Şimdi Ara

Ubuntuda en iyi browser hangisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1 Gb'lık sisteme zaten ana sürümü kurmuş olma ihtimali çok düşük. Bu şekilde (ana dağıtımda) Gnome Shell ile daha oturum açılırken takas alanına düşer. Büyük ihtimalle bahsi geçen hafif sistemlerden birisini kurmuştur zaten, Ubuntu ifadesi ile türevlerini kasdetmiştir. 1. Gb.lık sisteme hangi dağıtımı kurarsanız kurun, Firefox ile sitelerde bile dolaşılmaz. Sistem 300-400 Mb. RAM kullansa, buna önbellek/tampon ile Firefox tarayıcısının kullanacağı belleği ekleyince zaten haydaaa olur. Swappiness 10 olarak bile ayarlasanız, bu haliyle yaklaşık 850-900 Mb. kullanıma ulaşılır. Bu durumda da takas alanı devreye girer, takas alanı girince zaten çekilmez olur. Chromium ve tüm Chromium tabanlı tarayıcılar için de durum aynı.

    Swappiness değerini 10 alarak ayarlayıp, Midori gibi hafif bir tarayıcı kullanılabilirsiniz. Aşağıdaki komutun rc.local'e eklenerek ya da bir init dosyası ile açılışta çalışması sağlanabilir, ayrıca saatte bir çalışacak şekilde bir cron işi de ayarlanabilir, bu şekilde tampon'dan biraz kazanç sağlanabilir.

    echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches


    Midori 7. sürümü ile bir miktar makyaja uğradı, ama bir miktar özeliiği de kırpıldı. Yine de hafif bir tarayıcı. Bununla Web'de gezinebilirsiniz, ama sosyal her şekilde medyayı unutun. Sosyel medya için desktop uygulamalar kullanılabilir. Facebook, Twitter, Instagram gibi çok kullanılan sosyal ortamların, Linux'ta mesaj gönderebileceğiniz masaüstü uygulamaları mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 10 Ocak 2019; 23:16:3 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.