Şimdi Ara

Ufak bir Yardım lütfen.? Çok Basit Elektrik Devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    elektrik konusundaki bilgilerim çok kısıtlı olunca cevaba kendim ulaşamadım, bu konuda ufak yardımınızı beklemekteyim, şimdiden tesekkur ederim,

    (fenerler konusunda belki gereksiz bicimde : ) merakım var) şimdi de iki led feneri birleştirmek istemekteyim, yannız bir baskasını fazla volt bagladıgımdan yaktıgımdan ötürü(ledlerini) bu iki fenerin yanmasını istemiyorum, size sorma ihtiyacı hissettim,.

    Sorum: iki led feneri(teki 4,5 voltla çalışan, üç kalem pil) şu anlamda birleştirmek istemekteyim, bir fenerin anahtarına basınca ikisinin de aynı anda yanmasını istemekteyim, bunun için de, bir fenerin anahtarındaki - ve + ucları diger fenerin anahtarına ait (yine aynı kutuplar olmak üzere) - ve artı kutuplarına baglamak istiyorum. Fakat sorum şu: acaba bu sekilde bağladıgım zaman, hernekadar piller paralel baglı gibi gozuksede? ne olur? led ampulleden 4,5+4,5=9 volt mu gecer, ya da akım iki katı mı olur ?? boyle olucaksa fenerlerdeki led ampuller tekrar yanıcak ve bu durumun olmasını tekrar istemiyorum,...

    sorum basit ama, tabi sorular o andaki bilgi kadar onemli, yani benim merak ettigim ve kendi cözemedigim bir konu.. forumdaki herkeze sevgiler saygılar,.

    not: bahsettigim konuyu asagıdaki advanced simülasyosyonda gostermeye calıştım : )

     Ufak bir Yardım lütfen.? Çok Basit Elektrik Devresi







  • İkinci bataryayı boşverin. Ledlerin ayaklarını birbirine bağlayın ve buton bağlantısını yapın. Aşağıdaki şekilde R1 ve R2 direnç oluyor. Eğer fenerin içinden direnç çıkmadıysa kullanmayın.

     Ufak bir Yardım lütfen.? Çok Basit Elektrik Devresi
  • tesekkur ederim,

    peki, sizce benim cizmeye çaıştığım şemada soldaki anahtara basarsak ne olur? (piller 4.5v misal) (led ampüller de pilleri bir ucuna muhakkat dokunuyorsa eger vs.. şemadaki gibi )

    sizce kısa devre mi olur, piller toplam 9v güce ulasıp 4,5v kaldıran ledleri yakarmı acaba, ya da ne olur sizce bu şemada?
  • O şemaya göre siz hangi düğmeye basarsanız yine o led yanacaktır. Tek yapılan işlem orada pilleri paralel bağlamak olmuş bununda sizin amacınıza hiçbir hizmeti yok
  • bu şekli deneyebilirsin...
    senin devrenden tek farkı anahtarları biribinine bağladığın kabloyu her iki anahtarın da diğer uçlarına bağlamak şeklinde gerçekleşir....






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 5 Ağustos 2009; 9:33:57 >
  • Pil ile Anahtarların yerlerini karıştırıyor olabilirsiniz.

    advanced şeklinizi detaylı inceledim.

    sanırım Anahtar ile diğer tarafın pilini bağlıyorsunuz. bu durumda ledleriniz yine yanar. çünkü pilleri farkında olmadan seri bağlayıp 9V. yapmış olursunuz. üstelik anahtar da devre dışı kalmış olur :) anahtar tarafındaki ledler bozulur, anahtara basmasanız bile.

    aynı anda 2 ledi de yakmak için iki tane pile gerek yok bir fenerden pilleri çıkarın.

    Birinci lambadan - eski ucu alıp, 2. lambanın eksi ucuna verin.
    Birinci lambada anahtardan sonraki noktadan enerji alıp 2. lambada yine aynı anahtardan sonraki noktaya verin.

    ne zaman birinci lambayı açsanız aynı zamanda 2. lambadaki ledler de çalışacaktır.

    yok ben 2. lambayı da kullanacam diye ısrar ederseniz 2. lambanın içine pil koyarsanız yine sistem çalışır ama pillerin enerji seviyeleri farkından dolayı piller yer bitirirsiniz ısınırlar vs. buna gerek yok.

    size advance bir şekil çizeyim anlayın.


     Ufak bir Yardım lütfen.? Çok Basit Elektrik Devresi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.