Şimdi Ara

Ufak bir kaza yaptım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar dün gece önümde park halinde duran densizin biri aracıma çarpıp kaçtı. Plakasını aldım. 155 i arayıp rapor tutturdum ve ifade verdim. Plaka sahibini ben karakoldayken aradılar ve çağırdılar. Adam üzerine 15 tane araba olduğunu ve galerici olup arabayı sattığını söylese de asıl şüpheli kendi olduğundan gelip ifade vermesi gerektiğini söylediler.
    Benim hasarım ön tamponu kırması. kasada hiç birşey yok. Araç zaten daha 2 haftalık . 2011 corolla. Benim sorularım şu şekilde.

    -Kaskodan hemen mi yaptırayım yoksa şahsı bulursam parasını da öderse parasıyla mı yaptırayım. ( adamın ödeyeceği meçhul olsa da kamera kayıtları var ve ben şikayetçi oldum)
    -Ya da kaskodan yaptırayım seneye tutan kasko paramın kırıldığı oranını ondan mı alayım.
    - Tabi arabamın 2. eldeki değeride düşüyo bu arada. Her ne kadar ( Allah sattırmasın ) satmak için almasak ta içimi rahatlatacak bir çözüm olmasını istiyorum.

    Konuyu yanlış yere açıp açmadığım bilmiyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: DJquzen

    arkadaşlar dün gece önümde park halinde duran densizin biri aracıma çarpıp kaçtı. Plakasını aldım. 155 i arayıp rapor tutturdum ve ifade verdim. Plaka sahibini ben karakoldayken aradılar ve çağırdılar. Adam üzerine 15 tane araba olduğunu ve galerici olup arabayı sattığını söylese de asıl şüpheli kendi olduğundan gelip ifade vermesi gerektiğini söylediler.
    Benim hasarım ön tamponu kırması. kasada hiç birşey yok. Araç zaten daha 2 haftalık . 2011 corolla. Benim sorularım şu şekilde.

    -Kaskodan hemen mi yaptırayım yoksa şahsı bulursam parasını da öderse parasıyla mı yaptırayım. ( adamın ödeyeceği meçhul olsa da kamera kayıtları var ve ben şikayetçi oldum)
    -Ya da kaskodan yaptırayım seneye tutan kasko paramın kırıldığı oranını ondan mı alayım.
    - Tabi arabamın 2. eldeki değeride düşüyo bu arada. Her ne kadar ( Allah sattırmasın ) satmak için almasak ta içimi rahatlatacak bir çözüm olmasını istiyorum.

    Konuyu yanlış yere açıp açmadığım bilmiyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.


    Hocam önce geçmiş olsun.

    Yukarıdaki alternatiflerden hangisini yaparsan yap moralini bozmamaya çalış öncelikle. Yeni aracının başına bunun gelmesini istemezdin ama maalesef yapılabilecek çok şey yok bu konuda.

    Hemen aracının kırık tamponuyla birlikte bir fotoğrafını çek. İleride aracını satarken tamponun kırık haliyle fotoğrafını gösterirsen gerçek biniciler bunu dert etmeyecektir. Zaten adı üstünde tampon ve de görevi araca gelecek hasarı absorbe etmek. :)

    Toyota Corolla da gerçek binicilerin çok tercih ettikleri bir model olduğundan hiç bir sıkıntı yaşamazsın bu konuda. Galericiler genelde böyle küçük hasarları ölü soyuculuk yapıp fiyat kırmada kullanırlar ama elinde fotoğraf olursa belge niteliğinde hiç bir sıkıntı yaşamazsın.

    Sorduğun sorulardan kaskoyla ilgili olanlara daha bilgili arkadaşlar cevap versinler zira çok bilgim yok bu konuda. Ama en mantıklısı sen kendi kaskonu devreye sokma hiç. Bırak galerici halletsin zira kamera kaydı da varmış. Tampondaki kırık çok büyük değilse biraz nazarlıklı olarak dolaş gerekiyorsa. Sen şikayetçi de olduğun için herşeyi onun karşılaması lazım.

    Ama hasar büyükse belki senin kasko tamponu yaptırır ve de masrafı karşı taraftan alır. Yeter ki sen kendi cebinden para çıkartmadan bu işi yaptırt. Bırak kasko firması koşsun karşı tarafın peşinde.

    Kolay gelsin.

    Haluk




  • Hocam çok teşekkür ederim . Bende ilk şoku atlattım zaten . Tabi ki cana geleceğine mala gelsin.
    Aracımı birazdan bin bakımına gösterip soracağım kaskocu arkadaşa. zaten plaza da tanıdık. sorun çıkartmazlar. kırık ta çok abartılacak derecede değil fakat sürtmeler baya kötü duruyor. Ben halen bekliyorum adamın ulaşmasını . Bir şey çıkmazsa artık haftaya yaptırırım sanırım. Gerisi adalete kalmış
  • Raporu tutturmuşsun..Hemen ara kasko şirketini anlat durumu böyle böyle de ve onların servisinde orjinal parçası ile yapılmasını talep et.kaskoya arabanı yaptırt.kasko bu durumda bozulmaz,aracın sahibi belli tutanağı var kişi bulunmuş.Onlar arabanı yaptırsın sen hiç muhattap olma kasko şirketi parasını alsın karşı taraftan..Ayrıcı değil galericinin üstünde 15 1000 tanede araç olsa bir tanede araç olsa araç onun üstüne ise sorumlusu odur,kim çarptı ise gider parasını ister oda seni ilgilendirmez satışı verirken aldırtsaydı sattığı kişiye sanane bundan boşver
  • Galericiler tam şerefsiz. Düzgün çalışanları bunun dışında tutuyorum.

    Adam 2. el araba almış galeriden. Fakat satışını almamış. Alamamış demek daha doğru. Arabanın ruhsat sahibi bir kadın. O kadın da galericiye arabayı satması için vekalet vermiş. Aracı yeni alan kişi kaç kere şu satışı ver artık dedikçe galerici oyalamış. 1 sene sonra adam kaza yapıyor. Sigorta resmi işlemler için arabanın ruhsat sahibinin gelmesini istiyor. Kadın adresinden taşınmış. Nerede olduğu belli değil. galerici de bu kazadan sonra adamı yüzüstü bıraktı.

    Adam galerici ile yanımda telefonda küfürleşti. Sonuç ne oldu, bilmiyorum. Galerici zamanında satışını verseydi adam mağdur olmayacaktı. Ben de adama akıl verdim. Aracın hiç bir vergisini ödeme. O zaman bulurlar kadını dedim.

    Saçma bir öneri oldu ama akla başka bir şey gelmiyor.




  • Herkese sonsuz teşekkürler arkadaşlar. Sorunu şöyle çözüme kavuşturduk.

    en son satın alan arkadaşa emniyet kuvvetleri ulaşmış. Sabah benden onay alarak telefonumu şahsa verdiler. Konuştuk. Bin bir özür diledi. Neyse konuşup Serviste buluştuk Benimde 1000 bakımı vardı. Yanında da Eski wv servisi çalışanını getirmiş. Ben insanlık hali diyerek karşı tarafta mağdur olmaması için trafik sigortasından karşılatmayı önerdim. Fakat adamda hasar olmadığı için servis beni tamponun değişmeyeceği sadece hasar düzeltme onayı vereceğini söyledi sigorta şirketi için. Çünki anlaşmaları yokmuş . Bende arkadaşa bugün tamponun değişimi için çıkan faturayı yatırması dahilinde savcılıktaki şikayetimi çekeceğimi söyleyerek anlaştık. Tampon boyasıyla beraber 850 TL deseler de ben biraz indirim yaptırarak 670 e kadar düştüler sağolsunlar. Sorunu böylece çözmüş olduk. Herkese tekrar Teşekkürler.




  • hocam sadece bir tampona 670 mi alacaklar? çok fazla değil mi?
  • araç 2011 corolla boyası isçiliği ile beraber. 850 den düştüler
  • hocam geçmiş olsun olay tatlı tatlı çözülmüş başınız ağrımamış fiyat da gayet normal hatta iyi bir fiyat bile sayılabilir hele ki corollolarda büyük bir tampon var malumunuz.
  • corolla ise normal arkadaşlar arabanın yarısı tampon zaten,boyası var işçiliği var
  • Geçmiş olsun hocam olayın tatlıya bağlandığı çok iyi olmuş, kazasız belasız günlerde sürmeniz dileklerimle.
  • geçmiş olsun, tampon için normal fiyat ancak renk tutma sornunu olabilir.

    aracınızı teslim alırken mutlaka mümkünse açık havada tampon ve gövde rengini karşılaştırın. bariz bir fark varsa bunun çözümü için konuşun.
  • arabanı kaskondan yaptırt, korkma bozulmaz, senin kaskon diğer aracın trafik sigortasından alır parasını, uğraşmazsın hiç. nasıl olsa elinde raporun felan var.
  • Yorumları okuyunca kafama takıldı. 0 araç alırken eski aracımı takasta kullandım vekalet verdim 2 aylık daha sonra süreki MTV sorgulama sitesinden plaka ve tescil tarihi ve tc no ile sorguluyordum benim üzerime gözüküyordu.İki ay geçtikten sonra galerici internet sitesinden ilanı indirmiş bende bir gelir idaresi başkalığı sitesinden MTV sorgulama bölümünden tekrar sorgulayınca kayıt gözükmedi bu arabanın satışının yapıldığını mı gösterir ?

    Daha sonra bir sorun çıkmaması için arabanın üstümden gittiğini nasıl öğrenebilirim ?
  • türkiye gov tr den plakanı sorgulat,tescil tarihi değişmişse aracın satılmıştır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.