Şimdi Ara

Twrp ile sistem dosyalarını kaldırmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.

    Eşime okul tarafından verilen tablette okul uygulamalarını kaldırırken şu videodaki yöntemi uyguladım.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZPj2buYCyDk&t=0s&list=PLGRKccsibPNmvC9TSvDzm_8WU-kCWgszs&index=2

    Videoyu izlemek istemeyenler için kısaca özetle twrp yüklendikten sonra /system/apps içindeki istenmeyen uygulamalar teker teker siliniyor factory reset rebootla cihaz temizleniyor.

    Ben aynı yöntemle google play müzik, filmler google + vs gibi sonradan play storedan ihtiyacım olduğunda yükleyebileceğim ama normalde işime yaramayan uygulamaları temizlemek istiyorum. Yani devre dışı bırak şeklinde değil. Fabrika ayarlarına sıfırladığımda da tekrar gelmesinler.

    Tabii mümkünse

    Ayrıca bunun sonrasında yine kendi sevdiğim bazı uygulama apk larını da yine sistem dosyası haline getirmek istiyorum. Mesela sahibinden gibi bir uygulamayı her fabrika ayarından sonra tekrar yüklemektense sistemin bir parçası haline getirilebilir mi?

    Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Not: Tabletten sonra sıra telefona gelicek







  • Hocam twrp'ye gerek yok cihaza root attıktan sonra Play Store'dan system app remover uygulamasını indirip silebilirsiniz factory reset falan gerekmez.
    TWRP yine kuracaksınız kurun zaten onun olayı başka. TWRP ile rom vs. kurabilir, root ihtiyacı duyan pek çok uygulamayı da burdan kurabiliyorsunuz ve sistem uygulaması olarak yüklendiği için daha stabil oluyor. Ayrıca burdan yedek de alabiliyorsunuz ki burdan 2-3 ayda bir yedek alıp eskisini silerim, telefona bir şey olursa bu yedeği TWRP aracılığıyla kurarsiniz tekrardan. TWRP'yi silmediginiz sürece telefonu yazılım olarak bozsaniz bile her zaman bir sd kart ve internet bağlantısı ile çok rahat kurtarabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Mikael Akerfeldt -- 29 Eylül 2018; 14:5:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Kotamdan dolayı video'ya bakamıyorum. Twrp ile root atıp system uninstaller gibi uygulamalarla sistem uygulamaları kaldırılabiliyor. Twrp'nin kendi dosya yöneticisi ile de kaldırılabiliyor ancak biraz zahmetli. Bir uygulamayı sistem uygulaması yapmak ise sadece uygulamayı system/app içine atmaktan ibaret. Formatta silinir mi denememiş olsam da uygulama yöneticisinden kaldırılamıyor. Her uygulamanın sistem uygulaması olarak çalışmayacağını da eklemek isterim(denedim bazıları çalışmadı).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

    Şimdi kırılmadan önce Note 4 ümde custom romlar falan denemiştim. Her ne kadar güzel romlar olsa da hiçbiri bir stock rom performansını vermedi bana göre. Şimdi Mi A1 aldım. Android one oldukça sade olsa da yine de kullanmadığım uygulamalar var içinde (google kitaplar,filmler, + vs.). Fatih projesi etab 5 teki meb engellerini kaldırırken twrp modunda file managerdan meb uygulamalarının apklarını siliniyor belki dedim bu şekilde temizleyebilirim.

    Benim istediğim aslında sade bir custom rom elde etmek. Yani sadece play store olsun yeter mesela. Diğer uygulamaları zaten ordan indirip kurabilirim. Yada ilk mesajda bahsettiğim gibi whatsapp, sahibinden vs uygulamalarımda her formattan sonra kurmaya uğraşmaktansa sisteme entegre edebilirsem kıyak olur diye sormuştum.

    Bu arada app remover uygulaması o açıdan tam bana hitap etmiyor.

    exfat hocam kısaca twrp kendi dosya yöneticisi ile temizlik benim istediğim




  • ohreyn kullanıcısına yanıt
    Hocam Mi A1'de bu işlemleri yapmanı önermem çünkü bu işlemleri twrp kurmadan rootlayarak bir dosya yöneticisi ile bile yapsan Android One olduğu için güncellemeleri alamayabilirsin. Alsan bile güncellemelerde sıkıntılar çıkabilir.

    Ben yinede gereksiz uygulamaları kaldırmak istiyorum dersen cihazın (varsa) bootloader kilidini açman ve rootlaman gerek. Twrp ye gerek yok. Sonra ES Dosya Yöneticisi gibi bir dosya yöneticisi ile /system/apps klasörüne girerek istediğin apk dosyalarını silebilirsin. Ardından cihazı formatlaman gerek. Yalnız dikkat et gereklileri silme. Üstteki arkadaşın dediği gibi de her apk çalışmayabilir.

    Bu arada attığın apk lar silinmez. (Formattan sonra uygulamalar otomatik yüklenir) Format attığında bildiğim kadarıyla yalnızca /storage/emulated (Yani uygulamaların ve dosyaların) silinir.

    İyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E905B1095 -- 29 Eylül 2018; 20:44:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ohreyn kullanıcısına yanıt
    Twrp ile system/app'den tek tek silebilirsiniz. Sistem uygulaması olarak kurma olayı da daha önce dediğim gibi apk'yi system/app'ye atıp izinleri 644 olarak ayarlayarak(uygulama üzerine gelip tıklayıp chmod seçip 644 yazarak) oluyor. hepsinden önce bağla kısmından system'e tik koyacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.