Şimdi Ara

Uçak tarafından çekilen planörler, hava kargo taşımacılığını değiştirebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • ABD, Teksas merkezli bir şirket olan Aerolane, oldukça pahalı olan hava kargo taşımacılığını ucuzlatmak adına kökeni 1940'lara dayanan bir teknoloji geliştiriyor. Bir uçak tarafından çekilen kargo planörü.



    İkinci Dünya Savaşı sırasında askerleri ve teçhizatlarını taşıyan kargo planörlerden ilham alan Aerolane, otonom bir kargo planörünü çeken bir uçaktan oluşan bir sistem tasarladı. Şirket, bu teknolojinin kargo maliyetlerini %65'e kadar azaltacağını iddia ediyor.



    Peki bu fikrin günümüzde bir yeri var mı? Aerolane kesinlikle öyle düşünüyor. ABD Hava Hareketlilik Komutanlığı da 2013'te yakıt tasarrufuna yönelik deneyler yaptığında aynısı sonuca varmıştı.



    Aerolane, "Aerocarts" olarak adlandırılan amaca yönelik tasarlanmış kargo planörlerinin 135 milyar dolarlık hava taşımacılığı sektöründe önemli gelişim sağlayacağını ifade ediyor.



    "Sanılandan daha az radikal"



    Aerolane'in kurucu ortağı Todd Graetz, Bloomberg'e şunları söyledi: "Havacılık tarihindeki en kanıtlanmış konseptlerinden birinin tozunu alıyoruz ve bunları günümüz teknolojisiyle modernleştiriyoruz. Herkesin düşündüğünden çok daha az radikal."



    Graetz daha önce ABD'nin en büyük yük demiryolu olan BNSF Demiryolu Şirketi için bir drone programı yürütüyordu. Aerolane'in kurucu ortaklarından biri olan Gur Kimchi, daha önce Amazon'un Prime Air drone ile teslimat projesinin kurucu ortağıydı. Kimchi aynı zamanda Federal Havacılık İdaresi Drone Danışma Komitesi'nin kurucu üyesiydi.



    Geleneksel uçakların aksine Aerocart'ların motoru bulunmuyor. Bunun yerine, basit bir çekme halatı kullanılarak öncü bir uçakla hedeflerine doğru çekiliyorlar. Tıpkı bir otomobil tarafından çekilen römork gibi, ancak havada.



    Şirket, tahrik sistemlerinin ortadan kaldırılmasıyla kargo kapasitesinin arttığını belirtiyor. Bunun yerine Aerolane, planörlere gelişmiş uçuş kontrol sistemleri ekledi. Uçuş sırasında, öncü uçağın girdabının altında otonom olarak uçan planörler, düşük sürtünmeyle maksimum verimlilik elde ediyor.





    Aerolane'in halihazırda prototip uçakları bulunuyor. Bazıları bu konseptin uygulanabilirliğini göstermek için 2022'den beri test ediliyor ve başarılı olduğu belirtiliyor. Şirket, Pipistrel Virus ve Velocity SE gibi uçakları başarıyla otomatik kargo planörlerine dönüştürdü.



    Mevcut prototipleri motorlara sahip olsa da Aerolane, güç aktarma organları olmayan planörlerin yapımına yönelik onay almak için FAA da dahil olmak üzere düzenleyici otoritelerle birlikte çalışıyor.



    Ayrıca Bkz.Çinli üretici uçan taksisini satışa sundu



    Başlangıçta 3 ton, ileride 10 ton kapasiteli planör üretecek



    Bloomberg'e göre, FAA'dan ilk onayı aldıktan sonra şirket, 3 ton kargo taşıma kapasitesine sahip bir planör tasarlayıp üretecek. Bunu daha sonra 10 ton kapasiteli bir planör takip edecek. Graetz ayrıca bir planörün havada ayrılıp öncü uçaktan farklı bir havaalanına inme olasılığının da altını çizdi.



    Şirket henüz herhangi bir erken müşteriyle anlaşmamış olasa da, prototipini hizmete sunmak için yaklaşık 11,5 milyon dolar tutarında başlangıç finansmanı topladı. Aerolane, sistemini 2025 yılına kadar hizmete sunmak için çalışıyor.



     




    Kaynak:https://interestingengineering.com/transportation/aerolane-cargo-glider







  • Gerçeğe dönüşmeyecek boş bir proje daha.

  • Çok üzücü çoook. İnsanoğlunun uçma konusundaki bir takım çabaları benim için gerçekten çok üzücü. Size her türlü güvenceyi vererek söylemek isterim ki, anti yerçekimi oluşturulamayacak kadar insanın çözemeyeceği bir şey değildir. Eğer günümüzde anti yerçekimi sistemi kullanılıyor olsaydı, günümüzdeki havacılık ve uzay konusundaki tüm teknolojiler sizlere de çok ilkel gelecekti. Artık anti yerçekimi sistemini tam olarak oluşturmama ramak kaldı. Umarım teknik sorunları aşarım ve yakın zamanda anti yerçekimi konusunda tam anlamı ile bir başarı elde ederim. Şu sıralar fırçasız bir drone motoru ile fırçalı bir anti yerçekimi sistemi oluşturmaya çalışıyorum. Eğer bunu başarırsam, uzaktan elektrik transferli anti yerçekimi tasarımına geçeceğim. Her ikisini de başaramazsam dahili sistemde hava itişi destekli anti yerçekimi tasarımına geçeceğim. Bunlardan herhangi birini başarırsam uçan prototip yapımına başlayacağım. Dünyayı bu havacılık teknolojisi acziyetinden kurtarmaya kararlıyım.





  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Hocam az buçuk konuyu takip eden biri olarak Anti yerçekimi şu an ki bilimsel gelişme ve kullanılan enerji kaynağı ile olacak gibi görünmüyor. Zira elektriğin getirdiği elektromanyetizmanın ötesin kullanabileceğimiz başka bir alan enerjisi yok. Elektromanyetizma ile de kütle çekimi veya itimi gibi bir şey oluşturmak mümkün gözükmüyor. Özellikle kuantum çağında artık en küçüklerin ve en büyüklerin hareketlerini hesaplayabiliyorken artık gizli kalmış bir bilimsel gelişme bulunmuyor. Özetle çalışmalarınızı devam ettirip geliştirme sürecine devam etmenizi isterim ancak anti yerçekimi varsa ve kullanılabilir olarak üretilecekse büyük beyinlerin ortak çalışması ve yüksek mali destekle birlikte çok kısıtlı alanlarda ve koşullarda kullanılabilir gibi duruyor.

  • Kampec kullanıcısına yanıt
    ingilizler savaşta birlikleri taşıyordu zaten yapılmış ama sonra birilerinin işine gelmediği için iptal edilmiş bir proje.

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Ya bi zahmet ışınlanmayıda bulur musunuz.

  • Kontrolsüz hava meydanları uzak lokasyonlara kargo taşımak için kullanılabilir belki ama uluslararası hava meydanlarının genelinde son yaklaşmada 250knt hızın muhafaza edilmesi isteniyor yine iniş tamamlandıktan sonra derhal pistin terk edilmesi isteniyor...vs kısaca kendi motoru olmayan bir aracın uluslar arası hava meydanlarında bu operasyonu gerçekleştirmesi hava ulaşımını büyük sekteye uğratır. Ne yeni hava limanı nede Sabiha Gökçen bu planörleri kendi ctr sınırlarının içine dahi sokmaz. Pervaneli uçakları sokmuyor planörlerin hiç şansı yok kısaca.

  • NeroWin kullanıcısına yanıt
    Çok kişinin sahip olduğu yanlış bilgilere sahipsiniz. Günümüzde zaten yerçekimini yenen uçan araç teknolojisine sahibiz. Günümüz uçan araçları çoğunlukla hava itkisi ile uçmaktadırlar. Bu da demek oluyor ki; yerçekimini yenebilmenin en önemli şartı yerçekimine karşı bir momentum oluşturabilmektir. Anti yerçekiminin günümüzde kullanılan itki kuvvetinden tek farkı yerçekimine karşı kullanılan kuvvetin dahili bir sistem içinde oluşturulmasıdır. Dahili sistem içinde üç çeşit kuvvet kullanılabilir. Bunlar itki, kinetik enerji ve merkezkaç kuvvetleridir. Beş yıl kadar dahili itki kuvveti üzerine geliştirmeler yapmaya çalıştım. Fakat nihayetinde anladım ki hem yapmak oldukça zor, ayrıca motora zarar verici ve enerji kaybı yüksek olmaktadır. Dahili itki sistemi için dünyada mevcut olmayan çok özel elektrik motoru oluşturmak gerekmektedir. Bu bilgiye sahip olduktan sonra anladım ki en doğrusu dahili sistemde merkezkaç kuvveti kullanmaktır. Şu anda çalışmalarımı merkezkaç kuvveti üzerine yapmaktayım. Newtonun 3. yasası dahili sistemdeki momentum ile bir cismin kendisini hareket ettiremeyeceğini söylemektedir. Oysa bu bilgi tamamen yanlıştır. Bunun yanlış olduğunu on sene içinde yapmış olduğum deneysel prototipler ile kanıtladım. Şundan emin olun ki tek başına manyetizma, yerçekimini yenmek için hiçbir işe yaramaz ve ben de bunun bilincindeyim. Ben anti yerçekimi oluşturabilmek için motor ve manyetizma bileşkesi üzerine çalışmaktayım. Anti yerçekimi oluşturabilmek için temel amaç manyetizma oluşturmak değildir, manyetizma sadece sistemi tetikleyici bir araçtır. Son olarak belirteyim, yakın zamanda oluşturduğum deney düzeneği ile 2 veya 3 gr kadar bir anti yerçekimi kuvveti elde etmeyi başardım. Şu anda çalışmalarım teknik sorunları aşabilmek üzerinedir. Saygı çerçevesindeki yorumunuz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 20 Mart 2024; 17:50:23 >




  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Siz DH'de dalga geçmek için mi varsınız. Dikkat edin bir gün dalgalar yüzünden boğulabilirsiniz. Gene de benim için sorun değil, böyle devam edin. Eğer bir benimle zeka yarıştırma kaşıntınız varsa ben yarışmaya her an hazırım, bilginiz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 20 Mart 2024; 11:57:47 >
  • Biraz hayal gibi ama ne hayaller gerçek oldu dünyada belki biz göremeyz ama gelecek nesil bu işi çözebilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uçak diye birşey aslen yapılmadı, size uçak diye gösterdikleri şeyler NASA'nın bilgisayar ortamında oluşturduğu görüntülerdir. Bir uçağa bindiğinizde aslen tren ile raylı sistemde gidiyorsunuz, size camlardan ekranlar vasıtasıyla uçuyormuşsunuz kandırmacası yediriliyor.

  • Yil kac oldu adam hala cözdü cözücek :))

  • Hiçbir bilgiye sahip olmadığı halde kendisini daha zeki olarak görüp benimle dalga geçmeye kalkan tüm üyeleri bloklama kararı aldığımı bildiririm. İnsanca her türlü tartışmaya açığım. Yeter ki saygı çerçevesinde yorumlar yapılsın. Herkesin bana inanmasını da beklemiyorum ve zaten öyle bir beklentiye de hakkım yoktur. Fizik ve matematik açısından benimle tartışacaklara her zaman açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 20 Mart 2024; 15:42:09 >
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Kimseyi dinleme, inandığın şeyi yap. Başarılı olabileceğine inanıyorum. Şimdiden tebrikler bu aşamaya kendini getirdiğin için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nativen N kullanıcısına yanıt
    Nadir de olsa sizin gibi olumlu yorumcuları görmek çok güzel. Zaten benim başkalarından psikolojik destek dışında hiçbir beklentim yoktur. Teşekkür ederim.

  • motor olmadan kalkısı nasıl gerceklestiriyor???

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.