Şimdi Ara

Ubuntu Kurulum Disk Secimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Resimdede gördüğünüz gibi Hdd üçe ayrılmıs durumda (D) Ubuntu kurmak istiyorum bir iki yükleme yapmıstım eski 10 versiyonlarında benim sorumun kurulum sırasında HDD secim ayarlarını nasıl yapacagım tekrar ubuntuyu sildiğimde windowsta acılmıyor cunkı hata verıyor bu sefer wındowsu da formatlamak zorunda kalıyorum

     Ubuntu Kurulum Disk Secimi



  • ubuntu'yu kurarken grub nereye kurulsun diye soruyor. grub'u ubuntu'yu kurdugun bolumun basina kur. mesela ubuntu'yu sda2'ye kuruyorsan grub'u da sda2'ye kur. kurulum bitince windows'a easybcd programini yukle ve oradan ubuntu'yu windows on yukleyicisine ekle. boylelikle grub windows'un on yukleyicisinin uzerine yazilmayacagi icin ubuntu'yu silersen windows acilmaya devam eder.
  • Şu resimdeki dev/sda5 yazan yerlere gelince burada ne yapmalıyım ve bunun sonrası

     Ubuntu Kurulum Disk Secimi
  • bu vbox uzerine ubuntu 10.04.
    belki netten buldun bilmiyorum ozel bir nedeni yoksa 10.10 kurarsan daha iyi olur.
    o ekranda sececegin 100 gb'lik bolumu sil diyorsun. daha sonra ekle diyerek dosya formatini ext4 seciyorsun, bolumu birincil yapiyorsun, baglama noktasini da / yapiyorsun. swap bolumu de olusturabilirsin ama bana sorarsan gerek yok. daha sonra 10.10 surumdeki kurulum ekraninda bu islemi yaptigin pencerenin altinda on yukleyiciyi nereye kuracagini soruyor. iste onu bu kuracagin bolum olarak sececeksin.
  • netten öylesine buldum konunun daha ıyı anlasılması için teşekkur ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.