Şimdi Ara

Ubuntu yanına windows kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
2
Favori
8.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1.5-2 yıldır ubuntu kullanıyorum ve çok memnunum. Yalnız bazen bazı programları kullanabilmek için windows'a ihtiyacım oluyor. Wine kullanıyorum ama wine her zaman başarılı olamıyor. Ya da bazı programları kurmak için ek paketler vb. kurmak gerekebiliyor. Bu yüzden ubuntuyu kaldırmadan diski bölüp yanına windows kurmak istiyorum. Bir yerde okuduğuma göre tersi mümkün olmasına rağmen ubuntunun yanına windows kurulamıyormuş. Acaba doğrumudur? Çözümü yok mu?



  • Bu arada Ubuntu 12.04 kurulu pc'mde şu bir kaç gün içinde 12.10 a geçebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stenod

    Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1.5-2 yıldır ubuntu kullanıyorum ve çok memnunum. Yalnız bazen bazı programları kullanabilmek için windows'a ihtiyacım oluyor. Wine kullanıyorum ama wine her zaman başarılı olamıyor. Ya da bazı programları kurmak için ek paketler vb. kurmak gerekebiliyor. Bu yüzden ubuntuyu kaldırmadan diski bölüp yanına windows kurmak istiyorum. Bir yerde okuduğuma göre tersi mümkün olmasına rağmen ubuntunun yanına windows kurulamıyormuş. Acaba doğrumudur? Çözümü yok mu?

    Windows'u kurduktan Grub2'yi yeniden kurarsanız her iki işletim sistemine de ulaşabilirsiniz.

    http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Windows_kurulumu_sonras%C4%B1nda_Grub2_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak




  • Bu canlı cd ile açma yöntemleri var. Şu an 12.04 kullanıyorum fakat onun canlı cdsi elimde yok. 11.04 ün ki var. 11.04 ya da 12.10 canlı cdsi ile açsam gene olur mu acaba? Bir de bilgisayarımdaki dosyalarımı kaybetmemiş olurum değil mi?
  • Sisteminizde Windows'u kuracak bir disk bölümü daha varsa o bölümü NTFS olarak biçimlendirip kurulumu o bölüme yapcaksınız. Yoksa sistemi Çalışan CD/DVD/USB ile açıp Windows'u kuracağınız yeni disk bölümünü Gparted isimli uygulama ile oluşturup NTFS olarak biçimlendirebilirsiniz. Kurulumu bu ikinci NTFS biçimli disk bölümüne yapınız. Zaten kurulum sırasında Windows Linux dosya sistemlerini göremeyeceği için Linux kurulu bölüme veri yazma gibi bir sonuç ortaya çıkmayacaktır.


    Elinizde hangi sürümün Çalışan CD'si olduğu çokda önemli değil. Grub2 yeniden kurulumu sırasında veri kaybı yaşamazsınız.
  • Grub olayı var kardeş onun içinde cd den başatılan bir program var "Boot-Repair-Disk" bunu kullanabilirsin cd ye çek bilgisayarı ordan başlat geir kalanı o yapar.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • ilk önce windowsu yükleyeceğin alan için ntfs formatında bölüm açman gerekiyor. bunun için ubuntu live cd'den gparted kullanabilirsin gerçi şimdi gparted var mı içinde bilmiyorum ya dahttp://gparted.sourceforge.net/livecd.php gparted live iso indirip cd dvd ya da usbye yazarsın bölümünü oluşturursun. yalnız ubuntu bölümünü daraltırken sondan daraltmaya dikkat et böylece hataları aza indirgersin. sonra windowsu yüklersin. pc açınca windows boot eder. sonra ubuntu live cd'den boot repair ve recommanded repair. işlem tamam.
  • teşekkür ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.