Şimdi Ara

Uçak gemisi için düğmeye basıldı: Türk savunma sanayisinin yeni projeleri açıklandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tasarım diyor iyi okuyun

  • ABD RUSYA AVRUPA BİRLİĞİ İSRAİL VEEEE ÇİN BU ÜLKE YE BİR BOK YİYEMEZLER VEEEE TÜRK DEVLETİ DİĞER TÜRK DEVLETLERİ HESAPTA OLMADAN AKSİNİ İDDİA EDEN YAZSSIN.

  • silahlı kuvvetiniz ne kadar güçlü seçenekli olursa o kadar çekinceli olunur bence önce hava sonra tank ve deniz de çok güçlü olmalıyız

  • karadeniz gazı sağolsun 5 aydır fatura vermedim siz hala seçim deyin beni ilgilendiren tek şey fatura ödemem son gelen faturada geçen yıla göre normaldi hiç kapatmadım :) siz asıl suya ulaşıma zam şovu yaptırana konuşun ha pardon devlet zam yapıyor oda yapmak zorundaydı demi ama seçimden önce öyle demiyordu :) neyse 20 senedeki ilerlemeye bakın her türlü seçimin ötesinden bir ilerleme çünkü sizinde söyleyecek birşeyiniz yok.

  • rte nin kurtardigi tripoli merkezli libya hükümeti,gitmis alman sirketlerine projeler dagitiyor,arab milleti türkün sirtindan vurmayi sever,libyaya yardima gitti gene yedi sirtindan bicagi türkiye,katardada öyle gittiler katara destek verdiler,dogru durust bir kazanc saglanamadi,afrika ülkelerine meyve sebze bahceleri icin arazi alacaklardi,ilin afrikalisi corak degersiz topraklari vermek istemis,rte nereye gitse sürekli kazik yiyor veya kandiriliyor,eroin kokain isine girmeye calisti ondada amerikalilara tosladi,nolcak türk halkinin hayalleri,zaten ülkede bir sürü zam,ucak gemisi degilde,uzay gemisi yapalim,elon musk uzayda büyük bir altin,gümüs ve cesitli metal türlerinden meteoroit bulmus,bence oraya yönlenelim degilmi arkadaslar,hem ucak gemisi pahali birsey,onun bakimi onarimi diger gemilere göre kat kat pahali..

  • Ülkeye dair en ufak pozitif gelişmelere tahammülsüz, elinde çitosla klavye başında nefret üretmekten başka icraatı olmaya tayfa yine mesai yapmış.

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    Libya ile imzaladığımız Deniz yetki anlaşması içinize oturmuş, vuracak yer arıyorsunuz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 4 Ocak 2024; 12:56:44 >
  • şu an amerikada bile uçak gemilerinin geleceği tartışılıyor. sürekli gelişen anti gemi füzelerinin yarattığı tehdit uçak gemilerini her geçen gün daha açık sularda konumlanmaya zorluyor. anti gemi füzelerine karşı her geçen gün daha pahalı hava savunma sistemleri daha cok sayıda eskort gemi kullanılması gerekiyor. bu sebeble amerika daha uzun menzilli uçaklar tasarlar oldu. gelecekte artık öyle bir noktaya gelecekki uçakların menzilleri herhangi bir üsten kalkıp istenen yeri vurmaya yetecek, uçak gemileri tamamen gereksiz hale gelip tarih kitaplarindaki yerlerini alacaklar.

    olaya turkiye açısından bakarsak açık okyanusta bir savaşa girmedikçe doğu akdeniz ege gibi yakın mesefeler içinde adalarla üstlerle dolu bir coğrafyada uçak gemisi istediğiniz etkiyi yaratmaz. Bir güç projeksiyonu olmakdan çıkıp sürekli korumak zorunda kaldığınız yüke dönüşür, tıpkı birinci dünya savaşındaki alman zırhlı gemileri gibi. Mevcut anti gemi füzeleriyle bile yüzlerce kilometre uzakdan savunması çok zor saldırılar yapılabiliyor, doğu akdenizde herhangi bir üstden kalkan jet uçağının havada yakıt ikmalinden sonra ulaşamıyacağı mesafe yok. Kaldıki yunanistan f35 alıyor, radara çok yaklaşmadıkca f35i tespit etmesi mümkün değil, bunun anlamı bir anti gemi füze saldırısını son 1dk den önce tespit edemezsiniz. ki bu şu an envanterde bulunan füzelerle, sahneye bir uçak gemisi soktuğunuzda rakipleriniz daha uzun menzilli daha hızlı daha tehlikeli füzeleri edinecektirler. Bu şartlarda dar bir denizde az sayıda büyük gemi yapmak düşmana kolay hedef sunmakdan öte gidemez, yaratacağı psikolojik etki ve prestij kaybıda çok ağır olacaktır. rusyanın moskova kruvazörü ile karadenizde yaşadığı durumun aynısı, tüm silahları tek bir büyük gemiye doldurup ukraynaya ulaşılabilir mesafede tek bir hedef sundular. tek uçak gemisinin maliyetine guclu hava savunma sistemleriyle donatılmış cok sayida ufak gemi daha etkili bir savunma ve guc projeksiyonu yaratacaktır. Yakın mesafelerde bulunan radarlar birbirlere entegre savunma sistemleri f35in bile hareket alanını kisitlar, geçit vermez, dusmanin elini kolunu baglar, bir hata sonucunda kaybedilecek bir kaç gemi savaşın sürecinde ağır darbe olmayacaktır. keza modern donanmaların gittiği yolda budur. eskisi gibi buyuk tonajli savas gemisleri kolay kolay insa edilmiyor. ancak ingiltere amerika gibi kitalar otesi acik okyanusta savasan ulkeler yeni ucak gemileri insa ediyorlar.

    Özetlersek Türkiye şartlarında uçak gemisi tamamen mantıksız pahalı bir yatırım olur, pahalı bir seçim malzemesinden öte çok az fayda sağlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 4 Ocak 2024; 15:20:44 >




  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Savaşmak istemiyorsan uçak gemin olmak zorunda. önemli olan caydırıcı güç olmak. bu yüzden her türlü silaha ihtiyaç var. bir savaş olduğunda bu savaşın maliyeti uçak gemisinin maliyetinden çok daha fazla olacaktır. Ukrayna'nın caydırıcı bir savaş gücü olsaydı Rusya savaşa kalkışmazdı.



    Edit, Uçak gemisi yerine savaş gemisi yazmışım. düzeltildi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 4 Ocak 2024; 15:31:49 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    ne garibsin,almanlar birsey yapmadan libyadan proje aldi diyorum,tripoli hükümeti,rte nin türkiyedeki sirketlere degil,alman sirketlerine proje veriyor sanada havani aldiriyor bununlami övünüyorsun bire cahil...

  • por favor kullanıcısına yanıt

    hastasiniz israfa ne gerek var,savas gemisi ile amerikayami vuracaksiniz veya cinimi vuracaksiniz,ucak gemisinin maliyeti okadar fazlaki sen daha ülkendeki eflasyonu kontrol altina alamamis,bolca harcama yapayim,ihalar en ucuz en avantajli teknoloji,ucak gemisini koruman icin bir sürü gemiyi pesine getireceksin,hem rusya bile savas gemisinine ilgi duymazken,Turkiyenin neyine yariyacak...

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    savas gemisi zaten var,ucak gemisiyle akdenizde napcaksin,italyayimi,portekizimi,ispanyayimi isgal edeceksin,ucak gemisi pahali ve onarim tamiride bir okadar pahali...

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    ya okumadan yazmissin yada okudugunu anlamada sikinti var. yazdiklarimi bir daha oku, ne denmek istendigini anlamaya calis. bak bakiyim savas gemisi yapilmasin demis miyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 4 Ocak 2024; 15:10:29 >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    haklısın ben yanlış yazmışım. uçak gemisi diyeceğime savaş gemisi demişim.

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    uçak gemisi yerine savaş gemisi yazmışım düzelttim. uçak gemisi ne kadar pahalı olursa olsun bir savaşın maliyeti yanında sıfır sayılır. bir savaşın başlamasını caydırıcı gücü sayesinde 1 yıl geciktirse maliyetini çıkartır.

  • Seçim yaklaşıyor. Okyanusa kıyımız yok uçak gemisi. Evet kardeşim evet.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Hayır yine anlamamışsın.

    Hala bakkala Lamborghini ile gidelim diyorsun

    Bakkal 20 metre uzağında ve tıpkı bir paket sigara için Lamborghini'nin altının parçalanacağı gibi gibi Uçak gemisi de Akdeniz'de şu an için gereksiz.

    O paraya 50 tane toros alıp konvoy yaparak gidersin bakkala

    Gps uydularına sahip Rusya'nın sahip çıkamadığı uçak gemisini, ayranımız yok içmeye biz mi koruyabileceğiz sanıyorsun

    Bir savaşta ilk füzenin düşeceği yer o uçak gemimiz olacak zaten, ne caydırıcılığı.

    Amacın caydırmaksa o paraya 30 tane denizaltı gezdirirsin Akdenizde. Hangisi daha etkili...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 4 Ocak 2024; 17:8:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deniz altı, deniz savaşı için kullanılır. uçak gemisinin amacı karaya saldırı için. tabi ki deniz altın olacak ama hepsinden dengeli bir güç oluşturman lazım. kara hedefleri imha gücün yoksa istediğin kadar savunmada kal. o savunma eninde sonunda delinir.

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    Seviyeyi tutturmaya çalışın. Sizin için zor olabilir ama geç değil.

  • ABD pasifikte Çin'e karşı yeni oluşum içerisinde bizdende uçak gemisi yapmamızı ve pasifikte ABD ile hareket etmemizi istiyor olabilir yoksa Akdeniz'de uçak gemisi ne işe yarar.nukleer savaşa hazır olun.korede olduğu gibi.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.