Şimdi Ara

Uçak moduna elveda: Uçuşlarda aramalara izin verilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uçak moduna elveda: Uçuşlarda aramalara izin verilecek
    AB Komisyonu, 2008 yılında uçaklar için belli frekans bantlarını ayırdı ve bazı servislerin havada internet erişimi sunmasına izin verdi. Ne yazık ki, bu hizmet hem yavaş hem de pahalı. Yolcular için tek alternatif telefonlarını uçak moduna almak oldu. Ancak bu kurallar değişiyor.



    Ayrıca Bkz.Yıl sonuna kadar 1 milyar kişi 5G'ye bağlanacak



    Yolcular artık uçuş sırasında akıllı telefonlarını uçak moduna almak veya tamamen kapatmak zorunda kalmayacak. Kurallar yeni teknolojilerle birlikte nihayet değişiyor. Avrupa Birliği’ndeki havayolu yolcuları, uçuş esnasında telefonlarının tüm özelliklerini kullanabilecek.



    Son tarih 30 Haziran 2023



    Avrupa Komisyonu, uçak modu kuralarını kaldırma kararı aldıklarını duyurdu. AB’ye üye devletlerin uçaklar için 5G frekans bantlarını kullanılabilir hale getirmeleri için son tarih 30 Haziran 2023. Avrupa Komisyonu’na göre, yeni sistem, 5G’nin sağladığı çok daha yüksek indirme hızlarından yararlanabilecek ve 100Mbps üzerine çıkabilecek.



    5G'nin uçaklara etkisi yok!



    İngiltere Uçuş Güvenliği Komitesi Başkanı Dai Whittingham’a göre telefonların otomatik uçuş kontrol sistemleri üzerine etkisi çok büyük değil. Çok düşük bir parazit riski oluşturuyor.



    5G frekanslarının uçuşları etkileyebileceği ve hatta olası hatalı irtifa ölçümlerine yol açabileceği konusunda endişeler de yersiz. Whittingham, 5G için farklı bir frekans dizisi olduğunu ve Amerika’da izin verilenden daha düşük güç ayarlarının olduğunu söylüyor.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2022/12/04/say-goodbye-to-airplane-mode-phones-can-now-be-used-in-flight/







  • Konuya çok hakim değilim ama uçaklara uyduların sinyalleri radyo sinyalleri zarar vermiyorda cep telefonu sinyalleri nasıl zarar veriyor anlamıyorum. Bi ara otobüslerde de yasaktı benzer şekilde zarar verdiği söyleniyordu.

  • kalkış ve inişte telefonla konuşan birsürü kişi gördüm, artık onlar rahat rahat konuşur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • IrrepertuX kullanıcısına yanıt
    Bence onlar için pek işin zevki kalmaz :D Adamlar özellikle yasak diye zevk alıyordu.

  • Zaten uçak modunda arama yapılabiliyor. VoWLAN bunun için var. Uçak modunda olsam bile Wi-Fi üzerinden çağrı ve SMS alıp gönderebiliyorum. Güvenliği tehlikeye atmanın ne lüzumu var? Sol üstte görülüyor.
    Uçak moduna elveda: Uçuşlarda aramalara izin verilecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 5 Aralık 2022; 13:14:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Ben de hakim değilim ama sanki hatırlıyorum, ilk abs frenler çıktığında, görmemişin abs'si olmuş zamanlarında fren sistemini bozuyor falan deniyordu, sonra ne oldu bilmiyorum, artık her arabada abs, ebs her sistem var, hiç telefon bozar denmiyor.

  • Halkımız bağıra bağıra telefonda konuştuğundan mütevellit pek hoşuma gitmeyen gelişme.

  • abs ve asr etkileyip ya uçak düşerse :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • turşu bidonu eşliğinde bağırarak telefonla uzun konuşmalar, çok yakında...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 5 Aralık 2022; 13:46:50 >
  • MnTotoro M kullanıcısına yanıt
    Al benden o kadar ! Toplu taşımada kafa ütülüyorlar.

  • İnşallah Türkiye'ye hiçbir zaman gelmez... Yoksa tüm uçuş boyunca kafa düdüklemeyle uğraşır dururuz. Hele yurt dışı uçuşlarında hava atmak için böğüre böğüre - Ayyy paris'e uçuyorum şekerim diyecek ağzına kürekle vurulası mahlukatlardan kurtulamayız...

  • Ayar oluyorum yolculuklarda telefonla konuşurken milleti rahatsız edenlere. Eğer uçakta serbest olursa bitmez artık yolculuklar...


    Bu sebeple otobüs yolculuğunda bir kadınla kavga etmişliğim var. Tam 3 saat telefonda nişanlısı ile konuşmasını bize dinletti ben dayanamadım uyardım meğer herkes bekliyormuş sonra bize tepki göstererek sustu.

  • merak etmeyin Türkiyeye gelmesine bi 2-3 yıl vardır

  • Çok çok kalkıp inerken konuşurlar. Havadayken telefon çekmiyor zaten. Gökyüzünde baz istasyonu ben hiç görmedim. Bulutların üstünde falan :)

  • Yıllardır şehirler arası otobüse binerim o kadar cahil görgüsüz ve eğitimsiz ki insanlar.. koskoca otobüste telefonunu sessize alan ya 2 ya 3 kişi vardır uzun Yolda saat gece 5 de Allah'ın ayısının saçma sapan arabesk zil sesi ile telefonu çalıyor. Son çalışta anca telefonu bulup çıkarıp ALOOĞ diye bağırıp 15 dakika boyunca bağırarak boş muhabbet dinliyoruz. Daha telefonu sessize almayı bilmeyen veya buna gerek duymayan yozlaşmış herifleri Bir de uçakta mı dinleyeceğiz şimdi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim biz otobüslerde telefon konuşmasının yasaklanmasını istiyoruz adamlar uçağa getiriyor. Gerçi Avrupa Birliği için iyi bir haber sanırım. Ama bizim için iyi olmadığından eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu -- 5 Aralık 2022; 19:22:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok iyi haber, umarım diğer ülkelerde takip eder.

    Yurtiçi uçuşlarını düşünmeyin. 10 saat ve üzeri transatlantik uçuşlarında wifi inanılmaz pahalı. THY 500 mb interneti $25 a satıyor. Hiç değilse operatörüme sabit roaming ücreti öder 24 saat kendi paketimi kullanırım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sırf yasak olduğu için kullanan kaç kişi tanıyorum :D


    telefon sinyalleri uçağa ne yapabilir ki hiçbir zaman anlam veremedim. İyi olmuş bence

  • Uçak modu fonksiyonu kalkmasın ama ne güzel gece 11 den sonra alıyorum uçak moduna şarja koyuyorum mis gibi hızlı hızlı şarj ediyor sonra çekiyorum kullanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 5 Aralık 2022; 21:41:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5g sinyalleri kullandıkları frekans sebebiyle uçaklarda radio altimeter arızalarına sebep olabiliyor. Bu da inişlerde bazı yardımcı önlem ve ikaz sistemlerinin devre dışı kalması ya da hatalı çalışması potansiyelini ortaya çıkarıyor. Uçak üreticileri ve havacılık otoriteleri konuyla ilgili gerekli bültenleri uzun süre önce yayınladı zaten. Yani uçuş emniyetini etkileyecek bir durum olmayacak. Bir de şunu ekleyeyim, havada sinyal alamayacağınız için kalkışta en geç beş dakika sonra zaten yine telefonunuzu kullanamayacaksınız. Dolayısıyla iniş için de aynı durum geçerli. Yani okyanus üzerinde sıkılmaya devam, balonlara baz istasyonu takıp atmosfere bırakmadıkları sürece ;)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.