Şimdi Ara

uçak elektrik elektronik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
105.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlangıçta maaşınız ancak 1500TL ye çıkabilir.Eğer lisansını alırsan maaşında yüksek artışlar olur.Ama ilk girişte 2000-3000 TL kazanmayı sakın beklemeyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bakın ben anadolu üniversitesi sivil havacılık elektrik elektronik 2011 mezunuyum ve şuan işsizim! gerçekler hiçte düşündüğünüz gibi 2000 3000 tl falan değil! haziranda mezun olduktan sonra askere gittim askerlik durumumun işe alım sürecinde yararlı olacağını düşündüm ama olmadı! askerden mayıs 2012 de geldim ve iş aramaya başladım.. bu arada okulu bir yıl hazırlık olmak üzere 1 + 4 toplam 5 yılda tam zamanında bitirdim. B2 lisansım,askerliğim, ingilizcem ( ÜDS ) den,B2 ehliyetim ,10 yıllık pasaportum, havacılıkla ilgili bir çok sertifikam var sabıka kaydım yok! B1 lisansı için sınavlara giriyorum bir yıl içinde onunda sınavlarını vericem... kilom 76 boyum 176 ( tıfıl bi adam değilim yani Allaha şükür elim ayağımda düzgün hiç bir sağlık problemim de yok!) her yere başvurdum üç kez iş görüşmesine gittim birisi olumsuz diye döndü gerisi arama tenezzülünde bile bulunmadı mail attım bir ay sonra ingilizce standart bi mail attılar ( size uygun bi pozizyon bulunamadı uygun pozizyon olduğunda irtibata geçeriz ' YALAN') .Arkadaşlar bende okurken milyarların hayalini kuruyordum ama gerçekler hiç de öyle değil! BU bölümü 5 yıllık üniversite olarak düşünen arkadaşlar eğer imkanınız varsa ki o puanlarla vardır başka bölümleri tercih edin! ben neden bu bölümü tercih ettim onuda yazayım.Bizim zamanımızda katsayı diye lanet bişey vardı ve yazabileceğimiz en iyi yer burasıydı o yüzden yoksa elektronik öğretmenliği okumak zorunda kalacaktım ki denizlide okuyan en yakın iki arkadaşım ataması olmadğı için İŞSİZLER! bildiğim kadarıyla bu katsayı olayı kalktı sizde bizler gibi mağdur olmayın bir iki tane durumu iyi olan ondan bundan torpilli insanları beyz alarak hareket etmeyin sonunuz hüsran olabilir benden size bir abi tavsiyesi... şu an en son 2.5 ay önce yaptığım iş görüşmesinin sonuncu nu beklemekteyim mail attım ve 2013 şubat ayında alım olacağını söylediler yani en az 1.5 ay daha beklemek zorundayım ve sonunda da işe girip giremeyeceğim garanti değil! haa bu arada ben öğrenciyken beni 40 iş günü çalıştıran ve okul bittikten sonra da iş başvurusu için gittiğimde konuşma nezaketini bile göstermeyen ( en dış kapıdan geri çevrildim! ) şirketlerde var haberiniz olsun şimdi şirket ismi de verirdim ama belki şahsi bir dengesizliktir diye şirkette çalışan namuslu insanları kötülemek istemiyorum.Bu şirkette yeni mezun olduğum için tecrübemin olmadığını ve tecrübesiz teknisyen almayacaklarını söylediler! HİÇBİR ŞİRKET TECRÜBESİZ ADAM ALMAK İSTEMİYOR AMA HEPSİDE EN AZ 5 YILLIK TECRÜBELİ TEKNİSYEN ARIYOR BU NE TEZATTIR! Umarım bu devran böyle gitmez şuan makam sahibi olanlar işe ilk başvurdukları zamanı hatırlasalar aslında bizler ve sonrasında gelecek arkadaşlar böyle sıkıntı çekmez ama bulundukları mevkilere hak yiyerek ATANDILARSA da zaten bunlardan empati yapmak gibi insani değerler beklenmez.




  • 2 vardır rahat
  • Merhaba,
    2011 yılı Erciyes UEE mezunuyum. Şu anda MNG TECHNIC firmasında Uçak Teknisyeni olarak çalışıyorum. hsungur arkadaşımın dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Sektör çok yanarlı dönerli bir sektör. Piyasada "do you..." ifadesini "duyu" yazan C/S, uçağın sağı ile solunu bilemeyen mühendis, türkçe sınavları veremeyip, artık nasıl oluyorsa derslerin ve sınavların ingilizce olduğu EASA lisans (Türkiye de alınan Uçak bakım lisansının avrupa da olanı) kurslarına girip iki ayda lisans alan ultra zeka teknisyenler, vb. sayamayacağım kadar saçmalık varken kendime sormadan edemiyorum benim burda ne işim var :)
    Açıklayayım;

    26.07.2012 DEN ÖNCE;

    2006 senesinde okulu say-1 ek puanlı da 1517. sıralamayla kazandım. Hazırlıkla beraber 5 yıl okudum. Herşey güzel başlamıştı. Çok popüler olan bir bölüm kazanmıştım mezun olunca hem maddi hem manevi olarak tatminkar işlerde çalışcaktım! Tabi davulun sesi uzaktan hoş geliyodu. Yaklaştıkça işin aslının öyle olmadığını öğrendim. Hayallerim yıkıldı. Anlatılacak bir duygu değil. Sayısız örneklerden bir kaçıyla açılamaya çalışayım. Bugün endüstri meslek lisesinden mezun bir arkadaş teknisyen ünvanı, anadolu teknik lisesi veya iki yıllık ön lisans eğitimi veren bir meslek yüksek okulundan mezun arkadaş tekniker ünvanı alır. Yani MYO nu bitirmiş bir arkadaş ile lise mezunu arasında ünvan farkı vardır biri tekniker diğeri teknisyen (bilmeyenler için tekniker ünvan olarak teknisyenin üst ünvanıdır) Sivil havacılık yüksek okulu Lisans diploması veren 4+1 yıllık bir yüksek okul. Peki bu okuldan mezun olunca alabileceğiniz tek ünvan nedir? TEKNİSYEN. Çünkü SHYO nun teknik bölümlerinden mezun olduğunuzda herhangi bir vasfınız olmuyor. Piyasada Teknisyen ünvanıyla çalışabiliyorsunuz. Ülkemizin Sivil Havacılık Otoritesi SHGM de diyor ki gel kardeşim madem sen lisans bölümü bitirdin UÇAK TEKNİSYENİ olman için sana bazı sınavlardan ve tecrübende muafiyet sağlıyorum demekte. İşin unvan kısmını açıklamaya çalıştım. Bu yanlışlardan sadece birtanesi. Diğer bir saçmalık TYP denilen bir uygulama. SHYO larında, THY teknikde, MY teknikde ya da MNG teknik de eğitim gören iki yıllık (iklimlendirme, mobilya, elektrik, motor, talaşlı üretim vb.) bölümlerden ve teknik eğitim fakületelerinden mezun arkadaşlar TYP programıyla (teknisyen yetiştirme programı) 6 ay gibi kısa bir sürede mezun olarak uçak bakım şirketlerinde iş başı yapmaktalar. Daha da açıklayayım; ben üniv. 3 sınıf a yeni başladığımda ilk typ grubu da bizim okulumuzda :) eğitime başlamış ve ben birinci dönemi bitirip ikinci döneme başladığımda bu typ grubu arkadaşlar ist THY hat bakımda eğitimlerini tamamalamış ve işe başlamışlardı. 4. sınıf zorunlu sıtajımı bu arkadaşların yanında yapmıştım. Ben öğrenciyken adamlar işe başlamaş çatır çatır para kazanıyorlardı hemde thy hat bakım da :) Neyse sonunda mezun oldum thy mülakatına girdim ve işe alınmadım diğer tüm SHYO mezunları gibi. Aynen hsungur arkadaşım gibi 1 yıl işsiz kaldıktan sonra işe girebildim. Lisansım ve KPDS puanım olduğu halde. Lisansı ve ÜDS si olan üç arkadaşım daha işsiz! Saçmalıklar anlatmakla bitmiyor yani..

    26.07.2012 den sonra :)
    Yukarda belirttiğim tarihte YÖK, bazı ünversite ve kuruluşların talebi üzerine ünvanlar konusunu görüşmek üzere toplandı ve bir karar yayınladı ve bu karar bu tarihten itibaren yürürlüğe girdi. Karar da birçok unvanı belli olmayan bölüme ünvan tanımlandı. Uçak elektrik elektronik bölümü mezunları için uçak mühendisi ünvanı verildi (uçak göve motor bölümü mezunlarına ise uçak kontrol makinisti ünvanı verildi (o her ne demekse :) ve yukarıdaki paragraflarda anlattığım ve anlatmaya parmaklarımın dayanamayacağı birçok sorunu çözmüş oldu. Tabi ki sadece Uçak Elektrik Elektronik bölümü mezunları için. Bu karar uçak gövde motor, havacılık elek. elektroniği ve diğer bölümleri kapsamamakta. Artık isteyen mühendis, isteyen Uçak teknisyeni olarak çalışacak. Bu haktan yararlanıp devlette mühendis ünvanı ile çalışan arkadaşlarım mevcut.

    SONUÇ: Bu bölümü tavsiye eder miyim? CVP: 26.07.2012 den sonra EVET.

    Not: MNG TECHNIC de çalışan yetkili bir teknisyen taban ücreti 2100$ mühendis ücreti ise 1300-2000$.

    hsungur arkadaşım umarım hakkında hayırlısı olur ben hak ettiğin yere mutlaka geleceğine inanıyorum yeter ki sabırlı ol..

    Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flier_bird -- 9 Ocak 2013; 22:34:36 >




  • THY de HABOM icin calisiyorum.1600 tl maas var simdilik.18 yasindayim lise mezunuyum.kayseri erciyes i birak anadolu uni. Sivil havacilik mezunuyla ayni yerde calisiyorum.lisansin varsa maas artiyor lisansin yoksa sivil havacilik mezunu olsan bile 1800 aliyosun sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 80ytl

    THY de HABOM icin calisiyorum.1600 tl maas var simdilik.18 yasindayim lise mezunuyum.kayseri erciyes i birak anadolu uni. Sivil havacilik mezunuyla ayni yerde calisiyorum.lisansin varsa maas artiyor lisansin yoksa sivil havacilik mezunu olsan bile 1800 aliyosun sanirim.

    Anadolu üni. SHYO mezunu adamla kendini asla bir görme ;) ilerleyen yıllarda sen panel sökersin o adam testleri yapar, önemli görevlere gider.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S0N3R

    quote:

    Orijinalden alıntı: 80ytl

    THY de HABOM icin calisiyorum.1600 tl maas var simdilik.18 yasindayim lise mezunuyum.kayseri erciyes i birak anadolu uni. Sivil havacilik mezunuyla ayni yerde calisiyorum.lisansin varsa maas artiyor lisansin yoksa sivil havacilik mezunu olsan bile 1800 aliyosun sanirim.

    Anadolu üni. SHYO mezunu adamla kendini asla bir görme ;) ilerleyen yıllarda sen panel sökersin o adam testleri yapar, önemli görevlere gider.

    THY Teknik te olan gorev anlayisi orda calistigin sure uzerinden yuruyor.Lise mezunu ol en cok tecrubeye sen sahipsen en iyi islere sen gidersin hocam.bizzat sahit oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben teknik lise öğrencisiyim ve bu konuda hocamız bize ilk başladığınız zaman 3000tl maaşla başlıyorsunuz ve zamanla tecrübe kazandıktan sonra diyelim oraya şef oldun maaşın 10000 tl oluyormuş ve zamanla zam geldikçe artıyormuş mesela öğretmenimin arkadaşı şuanda 40-45 yaşlarında ve 28000 tl maaş alıyomuş inanmaya bilirsin ilk başlarda bende inanmadım istersen sen git araştır yanii
  • Sadece Turkish'te değil çoğu yerde bu anlayış geçerlidir.Çok okuyan değil çok gezen bilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boeing747


    quote:

    Orijinalden alıntı: S0N3R

    quote:

    Orijinalden alıntı: 80ytl

    THY de HABOM icin calisiyorum.1600 tl maas var simdilik.18 yasindayim lise mezunuyum.kayseri erciyes i birak anadolu uni. Sivil havacilik mezunuyla ayni yerde calisiyorum.lisansin varsa maas artiyor lisansin yoksa sivil havacilik mezunu olsan bile 1800 aliyosun sanirim.

    Anadolu üni. SHYO mezunu adamla kendini asla bir görme ;) ilerleyen yıllarda sen panel sökersin o adam testleri yapar, önemli görevlere gider.

    THY Teknik te olan gorev anlayisi orda calistigin sure uzerinden yuruyor.Lise mezunu ol en cok tecrubeye sen sahipsen en iyi islere sen gidersin hocam.bizzat sahit oldum

    sen şahit olmussun biz işin içindeyiz, ne kadar öyle olsada kaliteli adamın her zaman farkı oluyor...
    Anadolu üni. shyodan gelmiş adam öss de binde birlik bir dilime girmiş adam. Sen bu adamı zaten digeriyle bir tutamazsın bir yerde patlar.

    O dediginiz iş, eleman tecrübesizken olur




  • hic yazma.arkadasm ben kocaelide 2. sinif ogrencisiyim.
    kesnlkle.tavsiye etmiyorum sen gdecksn 4yil universte okuycksn millet 6aylik(4aya dusuruldu) kurs alip sennle ayni seviyede ise baslicak gecen yil 6000 kisi aldilar bu senede habom a 3bin kisi alacaklarms.. ben pismanim sen olma....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolarlari eurolari unutun 4 yil okuyup 1500 e is bulursaniz opup alniniza koyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılanları okudum ama bu bölümde okumuş biri olarak söylüyorum cidden iş bulma anlamında büyük sıkıntılar var. En iyi yer tabiki THY fakat sağlam bi torpil bulmak lazım diğer şirketlerde düşük maaş ve aynı şekilde zor iş bulması. Ben bi umutla okudum fakat gerçekten memnun değilim. çokda iyi puanla girmiştim bu bölüme. Bu bölümü okuyacaklar bunu iyi düşünsün.
  • yok abi okumayın bu bölümü ya. iş miş falan hayal yani. okumasıda ayrı dert 4 yıl boyunca okuyosun kıçın yırtılıyo afedersiniz. sonra iş bulamıyosun askerlik uzun dönem. çok stres çok. hiç tavsiye etmem ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lockdd

    yok abi okumayın bu bölümü ya. iş miş falan hayal yani. okumasıda ayrı dert 4 yıl boyunca okuyosun kıçın yırtılıyo afedersiniz. sonra iş bulamıyosun askerlik uzun dönem. çok stres çok. hiç tavsiye etmem ...

    iş olanağı hiç mi yok ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 2 Temmuz 2013; 14:01:44 >
  • arkadaşlar iş olanağı yok değil ama okuduğunuza değmiyor artık ve inglizceniz iyi değilse yani en azından bi pre intermediate düzeyde değilse başlamayın bu bölüme.Ve hala yüksekokul düzeyinde bu bölüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onr4249

    Ben bu işin içindeyim ilk girişte 3000 tl hayal.

    Thy ye girip biraz yüksek maaşla başlayabilirsin özel sektöre göre ama oranında ne olacağı belli değil.Adamlar maşları düşürmek için fırsat kolluyorlar.

    Emekli olana kadar thy de dururumdersen kendini yormadan emekli de olabilirsin.Orada mmaşlar yıla(derece) göre artıyor.Özel sektörde ne kadar tırmalarsan o kadar para ve imkan var.

    Görüldüğü kadarda basit bir iş değil.Fiziken epey yoruluyorsun.Stres de var.

    7-8 bin tl alanda var aynı yaşlarda olur 3 bin tl alanda var.İş çabalamakta bitiyor.



    Başlarda bende parayı merak ediyordum ama artık umrumda değil diyebilirim.Bence bu bölümü araştıran arkadaşlar pra işini sonraya bıraksın.En net bilgiyi kendileri iş mülakatına ittiklerinde alacaklar.

    pekı unvanın ney ? muhendıslık değil dimi ??




  • askeri üçretle başlarsın ayrıca ister gemi ister ucak mühendisi ol iş bulamayınca pek bir işe yaramıyor.ben ne mühendisler gördüm daha 2 kaployu bir birine bağlayamıyor adı mühendis ama.1.5 maaş alıyor
  • Konuyu okuyanlara sesleniyorum burda millet full sallamış.Asgari ücret bile yazan olmuş evet bu bölümü bitirince thy'de çaycı oluyorsunuz falan dememişler en azından Açıkçası herşey size bakıyor dil ve kendinizi geliştirmenize, okul başarınıza, stajdaki hünerinize.Onur air'de çalışan bu bölüm mezunu bi akrabamız (kendisi 35 yaşında) 11 milyar maaş alıyor yurtdışında kalıyor ücretsiz otel veriyorlar.Thy'de şef olan bir tanıdığım var onla uzun uzun konuştum 2200+ikramiye+dil tazminatı ile başlarsın eğer girebilirsen dedi (fakat thy'ye girmek zor).Bu bölümü bitirince typ denen sertifikalar alıyorsunuz ve bunla doğru orantılı olarak maaşınız artıyor.Ama bu bölümü bitirince çabalamanız şart ha ben mezun gelsin işler gelsin paralar diye bişey yok kesinlikle, önemli olan aranan nitelikte eleman olmanız bunu başarırsanız size maaş teklif etmezler siz onlara istediğiniz maaşı teklif edersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sasori-Sama

    Konuyu okuyanlara sesleniyorum burda millet full sallamış.Asgari ücret bile yazan olmuş evet bu bölümü bitirince thy'de çaycı oluyorsunuz falan dememişler en azından Açıkçası herşey size bakıyor dil ve kendinizi geliştirmenize, okul başarınıza, stajdaki hünerinize.Onur air'de çalışan bu bölüm mezunu bi akrabamız (kendisi 35 yaşında) 11 milyar maaş alıyor yurtdışında kalıyor ücretsiz otel veriyorlar.Thy'de şef olan bir tanıdığım var onla uzun uzun konuştum 2200+ikramiye+dil tazminatı ile başlarsın eğer girebilirsen dedi (fakat thy'ye girmek zor).Bu bölümü bitirince typ denen sertifikalar alıyorsunuz ve bunla doğru orantılı olarak maaşınız artıyor.Ama bu bölümü bitirince çabalamanız şart ha ben mezun gelsin işler gelsin paralar diye bişey yok kesinlikle, önemli olan aranan nitelikte eleman olmanız bunu başarırsanız size maaş teklif etmezler siz onlara istediğiniz maaşı teklif edersiniz.

    bence aranan cevap buydu..:)




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.