Şimdi Ara

U.S.Robotics 9108 Bağlantı kesilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar wireless modemi yeni aldım birkaç gün hiç kesilmeden çalıştı ama 2 gündür bağlantı 10-15 dakikada bir kesilip tekrar bağlanıyor. Eski modemi takıyorum sorunsuz çalışıyor. Böyle bir sorun yaşayan oldumu, bu duruma nasıl bir çözüm bulabilirim, reset atıp tekrar ayarladım ama farketmedi..



  • kardeş 9108 neden alıosunuz 9110 daa ii deilmi? kardeş bende sorun yok 9110 kullanıom bi modemi restore et belki time ayarlaıla oynamışındır siplitterede bak
  • ewt bizim arkadaştada aynı sorun var 10 15 dkda bir bağlantı gidiyor. filtreden kaynaklanıyor dedik yeni filtre aldık gene aynı telefon kablosunu değiştirdik gene aynı bizde çözemedik sorunu modemi resetledik gene aynı nasıl çözülcek bu sorun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcorcun -- 25 Aralık 2006; 8:32:16 >
  • usr mail atarak yada arayarak:>D
  • 1) Elektrik bağlantınızı kontrol edin ve mümkünse voltaj dalgalanmalarından etkilenmeyecek donanımlara sahip olun

    2) Telefon voltajından şüphe ediyorsanız TTnet'e haber verin

    Çok uzun süredir 9108 kullanıyorum harika bir modem
  • modemin ayarlarını değiştirdim biraz önce wirelessi kapattım şu anda kesilme olmuyor bakalım biraz daha test edeyim kesilme olcak mı olmayacak mı eğer olmazsa wirelessinde bir sorun var herhalde
  • altotito ve marcorcun benzer sorun 9110 kullanan arkadaşımda var. Siz herhangi bir çözüm bulabildiniz mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coustic -- 8 Ocak 2007; 0:12:20 >
  • aynı sorun için bugün arkadaş beni aradı

    wireless te bağlantı kesiliyomuş sürekli

    ama kabloda yapıyormu bilmiyorum

    varmıdır çözümü

    bulan varmı acaba
  • arkadaşlar bu problem nedeniyle usrobotics modemi 2 kere yenisiyle değiştirdiler. en sonunda yine aynı problem olunca verdim airties aldım ve mutluyum ... sorun şu usrobotics modemler voltaj dalgalanmalarından çok etkileniyor bu nedenle bu problemle karşılaşanların sayısı azımsanmayacak oranda.
    not: kabloyla bağladığımda da aynısı oluyordu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidote -- 10 Ocak 2007; 18:00:06 >
  • yani çaresi yok

    iade edilmesi lazım öylemi
  • Forumda biri adaptör değişimini önermişti.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antidote
    arkadaşlar bu problem nedeniyle usrobotics modemi 2 kere yenisiyle değiştirdiler. en sonunda yine aynı problem olunca verdim airties aldım ve mutluyum ... sorun şu usrobotics modemler voltaj dalgalanmalarından çok etkileniyor bu nedenle bu problemle karşılaşanların sayısı azımsanmayacak oranda.
    not: kabloyla bağladığımda da aynısı oluyordu...


    Kendi hesabıma hiç USR-9108 kullanmadığım (eşe dosta da kullanmamalarını önerdiğim) için, daha önceleri bir süreliğine kullandığım USR-9106'nın da şehir şebeke gerilimi açısından fazlaca problemli bir bölgede kullanılmamasından dolayı USR'ı fazlacana "yerecek" halim yok. Ancak anlatılanlara bakılırsa USR tasarımları maalesef bizim ülkemizde çokça ve bazen keyfekeder zamanlarda rastlanılan şehir şebekesi gerilimini dalgalanmasından (yani nominal olarak 220 vac olması gereken bu gerilimin uluslararası standart olarak -/+10% toleransları dışına çıkıp 195-200 vac veya bunun epeyce altındaki 165-180 vac mertebelrine inmesinden; bunun tersine 240 vac'ı aşıp 250-260 vac mertebelerine çıkmasından) olumsuz etkileniyor.

    NOT: Bu problemin USR'ların sadece kablolusuz kullanımda mı, yoksa kablosuz+kablolu kullanımda mı çıktığının da tesbiti faydalı olacaktır.

    Sözü edilen probleme karşı en iyi önlem bu tür dalgalanmalara karşı çok daha dayanıklı olan "switch-mode" türü besleme adaptörlerinin kullanılmasıdır. Bu adaptörler, hem trafolu "lineer" adaptörlere göre daha hafif ve biraz daha küçük buyutludur; hem de 100-240 vac şehir şebeke girişinde sabit (örneğin modemi beslemeye gereken 12 vdc gibi) DC gerilimi sürekli verebilirler.

    Maliyet nedenleri ile USR'ın modemlerin yanında sadece "lineer" adaptör vermesi pek de yadırganacak veya suçlanacak bir konu değil çünkü bu tür besleme adaptörleri US$1.25-1.50 mertebelerinde temin edilebilirken "switch-mode"lar $3.50-4.00 arasına temin edilebiliyor modem üreticileri tarafından. USR markalı ADSK modemler de, yine uluslararası standartlara göre, şehir şebeke geriliminin -/+10% dalgalanmasından etkilenmeyecek bir devre tasarımına sahipler.

    Türkiye'de haklı bir pazar payı elde eden AirTies'ın tüm modemleri de bir süre öncesine kadar böyle "switch-mode" birer adaptörle satılılıyordu ve başlangıçta bunu yerli bir üreticiden (SunYO) alıyorlardı amma SunYO'nun malı maalesef oldukça pahalıydı. Kızışan rekabet nedeniyle çareyi SunYO yerine ithal (ve hatta oldukça da küçük boyutlu) switch-mode adaptör almakta (daha doğrusu ürünlerini fason olarak ürettirdikleri Taiwan Arcadyan Firması kanalıyla aldırmakta) buldular. Ancak daha da kızışan rekabet/azalan marjlar nedeniyle son çare olarak gene daha ucuz olan lineer adaptörlere dönmeye mecbur kaldılar. Ama buna karşılık devre iç tasarımda tadilat yapıp, her modem devresinin içine zaten var olan entegre regülatörün giriş geriliminin daha azaldığı noktada dahi tüm devreye gerekli gerilimi verecek şekilde bir değişikliğe gittiler. Sonuç olarak, AirTies (şimdilik) sadece Türkiye'de satılan ve Türkiye için üretilen bir ürün olduğundan, bunu kolayca gerçekleştirdiler. USR, modemlerini sadece Türkiye için değil de hemen tüm Avrupa pazarları için tamamen ortak spesifikasyonlarda ürettirdiği(yani bilmeyenler de öğrensin diye söylüyorum: USR'ın da aynen AirTies gibi kendine aitbir üreti tesisi bulunmamaktadır...) için böyle bir devre tadilatını en azından (kolayca yapma) esnekliği yoktu!...

    Eğer Türkiye'nin elektrik şebekesi yönünden altyapı koşulları "normal" olsa konuyu açmamamızın gereği dahi olmazdı ama gerçekler karşısında yapılacak (nispeten ucuz) iki çözüm bulunmakta:

    1) USR modeminizi yanında gelen ağır sayılabilecek ve trafolu (lineer) adaptörle değil de, Türkiye'den temin edeceğiniz, Yıldırım-Mervesan-Sunyo markalarıyla üretilen "switch-mode" özellikli bir adaptörle besleyin. Sunyo'nun şu anki üretiminden çok emin değilim ama diğer iki markanın switch-mode adaptörleri 168-264 vac arasındaki şehir şebekesi girişleri için çıkışta (örneğin 12 volt) sabit DC gerilimi veriyorlar (yani 100 vac'e kadar inmiyorlar) ama bu kadarı dahi yeterli. Bu tür ürünler perakende olarak 15-25 YTL arası fiyatlarla satılıyor (max. çıkış akımı kapasitesi olarak bir ADSL modemi besleyebilecek 1Adc veya 2Adc kapasiteli modelleri kastediyorum...).

    2) Bir taşla iki kuş vurmak istiyorsanız (ancak her durumda US$50, yani 75-80 YTL'den başlayan çözüme razıysanız...) voltaj regülatörü özelliği de olan bir 600 VA'lık bir Kesintisiz Güç Kaynağı / KGK (=UPS) alınız; çifte kaymaklı ekmek kadayıfı gibi olsun.

    Kolay gelsin... Az şebeke dalgalanmalı günler sizlerin olsun!




  • ok sağolasın eyi oldu bu bilgi
  • bizde şirketçe wireless usr 9108 kullanıyoruz önceden ısıdan kaynaklandığını sanıyordum. modemin altına fan takmama rağmen bağlantı kesilmesi sorunu devam etti demek şehir geriliminden miş
    işallah sorunu swich mod adaptörle çözebilirim. ayrıca şirkette ups var ama voltaj reğülatörü özelliği var mı bilemiyorum şimdiden çok teşekkür ederim
  • şehir gerilimi felan hikaye ya. 1kva' lık ups kullanıyorum, 3 sene oldu belki de taş gibi! 9106 ve 9108 her ikisinde de kopma yaşadım. yazışma da yaptım. kanal ayarı tavsiye edildi manuel hepsini denedim. sadece kopma sürelerini uzatabildim o kadar. hatta her iki modemde bir özellik var denediniz mi bilmiyorum. o da modem arayüzünde bir rakamla oynuyorsunuz hangisiydi şu an hatırlamıyorum, nasıl tarif etsem ki modemi download yapar gibi sinyal verir hale getirdim.
    bunu da yapmama rağmen başarılı olamadım. frekans çakışmasıymış, ups imiş, enerji adaptörüymüş, yüksek gerilim hattıymış. ne zaman ki teyze oğluna verdim kurtuldum. onda da hiç kopma olmuyor.
    pppoa ya da pppoe bağlantının bir etkisi olabilir mi diye düşünüyorum ama beni pek entere etmiyor artık. sadece şunu diyebilirim, gayet başarılı bir modem buldum ve bu modem sürekli , usr ise bende koparak çalışıyor ise kusura bakmasın derim ben o modeme




  • Bende aynı sorunu yaşıyorum, onun dışında memnunum.
  • Aynı sorun bnde de war belırlı bı sure sonra daa cok kopmalar yasanıo
    basta gunde 1 2 kere koparken artık 5 6 kere oluo
    bazen kopmalar bı resetle duzelıo bazende 10 dakka beklemek gerekıo
  • Bu kablosuz modemler sağlık açısından çokmu zararlı?
  • Benim bildiğim, cep telefonlarından 3 kat daha fazla zararlılar.
  • Kardes Tamam Bende de Aynı Sorun Vardı Elektrik Aniden Düştüqü Zaman Adaptör Hasar qörüyor ve SürekLi Ondan Sonra BaqLantı Düşüyor Yakın Zamanda da ProbLem oLur Eqer Modem ALacaksan Tavsiyem Netgear DG834G ModeLini aL Kendi adaptörünü Veriyor OrjinaL Netgear Adaptörü Artı 2 yıL Da SWAP Garantisi Var Birebir Deqiştiriyosun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.