Şimdi Ara

ücretsiz mobil oyun geliştirerek ne kadar para kazanılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    buradaki bir çok kişi gibi benimde aklımda mobil bir oyun geliştirmek ve Android ve Apple üzerinden ücretsiz sunmak fikri var. Merak ettiğim bu tür ücretsiz oyunlardan geliştiriciler ne kadar para kazanabilir. Tabiki bunu cevaplamak kolay değil ama mesela youtube için 1 milyon kez izlenen bir videonun yaklaşık sahibine ne kadar para kazandırdığını bilebiliyoruz. (Bir fiyat aralığı) Google Play ve Apple store üzerinden indirilen oyunlar içinde böyle yaklaşık bir kazanç örneği var mı? Yani 1 milyon kez indirilip oynanan bir oyun sahibine reklamlar üzerinden şu kadar para kazandırabilir gibi. Net olmayan ama tahmini yada bilinen bir örnek varsa onun üzerinden.




  • Sensor Tower - Mobile App Store Marketing Intelligence


    Bu siteden hangi oyununun tahmini olarak ne kadar gelir elde ettiğini görebilirsin. Örneğin Subway Surfers'ın Android sürümü geçen ay 17 milyon kişi tarafından indirilip 1 aylık 200 bin dolar kazandırmış. IOS sürümü ise geçen ay 3 milyon kişi tarafından indirilmiş ve 1 aylık 500 bin dolar kazandırmış. Tabi sadece reklamlardan kazandırmamış. İşin içine uygulama içi satın alımlar da giriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PixCave -- 1 Aralık 2020; 15:2:37 >
  • teşekkür ederim cevap için...

  • 17 milyon'a 200 bin dolar cok az. gunlugu 500 bin dolar vardir o oyunun, hatta daha fazla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 1 Aralık 2020; 18:59:30 >
  • Tabii ilk yayınladığınız oyunlar Play Store'un derinliklerinde kaybolup gidiyor. "Of bunlar 200 bin dolar gazanmış ne gadar zengin oluyolar yav" düşüncesine kapılırsanız hayal kırıklığı yaşarsınız, biraz reklam yapmak gerek. Veya gerilla reklam yapacaksınız, aileye, eşe dosta, arkadaşlara söyleyeceksiniz.


    Örneğin Play Store'da 4 tane oyunumuz var, sadece en son yayınladığımız oyunda 100 indirmenin üstüne çıkabildik. (Hiç paralı reklam yapmadık.) İncelemek isterseniz şuraya bağlantısını bırakayım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öğrenen -- 8 Aralık 2020; 9:56:10 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.