Şimdi Ara

ufo'nun yeni çıkardığı vantilatör nasıl? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
87.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bir klima kadar yiyen modelleri var almadan
    enerji tüketimine bakıp kesim yapmalısn satıcıyla
    ben premier sanayi tipi 70 tl ye vantilatör aldım klimamı cok yediği icin kullanmıyorum
    vantilatörüm 3 kademeli 100 en fazla yiyiyor
    ablam scarlet aldı aynı benimki gibi 40 tl ye 75 watt enfazla yiyiyor
  • arkadaşlar bende yeni aldım 2 salınımlı buharsız modeli. izlenimlerim oldukça olumlu. bir kere bu alet sonuçta bir vantilatör hangi özellik koyabilirsinizki? ufo düşünmüş klasik vantilatörü yeni şekliyle nasıl pazarlayabilirim diye... malzemesi oldukça kaliteli duruyor, oldukça sessiz çalışıyor (yanında rahatlıkla uykuya dalabiliyorsunuz:) ), zaman ayarı olması çok güzel yatarken ayarlıyorsunuz o kendiliğinden zamanı gelince duruyor, uzaktan kumandalı olması güzel, led ekran çok hoş duruyor, iyonizer olayını yorumlayamıyorum ama çalışırken rahatlık hissi veriyor açıkçası, uyku modu güzel bir özellik. sonuçta işlevi önemli deyip daha ucuza bir vantilatör alabilirsiniz. ben almaya gittiğimde o ucuz olanlarada baktım ama görüntü olarak bile ufo gerçekten çok daha güzel duruyor... ben 117 tl verdim 3 taksit yaptı. ama vestel bayii aynı alete 135 tl fiyat çekti burasıda ilginç tabiki... sonuçta karar tüketicin...




  • Merhabalar bende 2 gün önce 4 salınımlı iyonizerli modelini hepsibuada.com dan 123.84 tl ye aldım. Tek kelimeyle mükemmel diyebilirim. Özellikle full fonksiyon kumandası harika. Yerinizden kalkmadan vantilatörü istediğiniz şekilde yönetebiliyorsunuz. 4 salınımlı modelde aşağı-yukarı , sağa-sola ve sekiz çizerek 3 farklı salınım şekli var. Oldukça başarılı bi ürün zamanlayıcısı gece yatarken çok işe yarıyor. İyonizer özelleği ise açıkken vantilatörün parlak metal gövdesine dokunduğunuzda çıt çıt diye iyonların vücudunuza geçtiğini hissediyorsunuz. Görüntüsüyle , ergonomikliğiyle ev kullanıcıları için harika bi ürün tavsiye ederim.
  • Yalnız alerjisi olanlar bu tip şeyler kullanamaz. Mesela oğlumda küf alerjisi var bu tip şeyler yasak bizde (nem yayan cihazlar ve buhar makineleri). Eğer böyle bir durumunuz varsa doktora danışın derim.
  • aynı marka hava temizliyici cikarmıs bahsettiginiz hastalıkla ilgili hem buharlı vantilatör kullansak hem bu hava temizliyici kullansak olurmu?
    http://www.isiticisatis.com/ufo_hava_temizleyici.html
  • UFO'nun soğuk buhar ile serinleten iyonizerli portatif vantilatörünü aldım(UFO ATEAC-01), hani şu tekerlekli, gördüğünüzde bir halt zannedebileceğiniz yeni modellerinden... Baştan söyleyeyim; benim bir ikbâl derdim yok, hiç-kimseye yaranmak gibi bir derdim yok, sâdece ALLAH'tan çekiniriz, isteyen inanır, isteyen inanmaz yazdıklarıma, o-yüzden size şunu söyleyeyim ki, bu ürünle ilgili denemediğim hiç-bir halt kalmadı ama ona rağmen serinlemek, ferahlamak orada kalsın, oda sıcaklığını arttırıyor, benim elimin altında 3 adet termometre var ve bu termometreleri bu vantilatörü kullandığım yere getirmeme rağmen(tek-tek ya da toplu olarak), birinden-biri ısının düştüğünü göstermedi bana, bunların hepsi mi bozuk?!!! Ben bu cihazı çalıştırmadan evvel oda sıcaklığı misâl; 32.5 °C ise, kademeli olarak 32.6, 32.7, 32.8 diye artarak gidiyor ısı, bu dandik cihazın bakmayın kumandasında, kendi üzerinde ve kullanma kılavuzunda alengirli İngilizce terimler bulunduğuna; ne cooler(Su pompası ve su perdesi ile alâkalı, sıcaklığı kısa sürede düşürmeye yarıyormuş), ne swing(Üfleme yönünü sağa-sola yöneltme, otomatik olarak, plâkalarla alâkalı), ne wind(Üfleme şekli; normâl, doğal, uyku) ne mist(Özel nemlendirici fonksiyonu, hani şu meşhûr buhar zırvalığı), ne ion(İyonizer safsatasyonu, negatif iyonlar, toz-polen falan), yek-biri işe yaramıyor, alayı hikâye, ben bu adamların merkezini de arayacağım, siz hangi ahlâka sığınarak bu ürünün satışını yapıyorsunuz diye bir soru yönelteceğim onlara, aldığım yere de gideceğim, onlarla da papaz olacağım ki aldığım elemanı sevdim, çokta klâsik bezirgân mantığıyla hareket etmeyen bir tip ama, bu dandik âlet yüzünden onunla da papaz olacağız gibi görünüyor çünkü her-zaman satıcı ya da üretici haklıdır, müşteri değil, aman hâ, bu ürünü ve türevlerini mağazalarda bile gördüğünüzde önünde durmayın, aklınızı çelmesin, gerçi çelebilecek bir özelliği yok ama tüketim-çılgınlığı, neme lâzım?!!! Saygılar sundum...




  • kullanıyorum ne bekliyorsunuz sonuçta vantilatör ama diğerlerini almaktansa bunu alırım daha iyi
  • Aynı modelden bende aldım. Su haznesi takılı ayrıca buhar fonksiyonunuda aktif ancak buhar vermiyor. Kullananlar cevap yazabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Buhar özelliğini kullanacaksanız kesinlikle oturduğunuz yerde kapı pencere vs gibi içerinin bir şekilde hava alması gerekiyor yoksa bildiğiniz sauna ya dönüyor oda öyleki vantilatörün kendi led ekranı dahi tamamen buharla kaplanıyor. buhar doğuda olduğum için bir müddet çalıştırılıp kuru sıcağı hafif kırmaya yardımcı ama nemli yerlerde yaşayanlar alacaksa gitsin normal vantilatör alsın kesinlikle tavsiye etmem. iyon özelliği havayı temizliyormuş benim farkettiğim birşey yok. ayrıca klimanın yerini zerre tutmaz. bence o kadar para vermeyin normal vantilatör alın siz klima alamayacaksanız tabi:)
  • ufo atsf-121 soguk buharlı o vantilator sacmaligindan aldım, almaz olaydım 3 veya 4. ayda çalışırken pervanesi dağıldı ve önündeki metal kapağı fırlatarak her tarafa saçıldı şansımız vardı kimseye birşey olmadı, müşteri hizmetleri diye oluşturdukları saçma hattı arıyorsunuz yapabildikleri tek şey servis telefonu vermekmiş çağrı merkezi elemanların başka birşey yapması yasakmış, servisi arıyorsunuz 35 tl + kdv, plastik aksam olduğu için garanti kapsamı dışı, birsürü kavga edip sinirinizi bozuyorsunuz en nihayetinde gidin marketlerden 30-50 tl ye alın bir vantilatör ne kazıklanın nede pervanenin üzerinize patlayıp yaralanma riski ile karşılaşmayın.

    not: tabi olaydan sonora internetten araştırdık tonla insanın başına gelmiş, bir daha ufomu asla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hangi-marka

    ufo atsf-121 soguk buharlı o vantilator sacmaligindan aldım, almaz olaydım 3 veya 4. ayda çalışırken pervanesi dağıldı ve önündeki metal kapağı fırlatarak her tarafa saçıldı şansımız vardı kimseye birşey olmadı, müşteri hizmetleri diye oluşturdukları saçma hattı arıyorsunuz yapabildikleri tek şey servis telefonu vermekmiş çağrı merkezi elemanların başka birşey yapması yasakmış, servisi arıyorsunuz 35 tl + kdv, plastik aksam olduğu için garanti kapsamı dışı, birsürü kavga edip sinirinizi bozuyorsunuz en nihayetinde gidin marketlerden 30-50 tl ye alın bir vantilatör ne kazıklanın nede pervanenin üzerinize patlayıp yaralanma riski ile karşılaşmayın.

    not: tabi olaydan sonora internetten araştırdık tonla insanın başına gelmiş, bir daha ufomu asla.

    Aynı dertten bir çok kişi müzdarip. Kendi evime ve kardeşimin evine olmak üzere aynı tarihte iki tane buharlı vantilatör aldık. Aynı tarihte ikisinin de parvanesi dağıldı. Normal pervaneler 5-15 Lira arasınyken bununki 35 lira. Artı takma ücreti 5 Lira. Takması da iş olsa neyse.
    Güneş gören aksam yamuldu. Buhar olayı tam bir kaos. Ferahlık felan verdiği yok. Bayilerde satılırken içine buz kalıbı koyup öyle reklamını yapıyorlarmış. Kesinlikle serin üflemiyor. Garantisinin bittiği gün de kendi kendine bi çalışır bi çalışmaz oldu. Sanki zaman ayarlı yapılmış. Aylardır bi tarafta yatıyor. Tamir ettirmeye bile elim varmıyor. Tamir ücretine vereceğim para ile gidip 80-100 liralık başka bir marka almayı düşünüyorum.




  • Bizim kullandığımız da yanımda patladı. Ön kapak fırladı, pervane paramparça etrafa saçıldı. kolumda bacağımda derin çizikler oluştu. Ben soğutmasından memnundum açıkçası ama artık başka yollar arayacağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polwenan

    bir makine mühendisi olarak işe yaramayacağı düşüncesindeyim. dışarda gördüm ve elimi tuttuğumda ben de bunun soğuk buhar olmadiğini diğer arkadaşlar gibi farkettim. odaya üflenen suyun kütlesi kapali bir odada kaybolamayacağından bu alet kapali bir odada sürekli olarak nemi arttıracağı düşüncesindeyim. odanın büyük ya da küçük olması nemin % olarak artişini etkileyecektir. örneğin büyük bir odada kullanılıyorsa eşit sürelerde küçük bir odaya göre daha az nemlenmiş diyebilirsiniz. o yüzden bu nem olayini yorumlamadan önce (nem yapıyor ya da yapmıyor benzeri) odanınzın boyutlarını dikkate alınız.

    bu cihaz sıcaklık düşürebileceği düşüncesindeyim. çünkü sıvı fazdan gaz faza geçen su "buharlaşma ısısı" x "debi" kadar ortamdan ısı çekecektir. çekilen ısı ise tahminen odanızın boyutlarına bağlı olarak sıcaklığı 1 veya 2 derece düşürecektir. yani umduğunuzun altındadır. alınmadan önce 1 veya 2 derecelik sıcaklık düşüşü nem artışına değermi yorumu yapilmalidir.


    split klimalarda ise durum arkadaşlarin dediği gibi bir soğutma çevrimi söz konusudur. özetle bu cihazlar bir soğutucu akışkan sayesinde (R134a, amonyak vs.. ) odanızdan ısıyı alır, aldığı ısıyı dış ortamdaki havaya verir. odadan aldiği ısı yukardakine göre çok fazladır. dolayısıyla sıcaklığınızı 5-15 c derece kadar düşürmek mümkündür. (soğutucu akışkan debisinin kontrolü ile değişir.) bu cihazların kötü yanı ise havayı tazeleyememesidir. (vantilatörlerde havayı tazeleyemezler, yanlış anlaşılmasın.)

    havayı tazeleyebilen ve şartlandırabilen gerçek klima sistemleri yatırım maliyetleri bakımından pahalıdırlar. bunlar hangileri diye soracak olursanız, büyük alış-veriş merkezlerindeki klimalandirma sistemleri örnek gösterilebilir. bu sistemlerde içerdeki hava dışarı atılır ve dışardan taze hava alınır. bu taze hava çıkan hava ile sıcaklığı düşürülür veya arttırılır, ayrıca şartlandırma merkezinde havanın nem oranı da ayarlanır. bina veya oda içinde istediğimiz sıcaklıkta ve nem miktarında hava elde ederiz.

    umarım yardimim dokunmuştur.

    Saol, klimadan şaşmam kesinlikle.

    Mobil klimalar nasıldır peki?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mises


    quote:

    Orijinalden alıntı: Polwenan

    bir makine mühendisi olarak işe yaramayacağı düşüncesindeyim. dışarda gördüm ve elimi tuttuğumda ben de bunun soğuk buhar olmadiğini diğer arkadaşlar gibi farkettim. odaya üflenen suyun kütlesi kapali bir odada kaybolamayacağından bu alet kapali bir odada sürekli olarak nemi arttıracağı düşüncesindeyim. odanın büyük ya da küçük olması nemin % olarak artişini etkileyecektir. örneğin büyük bir odada kullanılıyorsa eşit sürelerde küçük bir odaya göre daha az nemlenmiş diyebilirsiniz. o yüzden bu nem olayini yorumlamadan önce (nem yapıyor ya da yapmıyor benzeri) odanınzın boyutlarını dikkate alınız.

    bu cihaz sıcaklık düşürebileceği düşüncesindeyim. çünkü sıvı fazdan gaz faza geçen su "buharlaşma ısısı" x "debi" kadar ortamdan ısı çekecektir. çekilen ısı ise tahminen odanızın boyutlarına bağlı olarak sıcaklığı 1 veya 2 derece düşürecektir. yani umduğunuzun altındadır. alınmadan önce 1 veya 2 derecelik sıcaklık düşüşü nem artışına değermi yorumu yapilmalidir.


    split klimalarda ise durum arkadaşlarin dediği gibi bir soğutma çevrimi söz konusudur. özetle bu cihazlar bir soğutucu akışkan sayesinde (R134a, amonyak vs.. ) odanızdan ısıyı alır, aldığı ısıyı dış ortamdaki havaya verir. odadan aldiği ısı yukardakine göre çok fazladır. dolayısıyla sıcaklığınızı 5-15 c derece kadar düşürmek mümkündür. (soğutucu akışkan debisinin kontrolü ile değişir.) bu cihazların kötü yanı ise havayı tazeleyememesidir. (vantilatörlerde havayı tazeleyemezler, yanlış anlaşılmasın.)

    havayı tazeleyebilen ve şartlandırabilen gerçek klima sistemleri yatırım maliyetleri bakımından pahalıdırlar. bunlar hangileri diye soracak olursanız, büyük alış-veriş merkezlerindeki klimalandirma sistemleri örnek gösterilebilir. bu sistemlerde içerdeki hava dışarı atılır ve dışardan taze hava alınır. bu taze hava çıkan hava ile sıcaklığı düşürülür veya arttırılır, ayrıca şartlandırma merkezinde havanın nem oranı da ayarlanır. bina veya oda içinde istediğimiz sıcaklıkta ve nem miktarında hava elde ederiz.

    umarım yardimim dokunmuştur.

    Saol, klimadan şaşmam kesinlikle.

    Mobil klimalar nasıldır peki?

    btu değeri neyse o güçte soğutuyor ve ya ısıtıyor bunlarda bir sıkıntı olmaz,
    tabiki havalandırma çıkışı düzgünce cam kestirilip dışarıya verilmeli, pencere kapı arasından mümkün değil verim almak,
    mobil klimaların en kötü olumsuz yanı enerji harcaması aynı btu değerindeki split klimalara göre 300 - 400 wat civarı fazla tüketmesi ki bu ortalama %40 civarı fazla tüketim demek, bu çok aşırı olumsuz bir durum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecem1903 -- 13 Temmuz 2017; 11:18:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gecem1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mises


    quote:

    Orijinalden alıntı: Polwenan

    bir makine mühendisi olarak işe yaramayacağı düşüncesindeyim. dışarda gördüm ve elimi tuttuğumda ben de bunun soğuk buhar olmadiğini diğer arkadaşlar gibi farkettim. odaya üflenen suyun kütlesi kapali bir odada kaybolamayacağından bu alet kapali bir odada sürekli olarak nemi arttıracağı düşüncesindeyim. odanın büyük ya da küçük olması nemin % olarak artişini etkileyecektir. örneğin büyük bir odada kullanılıyorsa eşit sürelerde küçük bir odaya göre daha az nemlenmiş diyebilirsiniz. o yüzden bu nem olayini yorumlamadan önce (nem yapıyor ya da yapmıyor benzeri) odanınzın boyutlarını dikkate alınız.

    bu cihaz sıcaklık düşürebileceği düşüncesindeyim. çünkü sıvı fazdan gaz faza geçen su "buharlaşma ısısı" x "debi" kadar ortamdan ısı çekecektir. çekilen ısı ise tahminen odanızın boyutlarına bağlı olarak sıcaklığı 1 veya 2 derece düşürecektir. yani umduğunuzun altındadır. alınmadan önce 1 veya 2 derecelik sıcaklık düşüşü nem artışına değermi yorumu yapilmalidir.


    split klimalarda ise durum arkadaşlarin dediği gibi bir soğutma çevrimi söz konusudur. özetle bu cihazlar bir soğutucu akışkan sayesinde (R134a, amonyak vs.. ) odanızdan ısıyı alır, aldığı ısıyı dış ortamdaki havaya verir. odadan aldiği ısı yukardakine göre çok fazladır. dolayısıyla sıcaklığınızı 5-15 c derece kadar düşürmek mümkündür. (soğutucu akışkan debisinin kontrolü ile değişir.) bu cihazların kötü yanı ise havayı tazeleyememesidir. (vantilatörlerde havayı tazeleyemezler, yanlış anlaşılmasın.)

    havayı tazeleyebilen ve şartlandırabilen gerçek klima sistemleri yatırım maliyetleri bakımından pahalıdırlar. bunlar hangileri diye soracak olursanız, büyük alış-veriş merkezlerindeki klimalandirma sistemleri örnek gösterilebilir. bu sistemlerde içerdeki hava dışarı atılır ve dışardan taze hava alınır. bu taze hava çıkan hava ile sıcaklığı düşürülür veya arttırılır, ayrıca şartlandırma merkezinde havanın nem oranı da ayarlanır. bina veya oda içinde istediğimiz sıcaklıkta ve nem miktarında hava elde ederiz.

    umarım yardimim dokunmuştur.

    Saol, klimadan şaşmam kesinlikle.

    Mobil klimalar nasıldır peki?

    btu değeri neyse o güçte soğutuyor ve ya ısıtıyor bunlarda bir sıkıntı olmaz,
    tabiki havalandırma çıkışı düzgünce cam kestirilip dışarıya verilmeli, pencere kapı arasından mümkün değil verim almak,
    mobil klimaların en kötü olumsuz yanı enerji harcaması aynı btu değerindeki split klimalara göre 300 - 400 wat civarı fazla tüketmesi ki bu ortalama %40 civarı fazla tüketim demek, bu çok aşırı olumsuz bir durum

    Öyleyse ya klima alırım, ya da standart vantilatör...




  • BENDE Ufo ATSFI-121 MODELI VAR 2 YIL SONUNDA YANI GARANTISI BITINCE OTOMATIK OLARAK TUM ISLEVLERI BITI ŞUAN NE SALINIM YAPIYOR NE KUMANDASI ÇALIŞIYOR NE TRİBÜN ÇALIŞIYOR HİİÇBİRŞEYİ ÇALIŞMIYOR ÇÖP OLDU YANİ DURDUĞU YERDE. MÜŞTERİ HİZMETLERİ DESEN TİNERCİ BUSE GİBİ İNSANLARI KOYMUŞLAR BEYİN 0
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.