Şimdi Ara

Twitch Yayıncılarının Sattığı Sistemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese,


    Bugün bir videoya denk geldim. Elraen isimli Twitch yayıncısının bir videosu. Sanırım öncelikle o videoyu size göstermem çok daha doğru olacaktır. Zaten tanıttığı sistemin linklerini de açıklamaya koymuş kendisi.



    Videoyu izlediyseniz bazı rahatsızlıklarımı söylemek ve forum üzerinden bu işi zaten çok iyi bilen ve bilgisayar teknolojilerini yakından takip eden arkadaşların fikirlerini almak istiyorum. Öncelikle topladığı sistemlerin testlerini Valorant, LoL, CS:GO gibi VCD playerla bile 30 fpsyi rahatça görecek oyunlarla yapıyor, üstelik bu oyunların bütün oyun içi grafik ayarlarını dibinin de dibine indirip 700 fps aldığından falan bahsediyor. Sistemi belki zorlayabilecek tek oyun olan GTA testinde de aynı hileyi kullanıyor ki, bu orada bile 100 fps'in biraz üzerini görünce kendisi de bir an ne olduğunu anlayamıyor. Sistemlerin INVENTUS'taki stokları eritmek adına yapıldığı parçaların seçiminden çok net anlaşılıyor.


    Bundan sana ne diyecekleri duyar gibiyim, başta ben de öyle dedim fakat bu konuyu açmamdaki sebep şu arkadaşlar. 11-12 yaşlarında hiçbir bilgisi olmadan, sırf "bilgisayarım olsun da oyun oynayayım" diye yanıp tutuşan bir çocuk olarak gittiğim ilk bilgisayarcıda yediğim kazık hala aklımdadır. Şöyle uçar böyle kaçar diye onboard grafik işlemcili bir bilgisayar aldığımda harcadığım paradan çok, sistemi almamdan 1-2 sene sonra hiçbir oyunu doğru dürüst oynayamamanın verdiği üzüntüyü hala hatırlarım. Bu videoyu izledikten sonra yorumları okuduğumda yüzlerce benim gibi genç arkadaş gördüm. Yorumların çoğu "keşke ben de alabilsem" , "param olduğunda ben de almak istiyorum abi" şeklinde tamamen özenerek yapılmış yorumlardı. Bazıları bir umut belki yayıncı arkadaş onlara hediye eder diye "çekiliş yapar mısın?" gibi yorumlar yazmışlar. Bu insanlar bir tane bilgisayarım olsun diye 40 takla atarken, böyle yayıncıların hiçbir bilgisayar bilgisi olmadan (muhtemelen ellerine verilmiş bazı teknik detayların yazdığı kağıtları okuyarak) insanların hevesleri üzerinden ceplerini doldurmalarına katlanamıyorum. Adam belki aylarca yemeden içmeden para biriktirip sistem alacak ama bu arkadaşın sattığı ve saçma sapan testlerle uçtuğunu söylediği bilgisayarı aldığında, daha eve gelir gelmez Valoran'tı, GTA'yı yükleyip söylediği fps'leri göremediğinde hayal kırıklığına uğrayacak.


    Forum'daki bilgisi olan arkadaşlara sorum şudur; bu konuda tüketiciyi koruyan bir yaptırım veya bu arkadaşların insanları yanıltmasının önüne geçecek bir kamuoyu oluşturma şansımız var mıdır?








  • Aynı fiyata daha iyileri var alınmaz bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.