Şimdi Ara

TYT AYT Tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba. sizlere bir sorum olacak, benim bir tanıdığım tercih yapacak benden yardım istedi ancak ben ygs lys sistemini bildiğim için ayt tyt nasıl oluyor bilmiyorum. sizlere sorum şu;

    1) Bu sene mezundan hazırlanan bir öğrenci eğer geçen seneki puanından düşük yaptıysa geçen senekini kullanabiliyormuş. bu doğru mu?

    2) Eğer bu doğruysa, örneğin geçen sene 300 puanla 90 binde olan öğrenci, bu sene 300 puanla 150 bindeyse; geçen seneki sıralamasını kullansa kabul sıralamasını neye göre yapacaklar? Yani çok karışık geldi bu durum bana. Nasıl oluyor bir izah ederseniz çok sevinirim. çünkü geçen seneyle aynı puanı almış ancak arada 200bin fark falan varmış. geçen seneki sıralaması çok daha iyiymiş.

    Bizim zamanımızda durum şöyleydi; örneğin bizde sınav biraz daha zordu, bizden sonraki sene daha kolaydı. ben 360 puanla 63 bindeydim. Benden sonraki yıl 390 puanla 90 binde falandı.







  • Arkadaşınız rahat olsun. Öncelikle tüm sınav puanı değil sadece tytnin 2 yıl geçerliği var. Onuda puanı direk ekleyerek uygulamıyorlar. Geçen yılki başarı sırası ile bu yılki başarı sırası dengelenerek puanı hesaplanacak. Yani ösym öyle diyor karışık biraz biliyorum bende birkaç öğrencim için bakmak zorunda kaldım. Yani 2019 puanın 250 ama 2018 yılı 260 puandı. 2018 tyt puanımı kullan diyorsun sistem o puanı direk eklemiyor onu sıralama üzerinden değiştirerek 2019 aytye ekliyor. Esas olan sıralama yani. Benim ösym açıklamasından anladığım buydu. Hesaplaması çok zor diye düşündüğüne eminim şimdi ve haklısın da ama ösym işte. Ösym ve yök gençliğimizin kamburu sağ elle sol kulağı kaşımakta mahirdirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.