Şimdi Ara

UEFA Maçlarında Topta Titreme: Sadece 50HZ'de Çalışan Android Box Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • UEFA Maçları Exxene geçmesi ile akıllı tv almamız gerekti. Araştırdık fiyatına göre en iyi olan bu ama maç izlemek için yeterli değilmiş zor yoldan öğrenmiş olduk. Müşteri hizmetlerini aradığımızda konudan bir haberlerdi, servise yönlendiler. Servis biraz anladı ama bunun TV ile değil yayın ile alakalı olduğunu söyledi ama tüm maçlarda aynı sorun var. Garip bir şekilde digitürk'ün uydu alıcısında ve TV+'ın cihazından sorun olmuyor ama Google Tv üzerinden istisnasız hangi platformdan maç açarsak açalım aynı sorunu yaşıyorum. İnternetten araştırdım ve buldum.


    Link: Google Support


    Özet olarak sorun şu; UEFA'nın maçları ve -beinsporta aynı yöntemi kullanıyor- Süper Lig maçları 50hz yani 50fps ile çekiyor ama bizim tv 4k 60hz destekliyor ve ne yaparsak yapalım 50hz'e çekemiyorum. Uydu alıcısı 1080p 50hz bağlanıyor bu yüzden lig maçlarında ve tv+ da aynı şekilde bağlanınca orda da sorun olmuyor. Bende pcyi bağladım ama ayarlardan 50hz seçsem bile görüntü 4k 60hz olarak yayınlama devam etti.


    İsteğim şu; bir android box bulup 50hz bağlamak ama tüm androidler 4k 60hz, benim isteğim 1080p 50hz ve exxen ile beinconecti açabilecek bir android box, 1080p olmasının sebebi belki tv 4kda yanlızca 60hz destekliyor olabilir diye düşünüyorum.




    Bu arada ayarlarda kurcalamadığım yer, yüklemediğim uygulama yok, görüntüyü zorla 50hz çekmenin yolu yok, eğer yöntemi bilen varsa süper olur ama %90 yok çünkü bayadır kurcalıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qkhnsmsk -- 6 Ocak 2024; 18:59:10 >







  • Android box a refresh rate uygulamasını kurup gerekli ayarları yaparsanız istediğiniz olur. Youtube da 2 bölüm halinde nasıl yapıldığı anlatılıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Problem şu bilgisayarı bağladım bilgisayardan zaten refresh rate (hz) değiştirmek kolay ama yinede 60hzde bağlanmaya devam ediyor. Birde refresh rate uygulamasını direkt tvnin androidine kurdum desteklemediği için olmuyor falan yazıyordu ama 1080p 50hz bağlıyor zaten yazıyor uydu alıcısı bağlanınca. Ben biraz daha kesin çözüm arıyorum çünkü android boxlarda nerdeyse 1500 2000 tl eğer işe yaramazsa baya çöp olur zaten o kadarki tvyi aldığımıza bile pişmanım.

  • 1080i 50 ayarını kullanman gerekiyor. zaten exxen 4k yayın yapmıyordur, o yüzden 4k ihtiyacın yok.

  • Ne ayar yaparsam yapayım 4knın altına düşemiyorum. Cihaz otomatik görüntü işleme özelliği var bu yüzden görüntü titriyor kapatınca düzeliyor ama bu seferde sadece top titriyor. Titreme engelleyici var aslında ama işe yaramıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.