Şimdi Ara

Ubuntu da kendi Continuum özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ubuntu da kendi Continuum özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor


     

    Microsoft'un Windows 10 işletim sistemi ile birlikte sunacağı Continuum özelliği oldukça ses getirdi. Uyumlu Windows 10 telefonunuzu veya tabletinizi monitör-klavye-fare üçlüsüne bağladığınızda bir PC tecrübesi yaşayabileceğiniz Continuum özelliği aslında yeni değil. 




    Daha önce Motorola benzer bir projeyi Webtop adında özel aksesuarlar ve özel bir Linux arayüzü sayesinde gerçekleştirmişti. Ancak proje tutmadı. Daha sonra Canonical Vakfı da Ubuntu Mobile projesi kapsamında böyle bir özellik geliştirdi. 




    Firmanın Kickstarter üzerinde başarısız olan 32 milyon dolarlık Ubuntu telefonu projesinde, telefonu uyumlu aksesuarlara bağladığınızda bir Ubuntu bilgisayarı sahibiymiş gibi uygulamaları büyük ekranda kullanabiliyordunuz. Yine sistemde her çözünürlüğe uyum sağlayan evrensel uygulamalar kullanılıyordu. 




    Ubuntu'nun bu projeyi rafa kaldırdığı düşünülürken, vakfın patronu Mark Shuttleworth, ilerleyen aylarda bu özelliği barındıran bir akıllı telefonun piyasaya çıkacağını açıkladı. Ancak net bir detay vermedi. 




    Daha önce İspanyol BQ ve Çinli Meizu firmaları ilk Ubuntu telefonlarını görücüye çıkarmıştı. Ancak bu telefonlarda böyle bir özellikten bahsedilmedi. Bu bakımdan yeni cihazın ya donanım tarafında bir yongaya ya da özel aksesuarlara sahip olacağı ihtimali akıllara geliyor. 




    Microsoft ve Ubuntu'nun mobil cihazdan PC tecrübesi konseptine ağırlık vermesi yeni bir trendin fitilini ateşleyecek gibi görünüyor. Tüketiciden de beklediği ilgiyi görürse bu özelliğin yaygın bir şekilde kullanıldığına şahit olabiliriz. 

     

     

     








  • Bu iş yaygınlaşacak 2000 TL verip cebimize koyduğumuz telefonların işlemci gücü ve özelliklerinden masaüstünde de faydalanmamamız için hiç bir sebep yok.

  • 2500 3000 tl para veripte bir çok işe yarayacak telefonlar yaygın olur artık şuan kapasiteleri için bile kaz yolar gibi rakamlar isteyen firmalar bunun için ne isteyecek merak konusu

  • Bu özelliği en akıllıca kullanacak Apple olacaktır.

  • Önceden uğraşıyorlardı. Umarım başarıya ulaşırlar. Telefonla Ubuntu masaüstünü devreye sokmak hoş olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.