Şimdi Ara

Üçüncü parti router ile Turkcell TV+ Yan Oda kampanyası kapsamındaki TV+ cihazını çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turkcell Superonline'ın verdiği router yerine kullanmak üzere kendim Asus marka router satın aldım.


    İnternete bağlanma işini Turkcell Superonline'ın verdiği routerın WAN MAC adresini klonlayarak ve başka bir sitedeki rehberle PPPoE kullanıcı adı ve şifremi öğrenerek çözdüm.


    Ana Turkcell TV+ kurulumumu çalıştırmayı da IPTV VLAN özelliğini açıp, VLAN kimliğini 103 değerine ayarlayıp ve 802.1Q etiketini etkinleştirerek, ve ayrıca Turkcell TV+'ya giden ethernet kablosunu taktığım router LAN portunu IPTV olarak atayarak çözdüm. Şu an ana Turkcell TV+ kurulumum Turkcell Superonline routerındakiyle birebir aynı performans ve stabilite ile üçüncü parti routerım ile çalışmaktadır.


    Ancak tüm bunlara rağmen çözemediğim tek bir şey kaldı: Ben Turkcell TV+ hizmetini evimde iki farklı odada kullanmaktayım. Normalde Turkcell TV+ aynı anda sadece bir televizyon için kullanılabilmektedir, aynı anda iki farklı Turkcell TV+ kutusu ile iki farklı televizyonda kullanılabilmesi için ek ücrete tabi ve Turkcell'in "TV+ Yan Oda Kampanyası" olarak adlandırdığı kampanyayı satın alarak ek bir Turkcell TV+ kutusu kurulumu yaptırmak gerekmektedir.


    Yukarıda bahsettiğim tüm aşamaları yaptığımda üçüncü parti router ile hem Turkcell Superonline internetimi hem de sadece ana kurulumum için Turkcell TV+ kutumu çalıştırmayı başardım. Ancak tüm bunlara rağmen başaramadığım tek şey: üçüncü parti routerım ile "yan oda kampanyası" kapsamında tarafıma verilmiş Turkcell TV+ kutusunu çalıştırmak. Ne yaparsam yapayım, ana kurulumun aksine, yan oda kurulumum sadece Turkcell Superonline'ın verdiği router ile çalışmakta ve ana odadaki kurulumun aksine yukarıdaki ayarlara rağmen üçüncü parti routerım ile çalışmamaktadır.


    Size sormak istediğim ise: Eğer bu konuda daha önce bir şekilde tecrübesi olmuş olan veya bilgisi olan varsa; üçüncü parti bir router ile Turkcell Superonline tarafından "TV+ Yan Oda Kampanyası" kapsamında tanımlanmış Turkcell TV+ kutusunu çalıştırmak mümkün mü ve eğer mümkünse nasıl çalıştırılır? Bunun için hangi ayarları yapmak gerekir?


    Ayrıca ana sorum kadar önemli olmamakla beraber eğer bilgisi olan varsa yanıtlamasından memnun olacağım iki farklı sorum daha bulunmaktadır:


    1. Turkcell Superonline ev telefonu hizmetini (ses hizmeti olarak da geçiyor) üçüncü parti router ile kullanmanın bir yolu var mı ve eğer var ise nasıl?
    2. Fiber internetin çalışması için Turkcell tarafından küçük ve genellikle siyah veya beyaz renkli GPON cihazı denilen bir cihaz da sağlanmakta ve bu cihaz routera bağlanmaktadır. Turkcell'in sağladığı bu GPON cihazını kullanmak yerine aynı router gibi üçüncü parti başka bir GPON cihazı alarak bunu Turkcell Superonline fiber internet ile kullanmak mümkün mü ve mümkünse hangi ürünü alabilirim? Ayrıca GPON cihazı olmadan doğrudan yönlendiriciyle Turkcell Superonline fiber internete bağlanmak mümkün mü ve mümkünse nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubiks Cube -- 19 Aralık 2023; 23:14:56 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.