Şimdi Ara

Uçak-Elektrik Elektroniği - Havacılık Elektrik-Elektroniği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
41.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu bölümlerden biri Eskişehirde, diğeri Kayseride. Merak ettiğim şu bu bölüm mezunları "mühendis" ünvanına sahip mi? Yani buradan mezun birinin meslek ünvanı ne oluyor? Uçak Mühendisi mi? Elektrik-Elektronik Mühendisi mi? Yoksa hiçbiri değilde, teknikerlik gibi bir isim mi alıyorlar?



  • Eğitim standartı mühendislik ayarında ancak mühendislik unvanı alabilmek için yüksekokul yerine fakülte diplomasına sahip olmak gerekiyor. Yani bu bölümden mezun olanlar da gövde-motor mezunları gibi "uçak teknisyeni" unvanı alıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mightywings


    Eğitim standartı mühendislik ayarında ancak mühendislik unvanı alabilmek için yüksekokul yerine fakülte diplomasına sahip olmak gerekiyor. Yani bu bölümden mezun olanlar da gövde-motor mezunları gibi "uçak teknisyeni" unvanı alıyorlar.



    O zaman çok kötü. Çünkü meslek lisesi mezunlarıda teknisyen. Ne gerek var 4 yıl okumaya? Garipsedim doğrusu. Gerçi uçak mühendislikleride çok düşük düşük puanla alıyor. Demekki iş piyasası doymuş.
  • Meslek lisesi mezunuyla shyo mezunu teknisyen bir değil. Uçak mühendisliği bölümlerinin çok düşük puanla aldığını da nereden çıkardınız?

    İSTANBUL TEKNİK Ü. Uçak ve Uzay Bilimleri F. Uçak Mühendisliği 513,066 - 537,654
    İSTANBUL TEKNİK Ü. Uçak ve Uzay Bilimleri F. Uçak Mühendisliği (İngilizce) 516,106 - 533,682
    ORTA DOĞU TEKNİK Ü. (ANKARA) Mühendislik F. Havacılık ve Uzay Mühendisliği 519,634 - 547,622
  • Evet puanlar bayağı yüksekmiş, yanlış anlamışım sanırım. Yinede bu yüksek okullardan mezun olan kişilere mühendis ünvanı verilmesi daha doğru olurdu. Sonuçta adam 4 yıl okuyor. Hemde zor bir bölümde.
  • Şimdi esas olan işi bilmek, üniversite lise fark etmez. Demek istediğim elektrik -elektronik, elektrik, makine vs.. mezunları 4 yıllık ve mühendisler. Ama bu bölüm mezunlarının ünvanı teknisyen. Garip.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • uçak mühendisi oluyor.yani uçakların elekroniik sistemlerinin test ve ayarlarını yapıyor.. uçuş mühendisi olarak geçiyor
  • Uçuş Mühendisi? O ne la?
  • Uçuş Mühendisliği farklı bir meslektir. Herhangi bir mühendislik diploması yoktur. Uçuş mühendisi, eski tip B747, A300-B4 gibi uçaklarda uçuş ekibinin bir üyesi olan, pilotların arkasında oturan ve uçağın sistemlerini kontrol eden kişidir. Yeni jenerasyon uçaklarda uçuş mühendisi yoktur dolayısıyla geleceği olmayan bir meslektir.
  • peki arkadaşlar sizce Anadolu ü. havacılık elektr-elektro mu yoksa uçak gövde mtor bakım mı seçmek daha mantıklı.Hangisinin iş bulma olanağı daha kolay her ikisi de on wing(yani uçak üstünde ve hat bakımda çalışır mı)
  • İkisi de hat bakımda çalışabilir. İş bulma olanakları eşit sayılır ama gövde-motor teknisyenine ihtiyaç biraz daha fazladır. Elektronikçi olmanın avantajı ise motor yağı, hidrolik, gres v.s.'den uzakta temiz çalışmaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mightywings


    Meslek lisesi mezunuyla shyo mezunu teknisyen bir değil. Uçak mühendisliği bölümlerinin çok düşük puanla aldığını da nereden çıkardınız?

    İSTANBUL TEKNİK Ü. Uçak ve Uzay Bilimleri F. Uçak Mühendisliği 513,066 - 537,654
    İSTANBUL TEKNİK Ü. Uçak ve Uzay Bilimleri F. Uçak Mühendisliği (İngilizce) 516,106 - 533,682
    ORTA DOĞU TEKNİK Ü. (ANKARA) Mühendislik F. Havacılık ve Uzay Mühendisliği 519,634 - 547,622



    Diyelim ki bunlardan birini bitirdik iş teklifi vs. hemen gelir mi ya da iş imkanları nasıl olur, nerelerde çalışırlar buraları bitirenler?
  • Teklif gelir bence ama seçimde yaparlar. Şöyle ki ingilizcesi en iyi olan, yüksek yapıp yüksek mühendis ünvanı alan, yurtdışı tecrübesi olan vs... Kişiye de bağlı. Tipitipleri almazlar.

    Şuan Türkiye havacılık atılımı yaptı. Vestel, Tusaş, alp havacılık , THY vs... Ayrıca uçak mühendisi bu bölümde iş yapmasa bile beyaz eşya, tv makine vs alanlarında rahat değerlendiriir gibime geliyor. Çünkü genelde iş ilanlarında ilgili bölümlerden mezun diyor.
  • arkadaslar turkiyede havacilikta muhendisin pek yeri yok cunku uretim su anda cok az ama ilerde ne olur bilmem. Gelelim havacilik elektrik elektonigine birincisi bolumun puani yuksek diye gitmeyin cunku meslek liseliler yukseltiyo puanini ayrica 5 yil okumak cokta mantikli degil cunku derslerin coguyla yapilan is birbirini tutmuyo orta seviye ingilizce bilmek yeterli ki artik 6 ay egitimden sonra tekniksyenik yapilabiliyo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabit86

    arkadaslar turkiyede havacilikta muhendisin pek yeri yok cunku uretim su anda cok az ama ilerde ne olur bilmem. Gelelim havacilik elektrik elektonigine birincisi bolumun puani yuksek diye gitmeyin cunku meslek liseliler yukseltiyo puanini ayrica 5 yil okumak cokta mantikli degil cunku derslerin coguyla yapilan is birbirini tutmuyo orta seviye ingilizce bilmek yeterli ki artik 6 ay egitimden sonra tekniksyenik yapilabiliyo.

    hocam ben bu eğitimi nerde alcam.İngilizce olarak teknik inglizcemi yoksa sosyal hayatta kullanılan ingilizce mi?
  • teknik ingilizceyi havacilik egitimi almadan ogrenme ihtimalin yok zaten o yuzden gelen ingilizce yeterli 6 aylik tekniksyenlik egitmine gelince thy kendi kodarosunda calistirmak uzere 6 aylik egitimi thy istanbulda veriyo yada kapotokya ya ve eskisehire bizim okula gonderiyo. Fakat su anda bu egitimi bitirmis is bekleyen 400 kisi var ama tahminim hepsi girecek. Fakat bu egitime girebilmek icin 2 yillik yada 4 yillik universitelerin teknik bolumunden yada ucak meslek lisesinden mezun olman gerekiyo. Bu arada maaslari inanilmaz dusurduler 1300 liraya istanbulda gecinebilirim diyosan girmeye calis gecen sene girenler 3000 liraya yakin maasla girdiler ve hala ayni maasi aliyolar yani anliyacagin bu isinde suyunu cikarttilar ve bizim onumuze bile engel koydular.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mightywings


    Eğitim standartı mühendislik ayarında ancak mühendislik unvanı alabilmek için yüksekokul yerine fakülte diplomasına sahip olmak gerekiyor. Yani bu bölümden mezun olanlar da gövde-motor mezunları gibi "uçak teknisyeni" unvanı alıyorlar.


    2 yıllık mezunsa ucak teknisyeni 4 yıllık ise ucak teknikeri unvanini alir yüksek lisans yaparsa mühendislik unvanini dolayli yollarlar alir bir kac egitim ve sinavdan sinra alabiliyorlar ..

    Yani doğrudan mühendislik fakultesine gitmeyen birisi kesinlikle muhendis unvanini alamiyr maglesef ama dersler acisindan muhendislik ayarindaymis dediğin gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amcam kayseri hava ikmalde isciydi maasi 4 bin tl idi (50 yasinda emekliydi ) .. 120 bin tl emekli parasi aldi..

    Tekniker olarak girersenisz 70 80 bin tl emekli parasi alirsiniz , iscinin aldigi maasida alamazssiniz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nekadar ilginç bilgiler yazılmış buraya :D Böyle oyunca dayanamıyorum yazıyorum :) 4 yıllık shyo'dan mezun olanların ne ünvan alacağı önemli değil...İster mühendis de ister tekniker de ister eleman de ister tamirci de hiç bir farkı yok...İş verenlerin seni görmek istediği yer tulumu giymiş şekilde uçağın bakımını onarımını yapmandır...Bunu mühendis adı altındada yaparsın tekniker adı altındada yaparsın :) Ünvana çok takılmamak gerek...Her yer artık mühenside doymuş dışarıda zibilyon tane mühendis var bırak senin adında mühendis olmayıversin
  • İş bulmak her türlü zor. Adı mühendislik oldu mu yandın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.