Şimdi Ara

U Serisi İşlemci Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar malum Intel'in çakallığı yüzünden yeni dizüstü bilgisayarların hemen hemen hepsi u serisi işlemci ile geliyor. Bu işlemcilerin benchmark puanları da yerlerde sürünüyor. U Serisi olmayan bilgisayarların parasıyla ise neredeyse bir araba alınır. Şimdi benim sorum şu: bu işlemcilerden benchmark puanı iyi olanı alınır mı? İşlemciye bakarken benchmark puanına bakmak yeterli mi? Bunların diğerlerinden teknik olarak farkı ne? Şimdiden teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Laptopunuzu ne için kullanacağınıza bağlı.

    İnternette gezerim, film izlerim, ufak tefek oyun oynarım, ara ara ufak tefek 1080P videolar işlerim, şarjı çok gitsin, hafif olsun vs. gibi beklentileriniz var ise 8250U gibi bir işlemci sizin için muazzamdır.

    Ancak;

    144 Hz oyun oynamak istiyorum, en son oyunları en üst kalitede oynamak istiyorum, render alacağım, mimari projeler çizeceğim, Grafik tasarım yapacağım vs. diyorsanız tabi ki U serisi işlemciler, hatta laptoplar sizin için pek uygun olmayabilir. Taşınabilir bir iş istasyonu ya da oyun makinesi arayışınız varsa HQ serisi işlemcili makineler alabilirsiniz. Ancak bu makineler ciddi anlamdı ısınacaktır ve pilleri de maksimum 1 saat gidecektir.

    Günün sonunda;

    U serisi işlemciler günlük kullanıcının yaptığı işlemler için muazzam derecede yeterlidir.
  • Ben programlama için ve arada sırada oyun için kullanacağım inşallah. Oyun ise öyle çok üst düzey oyunlarda üst düzey performans beklemiyorum. Skyrim, GTA SA ve Warband favori oyunlarım. Gerçi ilerde belki hoşuma giden yeni oyunlar çıkarsa alt-orta düzeyde de olsa oynamak isterim ama bu da ağırlıklı olarak gpu ya bağlı olsa gerek. Benim merak ettiğim şey benchmark puanı bunları tercih etmek için yeterli mi?



    Benim eski laptopun işlemcisi 3210m di mesela çoğu işimi görüyordu. İnternette 8250u gördüm kağıt üzerinde %75 daha performanslı ama dediğim gibi u olması kafamı karıştırdı. Aradaki fark nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cratec C kullanıcısına yanıt
    U serisi işlemciler Ultra Düşük Voltajda çalışır. 1 saniyede işlemcinin çektiği elektrik 15 Watt'ı geçmez. Böyle olunca batarya ömrü uzun oluyor. HQ işlemciler ise 45W işlemciler. 8250U+MX150'li bir makine bahsettiğiniz oyunları rahatlıkla akıcı bir biçimde oynatır. Benchmark puanından kastınızwww.cpubenchmark.net'deki Passmark Benchmarkının sonuçları değil mi? İşlemcinizin toplam gücünü gösterir. Oyun performansı dışındaki her konuda çok kapsayıcı iyi bir benchmark olarak görüyorum ben. 8250U'yu gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Bir de MX150 GPU'su, en az 8 GB RAM'ı ve Full HD bir ekranı olmasına özen gösterin makinenin. SSD'si varsa yemeyin de yanında yatın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cratec

    Ben programlama için ve arada sırada oyun için kullanacağım inşallah. Oyun ise öyle çok üst düzey oyunlarda üst düzey performans beklemiyorum. Skyrim, GTA SA ve Warband favori oyunlarım. Gerçi ilerde belki hoşuma giden yeni oyunlar çıkarsa alt-orta düzeyde de olsa oynamak isterim ama bu da ağırlıklı olarak gpu ya bağlı olsa gerek. Benim merak ettiğim şey benchmark puanı bunları tercih etmek için yeterli mi?



    Benim eski laptopun işlemcisi 3210m di mesela çoğu işimi görüyordu. İnternette 8250u gördüm kağıt üzerinde %75 daha performanslı ama dediğim gibi u olması kafamı karıştırdı. Aradaki fark nedir?
    8250u ve 8550u gayet alınabilir işlemciler. Bu nesilden önceki U serisi işlemcilerin (7200u, 6200u, 7550u vs) performansları iyi değildi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.