Şimdi Ara

Ucuz ultrabook veya ultrathin notebook seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,
    Bu dönem tez yazacağım ve laptop sürekli yanımda olacak.Dönem sonrasında da seyahatlerde rahat taşıyabileceğim ama aynı zamanda matlab,multisim gibi programları çalıştırdığımda kasmayacak bir bilgisayar arıyorum.Min 4gb ram,13" ve 1.5 kg civarı bilgisayarlara baktım ve uygun bulabildiğim 2 seçenek oldu.

    biri samsunghttp://www.electroworld.com.tr/p/samsung-np530u3b-a01tr-intel-core-i5-2467m-1.6ghz-4gb-500gb-13.3-ultrabook-tasinabilir-bilgisayar/

    diğeri lenovo:http://www.bimeks.com.tr/urun/123406/lenovo-u300s-59-325755.aspx

    Samsung daha hafif ve sanırım teknik servisi iyi bir de görünüşü daha kibar, lenovonun ekran kartı daha iyi ve servisi hakkında pek iyi şeyler okumadım.

    Acaba fiyatı daha uygun alternatifler var mıdır? ve seçim konusunda yardımcı olabilir misiniz?Bir de araştırma yaparken aynı hafiflikte amd li işlemcilerle karşılaştım.i5 ile farkları nedir ve 1.6-2.3 ghz yeterli bir aralık mı?

    Şimdiden Teşekürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • matlab ve multisim gibi simulasyon ağırlıklı programlar çalıştıracağınızdan dolayı işlemci ve ram ağırlıklı bir kombin almanızı öneririm.. mümkünse 3. nesil i7 işlemci, ve yükseltilebilir opsiyonu açık olan yani mevcut RAM slotu bulunan bir cihaz bakmalısınız..

    bazı ultrabooklarda RAM'in tamamı anakarta gömülü oluyor ve yükseltmek mümkün olmuyor.. 4GB lı bir ultrabook'ta RAM yükseltme opsiyonu olmazsa bu sizin için sıkıntı olacaktır..

    işlemci olarak i5'ler de sizi kurtaracaktır sanıyorum ancak ileriyi düşüneyim derseniz şu an piyasadaki 2. nesil sandy bridge i5 işlemciler sıkıntı olabilir.

    bütçenizi biraz daha yükseltebilirseniz şu an kullandığım ultrabook'u önerebilirdim.

    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-ux32vd-r4002v-ux32vd-core-i7-3517u-19ghz-4gb-ddr3-500-gb-hdd-24-gb-ssd-133-intel-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61808

    %25 kampanya indirimini yakalayarak 2.3 bin liraya alabiliyorsunuz, ve RAM yükseltme seçeneği bulunduğundan dolayı 120 lira civarına 8 GB ram ilavesiyle toplamda 10GB ram gücü elde edebiliyorsunuz..


    diğer bir konu SSD meselesi.. ancak kullanacağınız programları hangi amaçlarla kullanacaksınız bilmiyorum..

    yazacağınız kodlar sürekli bir veri beslemesine ihtiyaç duyacak mı? yoksa tek veya birkaç veri beslemesinden sonra onları mı simule etmeye devam edecek.. bu konu önemli..

    eğer sürekli bir veri beslemesi gerekecek ise harddiskinizin hızlı olması işinize yarayacaktır.. SSD'lerde yakalanan 120 mb/sn civarı veri taşıma hızı simulasyonlarınızda bilgisayarınızı rahatlatacak ve size zaman kazandıracaktır..

    aksi durumlarda SSD sizin için zorunluluk olmayacaktır sanıyorum.. ayrıca verdiğim linkteki cihaz sonradan SSD değişimine de uygun bir cihaz, belki ileride SSD takmak isteyebilirsiniz..

    başka alternatif veremiyorum malesef, denemediğimden dolayı..

    şimdiden hayırlı olsun teziniz.




  • Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekürler.Bilgisayarla tez bittikten sonra çok fazla bir şey yapmayacağım,sadece günlük işlerde kullanacağım.Bu yüzden fazla uzun vadeli düşünmek maddiyatı göz önünde bulundurduğum için mantıklı olmuyor.Linkte örnek verdiğiniz ultrabook gerçekten çok güzel ve
    http://www.guvenliticaret.net/?urun-21614-ASUS-UX32VD-R3003V-Ci5-2467-4GB-500GB-13-3-W7P-.html&ref=akakce&v=1.9.8 burada 1970e kadar düşmüş ilgilenen olursa,linki kullanabilir.Fakat ben 1800 den fazla vermek istemiyorum.Babam ödeyeceği için daha fazla arttırmak istemiyorum.Yukarıda linkini verdiğim samsung'un üst modelini aynı fiyata buldum fakat bu modelin ağırlığı 1.87 yani pek ultrabook sınıfında değil.Bu ağırlıkta belki daha iyi özellikleri daha uyguna da bulabilirim sanırım.Ama özellik olarak 3b den daha iyi. Kafam karışıyor,aynı fiyata üst modeli ağır diye almamak mantıklı mı sizce de ?

    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=bd40170&categoryId=3018951#linkTaksitIndirim

    Bir de ne kadar sürede Electroworld Ağustos kampanyası gibi kampanyalar,oluyor? Beklesem 1 hafta içerisinde benzeri bir kampanya yakalayabilir miyim?

    Son olarak amd işlemcilerin farkı nedir?
    http://www.ucuzu.com/dizustu-c3100/sony/vaio-sve1111m1e-p101242010/ozellikler.html bu ürünün farkı nedir mesela?

    Tekrar teşekürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suspirik -- 4 Eylül 2012; 3:15:19 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.