Şimdi Ara

Ubuntumu Pardusmu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben dahi kde'yi zaten sevmiyordum. Ama 4.0 sürümünden itibaren aynı zamanda da beğenmiyorum. Önce en azından grafikleri iyiydi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sse

    Kubuntu Canonical'ın üvey evladı :) .Paket bolluğu olmadan bir iki fark dışında ha Slackware ha Kubuntu fark yok.

    Teessuf ederim. Canim Slackware oyle kotu bir urun ile karsilastirilabilir mi hic?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etusch
    Biz kısaca linux desek de bu proje sadece linux projesi değil. Bildiğim kadarıyla pardusta kde dışında bir seçenek bulunmasa da ubuntuda var. Kubuntu ismi ile direk kde ile de kurulabiliyor ve indirilebiliyor. Ubuntuyu pardustan daha avantajlı yapan şey ise paket desteğindeki sağlamlıktır. Hem stabil bir sistem hem de paket desteği bol. Bu iş sadece kde gnome karşılaştırması olarak düşünülemez bence. Zira şimdiye kadar kullandığım sitemler içerisinde kde ile en hızlı çalışan sistemlerden biri belkide birincisi pardus idi. Şimdi hala bu özelliği varmıdır bilmiyorum. Baya oldu hiç kurmadım ve denemedim çünkü... Pardus kullanmak da açıkçası çok zor değil ama ubuntunın son kullanıcı için geldiği nokta gerçekten çok iyi. Bu konuda bir ara benim gözümde bir numara olan mandriva bile geride kalmış durumda. Ben her ne kadar debian kullansam da ubuntu benim gözümde en iyi masaüstü işletim sistemidir.
    Bana göre bir dağıtımı diğerlerine üstün kılan sadece tek bir madde değildir. Kararlılıktan bahsetmişsin, hangi masaüstü ortamını kullanacağın bu kararlılık illetini direkt etkiliyor. Ubuntu elbette diğerlerini desteklese de asıl neyi hedef aldığını açık seçik belli ediyor. Direkt ya da en direkt sonuçta bu tartışma masaüstü yöneticilerinin tartışmasına dönüyor, son kullanıcı malesef farkında olmasa bile.

    Linux ve kararlılık yan yana gelince çok suni geliyor bana... İş sadece bana göre kararlı olan Linux çekirdeğinde bitmiyor.. Paket son sürüm olsun hatalarından banane diyen de var, eski sürüm olsun sağlam olsun diyen de ... Bu ortamda kararlılık kime neye göre çok tartışma götürür. Gerçi bu durum dışardan bakıldığında kargaşa gibi görünse de bence her isteğe yanıt vermesinden ötürü güzel.

    Linux bana buradaki çok kişinin anladığından farklı anlamlar ifade ediyor. Bu noktada resme baktığımda Ubuntu'nun da Pardus'un yaptığı da bana çok mantıklı gelmiyor. Benim Linux'tan anladığım şeyler farklı ama uzatmak istemiyorum. Ancak birşey varki gözden kaçmasın Pardus ana Linux dağıtımıdır, Ubuntu Debian tabanlı türetilmiş bir dağıtımdır. Artı ya da eksi sonuçta iş kullanım verimliliğine bakıyor ama bu madde de azbuz birşey değil.




  • Trajikomik ama Ubuntu türkçe desteğini, Pardus'tan daha iyi buluyorum şahsen
  • Gnome masa üstü, deb paket sistemi, synaptic paket yöneticisi ve en önemlisi dünya çapında yaygın bir kullanıcı kitlesi olması, çok anlayanı bileni olması ve yardım alabileceğimiz çok yaygın yerli yabancı destek forum topik kişi vs. olmasından ötürü tabi ki UBUNTU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 27 Mart 2011; 15:32:28 >
  • ubuntu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Üstün Alman Teknolojisi

    Trajikomik ama Ubuntu türkçe desteğini, Pardus'tan daha iyi buluyorum şahsen


    normal karşılıyorum ben, çünkü Türkçeleştiren bir çok kullanıcı var:https://translations.launchpad.net/ubuntu

    çevirilere destek olanlardan biri de benim

    windowstan başka işletim sistemi kullanmayan arkadaşlara önerim, linux sürümlerinden öncelikle Ubuntu yu kurarak başlasınlar, uzmanlaştıkça diğer yazılımlara yönelsinler..




  • ikisinide kullanmış biri olarak ubuntu daha hoşuma gitti.
  • Windows ve Ubuntuyu aynı anda kurduğum bir komşum var. Geçenlerde Ubuntunun yeni sürümünü yükleyecektik, elimde Pardus vardı diye Pardus kurdum ama tekrar Ubuntuyu kurmamı istiyor. Bilgisayardan nerdeyse hiç anlamaz ama aralarında en kolay Ubuntuyu buldu.
  • arkadaslar ben yeni başlayacağım ama bu soruyu burda sormam doğrumudur bilmiyorum

    makinem
    intel core quad 2.33hz
    ram: 4 gb ddr 2
    ekrankartı : nvidia gf 9600 gt 512 mb
    300 gb de hdd

    mint lemi baslasam ubuntuylamı karar veremedim birde bunların 64 bitleri duzgun calısıyormu ? ubuntunun 32 bitinde recommanded yazıyor bu durumda 64 sorunlumu
  • ubuntuyla başla derim ben. ancak 28 nisanda ubuntu'nun 11.04 versiyonunun final sürümü çıkıyor. istersen 28 nisanı bekle, kotanı aşmasın.
  • Mint iyidir, zaten biraz modifeye edilmiş ubuntudur. video vs oynatmak için gerekli codec'ler falan eklenmiştir sadece. bunlar ubuntuda bulunmaz, sonradan yüklemek geekir. codec gibi dosyaların ubuntu'da buluınmamasının sebebi de ubuntu'nun felsefesine aykırı olması gibi bir şey kalmış aklımda, yanılıyor olabilirim :)
  • Pardus sistemi daha fazla kasiyor, KDE 4 tabanli oldugu icin. Ubuntu ise GNOME tabanli oldugu icin benim sistemimde daha iyi calisti. Iki isletim sistemini kullanmis biri olarak ben sana Ubuntu'yu oneriyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.