Şimdi Ara

Ubisoft Connect üzerinden Ubisoft+ Servisine erişemiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Bir kaç gün önce Ubisoft+ abonesi oldum.Hatta olurken Ubisoft+ servisinin Türkiye'de düzgün çalışıp çalışmayacağından emin değildim.Çünkü ubisoft.com sitesinden ubisoft+ sayfasına eriştiğimde bu servis ülkenizde desteklenmiyor şeklinde mesaj alıyordum.Fakat youtube'da konuya ilişkin bir kaç video izledim sonrasında xbox.com'dan Ubisoft+'a abone oldum.

    Bir gün falan düzgün çalıştı (Tabii Ubisoft Connect üzerinden eriştim).Bir iki oyun indirdim ve sorunsuz yükledim

    Fakat son bir kaç gündür Ubisoft Connect'de Ubisoft+ sekmesine geldiğimde boş siyah bir ekran görüyorum.Ubisoft+ ekranı yüklenmiyor.Mağaza,Oyunlar ve Haberler sekmelerinde sıkıntı yok.

    Ubisoft Connect uygulamasının cache'ini temizledim kaldırıp yeniden kurdum ama değişen bir şey olmadı.

    Ubisoft+ üyesi olanlar bi zahmet erişmeyi deneyebilirler mi sorun ben de mi genel bi sorun mu var merak ediyorum.

    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi oyunlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OuterSpace2024 -- 18 Ocak 2024; 16:51:8 >







  • Sorun çözüldü mü?
  • Aynı sorun bende de var. ben geforce now üzerinden oynamak için üye olmuştum. Bir kaç gündür bende giremiyorum. Konu ile ilgili olarak mail attım ama daha dönüş olmadı. Önceden ubisoft+ sekmesine girip oyunları ekleyebiliyor böylece geforce now üzerinden oynayabiliyordum. Bakalım ne zaman çözülecek.

  • X üzerinden sorunu paylaşmıştım, cevap olarak aşağıdakini verdiler;

    We're sorry to hear that's been occurring. There can be a delay in our responses if there's a high number of contacts, but the team will be in touch as soon as they have an update. If you have the client with the Beta option, does the same occur on the Beta client?

    Bunun üzerine uygulamaya girdim, direk açıldı, beta'ya geçmeme gerek kalmadan hemde. Bunun dışında herhangi bir şey yapmadılar ek olarak.
    Dünden farklı hiçbir şey yapmadığım halde neden düzeldi dediğimde;

    If you had recently subscribed it may have been an issue with the subscription being set-up correctly. Hopefully you won't see this again.

    cevabını verdiler. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi.
  • Sorun "Aile Profili" kaynaklı olabilir, nitekim ben de ubisoft connect uygulamasına erişimde sıkıntı yaşıyor, kimi oyunları güncelleyemiyordum. Sorun servis sağlayıcınızdan değiştirilebilen "aile profili" denilen güvenli internet ve kısıtlayıcısı. Örneğin türk telekom sitesine giriş yapıp ev interneti için profillere giderseniz, profil otomatik aile geliyor, bunu standart yaparsanız bağlantı sorunları çözülüyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.