Şimdi Ara

TYTN II GPRS Bağlantı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3 yıldır Pocket PC ve yaklaşık son 1 yıldır da TYTN II kullanıyorum. Bu sürenin neredeyse 2 yılını sürekli internete bağlı geçirdim (push mail).
    Sorun yaklaşık 2 aydır mevcut.

    Şöyleki:

    Gece şarja takıp bıraktığım alette sabah baktığımda internet bağlatısının kopmuş olduğunu görüyorum. Bağlanmaya çalıştığımda ise "There is a problem connecting service in your registered home network" uyarısı alıyorum. Tekrar bağlatı kurabilmek için soft reset atmam gerekiyor. Daha öce kullandığım (imza'mdaki) ROM'da connecting ayarlarına hiç giremezken şimdi istediğim ayarları yapabiliyorum ama sonuç nafile. Soft reset atmadan alet tekrar internete bağlanmıyor.

    Yabancı forumlarda biraz araştırdım:
    1) Hattın data için bloklu olabileceği söyleniyor, fakat internet bağlantısı soft resetten sonra problemsiz çalışıyor. Turkcell ile görüştüm hattımda herhangi bir engelleme yok.
    2) Network seçimini "manuel" yap önerisi vardı. Yaptım hiç bir işe yaramadı.


    Açıkcası her sabah soft reset atmaktan sıkıldım.
    ????????


    Cevaplar için şimdiden teşekkürler







  • yeni bir rom daha bulacaksın galiba kullanmadığın bi başka rom yüklersen sanıyorum problemin kalmaz ; bende sana bi şey sorsam push derken mail ayarlarını yaparken soruyor 5 dakikada bir 10 dakikada bir kontrol etsin diye onu kastediyorsun dimi yoksa anlık olarak mail alamıyorsun diye biliyorum ben ..
  • 1-2 kere hard reset attım ama olmadı. Sanırım yeni bir ROM ile tekrar deneyeceğim. Neyse sonucu buraya yazarım.

    Push mail derken:

    Anlık olarak maillerimi alıyorum. Şöyle ki;
    Ben normalde gmail kullanıyorum, fakat maillerimi mail2web 'den almış olduğum exchange hesabıma yönlendiriyorum. Pocket PC'de Active Sync'in içindeki excange server ayarlarını yaparak aletin mail2web ile sürekli senkronize halde kalmasını sağlıyorum. Bu sayede mail2web'e mail geldiği anda alete düşüyor. Yüksek miktarda MB harcar diye düşünme, Mailleri aklentileri hariç görüyorum, eklentilerin isimleri görünüyor istersen onları da indirebiliyorsun. Hiç eklenti indirmezsen ciddi bir harcama olmuyor.
  • turkcelin sitesinde servis yazılımları bölümünde turkcell ayarları diye cab dosyası var onu telefona bir yükle istersen belki düzelir ama ana hafızaya
  • Hem manuel hem de cab dosyası ile ayarları girdim. Ayrıca otomatik olarak network sihirbazı ile de yükledim ama nafile. Hergün aynı saatte internet bağlantısı kesiliyor. En sonunda dayanamadım ROM attım. 2 gecedir sorun olmadı sanırım sorun Radio'da. Bakıcaz artık :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.