Şimdi Ara

Twitter, sahte ve gerçek hesapları kimlik tabanlı doğrulama ile ayırt edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter, sahte ve gerçek hesapları kimlik tabanlı doğrulama ile ayırt edecek
    Elon Musk'ın Twitter'ı devralması, popüler mikro blog platformuna yönelik muazzam bir ilgi ve talep oluşturdu. Ancak bundan kısa bir süre sonra platform, eski kimliğinden uzaklaşmaya başladı ve en sonunda da ünlü "Twitter kuşu" yerine "X" adıyla yeniden markalandı. Bununla birlikte X, yeni özellikler üzerinde de çalışıyor. Bunlar arasında en öne çıkan ise kimlik tabanlı doğrulama.



    Twitter/X kimlik tabanlı doğrulama alıyor






    Uygulama araştırmacısı Nima Owji, bir kullanıcının mavi onay işaretine tıkladığınızda görünen yeni bir etiket tespit etti: "Bu hesabın kimliği doğrulanmıştır." Twitter/X, halihazırda kimlik tabanlı doğrulama yöntemi başlattığını doğrulamamış olsa da, Twitter'ın kodlarından elde edilen bulgular, platformun en azından Mart ayından bu yana bu konu üzerinde çalıştığını gösteriyor.



    Twitter, sahte ve gerçek hesapları kimlik tabanlı doğrulama ile ayırt edecek
    Kimlik tabanlı doğrulama hizmeti özellikle sahte ve gerçek hesabın anlaşılması açısından oldukça faydalı olabilir. Öte yandan görünüşe göre bu özellik zorunluluk gerektirmeyecek, dileyen kullanıcılar kimlik tabanlı doğrulamayı kullanabilecekler.



    Ayrıca Bkz.Instagram, Facebook ve WhatsApp için yapay zekalı “personalar” geliyor



    Öte yandan kimlik doğrulama özelliği aslında bu yılın başlarından beri gündemde olan bir şey. Önceki aylarda elde edilen bilgilere göre kimlik doğrulama işlemini Twitter kendisi yapmayacak, bunun yerine kullanıcılar üçüncü taraf bir hizmet tarafından doğrulanacak. Bilindiği üzere Twitter, Blue ve ödeme işlemleri için de Stripe adında üçüncü tarafın finansal hizmet şirketini kullanıyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/8/1/23815952/it-looks-like-twitter-is-still-working-on-id-based-verification







  • Kimlik doğrulama esasen zorun olmalıdır'ki maça'sına güvenmeyenler kimlik doğrulamaya karşı çıkacakları bir gerçektir.

  • Ak trol kara trol ortaya dökülsün bakalım. Teşekkürler Elon Musk.

  • keşke burda da olsa

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Gerçek ismi yazma zorunluluğu olmadığı için arkaplanda doğrularlar bir fark olmaz bence.Sadece bot ve stalk amaçlı hesapları etkiler bu durum.

  • sabırsızlıkla bekliyorum..

    bakalım takipçi sayıları kaç milyon düşecek

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.