca 350 ücretli aboneliğe sahip olan partnerler, 350 abonelik barajının altına düşseler bile, takip eden 12 ay boyunca gelirlerini 70/30 oranında paylaşmaya hak kazanıyorlar. Yeni programda Twitch, içerik oluşturucuların programa hak kazanabileceği eşikleri yeniden düzenleyen ve programı partnerlerin ötesinde iştirakleri de kapsayacak şekilde genişleten yeni bir gelir paylaşımı katmanı (60 / 40) ekliyor.



    Twitch, yayıncıların Prime aboneliklerden elde ettiği kazancı azalttı
    Bu yeni program Mayıs ayında başlayacak ve aboneliklere bir dizi puan atanacak ve bu puanlar bir içerik oluşturucunun iki seviyeden hangisine hak kazanacağını belirleyecek. Standart 4.99 $'lık 1. Kademe abonelikler bir puan, 9.99 $'lık 2. Kademe abonelikler iki puan ve 24.99 $'lık 3. Kademe abonelikler altı puan değerinde.



    Twitch Prime Gaming abonelik geliri Türkiye için 0,09 dolar



    Son olarak, Twitch'ten para kazanmaya yönelik en büyük değişiklik Prime Gaming aboneliğini etkiliyor. Prime Gaming, Amazon Prime ya da Prime Video aboneliğini sürdüren bir üyenin her ay bir içerik üreticisine verilmek üzere ücretsiz bir Twitch aboneliği kazanmasını sağlayan bir avantaj. Yayıncı açısından bakıldığında, Twitch Prime aboneliği normal bir abonelikle aynı şekilde işliyor ve tipik bir yayıncı bu abonelik değerinin yüzde 50'sini, yani 2,50 dolar kadarını alıyor veya bazı durumlarda yüzde 70’ini alabiliyor.



    Ayrıca Bkz.Teknoloji dünyasında işten çıkarmalara devam: Google, Amazon ve Twitch



    Ancak Twitch, 3 Haziran'dan itibaren bu ödemeyi abonenin ülkesine göre sabit bir oranla değiştiriyor. Firmanın da dediği gibi bu, yayıncılar için bir ücret kesintisi anlamına geliyor. Twitch, Türkiye’deki kullanıcılar için Prime abone gelirini 0.09 dolar olarak belirledi, yani 2,72 TL. Ancak altını çizelim, Prime abonelik ödemeleri yayıncının değil, abonenin ülkesine göre yapılıyor.



    Bu konu hakkında CEO ise şunları söylüyor: "Herhangi bir düşüş hayal kırıklığı yaratacak olsa da, yayıncıların Prime Gaming aboneliği için bugün aldıkları ücret ile sabit ücretlere geçişten sonra alacakları ücret arasındaki fark, ülkelerin büyük çoğunluğunda yüzde 5'ten azdır."



    İçerik üreticilerinin aboneliklerinin büyük bir kısmı Prime Gaming avantajından geliyor ve şirket, bu değişiklikle ilgili potansiyel olumsuzlukların partner programının genişletilmesi ve her ikisi de kazançları artırmaya yardımcı olabilecek 100 bin dolarlık sınırın kaldırılmasıyla dengeleneceğini




    Kaynak:https://help.twitch.tv/s/article/prime-gaming-revenue-guide?language=en_US#rate
    Kaynak:https://www.engadget.com/twitch-is-cutting-how-much-streamers-earn-from-prime-subscriptions-214053412.html
    Kaynak:https://blog.twitch.tv/tr-tr/2024/01/24/an-update-to-several-streamer-payout-programs/







  • Valla reklamdan hiçbirşey izleyemiyorum. Yeni bir kanala giriyorum neymiş diye direkt 1 dklık reklam çıkıyor, ayrılıyorum kanaldan. Belki 5 dk izlesem o kanala abone olacaktım. Yayıncı için de zarar.

  • Partner olmayanlara 1 abonelikten 0.01USD kazandıran Twitch. Onu da biriktirdiğinizde 50USD sınırına eriştiğinizde ödüyor. Tabi burada bir kurnazlıkları daha var. Kendi ödemeleri gereken KDV oranını da sizden keserek gönderiyorlar. Geriye bir şey kalmıyor. Yani boş iş Twitch'te yayın açmak.

  • Haberin devamı nerede?

  • youtube da twitch de açık açık kara para aklanmasına göz yumuyor. Bir iki ülke birleşip bu firmalara sağlam bir dava açmalı

  • gidi G kullanıcısına yanıt
    Kara para aklanmayan şey mi kaldı ülkede. Emlak ve otomobil üzerinde dönen kara para aklamaya da bir zahmet el atsınlar.

  • Twitch zaten yeni yayıncılar için imkansız oldu iyice, sade büyükler tutunuyor.

  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    Reklam engelleyicilerde bunlarla anlaştı heralde engellemiyor artık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NvdiaAmd kullanıcısına yanıt

    yayıncılar kazansın diye reklam bekliyorum ben, engelleyiciler de bu kafaya geldi galiba insaf, sponsor dışında tek reklam kalıyor büyük çoğunluk için

  • Reklamları yüzünden izlemeyi bıraktım hayatıma olumlu katkısı oldu teşekkürler reklam verenler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.