Şimdi Ara

Ufo ve normal elektrikli ısıtıcı arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
53.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dikkatimi çekti, eskiden beri evlerimizde ayaklarımızı ısıttıımız içinde rezistans teli olan ve çok fazla elektrik sarfiyetında bulunan ısıtıcıların yerini şimdi UFO markası türündeki sobalar aldı, ve ısıtma bakımından bariz bir far war arada? Ufo gercekten iyi ıstıyor ama elektrik sarfiyatı; sağlık koşullarına uygunluğu ve o eski model ısıtıcal arasındaki çalışma prensibi farkını çok merak ediyorum? bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim....



  • Isıtma prensibi olarak aynı. Enerji sarfiyatı olarak örneğin eski tip kuartz soba üç kademesi de yakıldığı zaman 2400 watt çekiyor, UFO ise 1800 Watt çekiyor. Diyeceksiniz ki 2400 watt çektiğine göre daha çok ısıtıyordur. Evet küçücük bir odada ve hiç kapı pencere açmadan kullanırsanız eski tip quartz soba daha fazla watt çektiği için daha çok ısıtır.
    Şimdi bu elektrik sobalarının ısıtma prensibi, diğer sobalardan farklı. Bunların ana özelliği odanın havasının ısınmasına gerek kalmadan direkt insanı ısıtması. Yani ısı kaybı çok olan geniş mekanlarda, salonlarda dahi bu tür sobaları kullanabilirsiniz. Işıma yolu ile sobanın önünde duran ınsanları ısıtır, tıpkı güneş gibi ama sobanın arkasına geçerseniz ısıtmaz. UFO sobadaki infrared teknolojisi quartz sobadan daha gelişmiş olduğu için ışıma yolu ile ısıtma verimliliği daha fazla, yani daha çok ısı ışını yaydığı için geniş mekanlarda insanları ısıtma verimliliği daha fazla. Bir de sanki daha dayanıklı gibi. Bir de UFO türk malı, made in turkey yani. Çin mali taklitlerine para vereceğinize bırakın onlar kazansın. Bir de KUMTEL var o da türk malı fakat kumtelin bendeki izlenimleri kötü. Kumtelin eski tip kuartz sobaları öyle dayanıksızdı ki daha bir kışı çıkarmadan darmadağın oluyordu oysa UFO hala sapasağlam, en ufak bozulma belirtisi yok.




  • Verdiğiniz cevap için çok teşekkkür ederim ama bir sorum daha var: şimdi UFO da infared yani kızıl ötesi teknoloji diyoruz, yani normal quartz sobanın içini açıp kopmuş olan telini çok tamir etmişliğim var ama UFO da içinde tel mi war onu bile bilmiorum, varsa yani aynıysa neden daha iyi ısıtıyor? sorunun özü yapı olarak tam farkı nedir?
  • eğer öğrenci vs değilsen kesinlikle ufo kullanmanı önermem..
    Apartmanımızda 1 uyanık yapmaya kalktı 600 ytl elektirik faturası geldi
  • @kaotika, kuartz sobada rezistans telinin üstünde cam bir tabaka bulunmakta, sanırım ufo sistemi de aynı şekilde... Işımada farklılık yaratan kısım bu cam bölüm mü, ufo daha farklı bir cam malzeme mi kullanıyor yoksa rezistansında farklı bir alaşım mı var?
  • Ufo gibi kızılötesi ısıtıcılarda farklı bir rezistans kullanılıyor. Bu rezistansların kızılötesi ışıma yapmak için tasarlanıyorlar. Eski tip elektrikli ısıtıcılarda reziastansların tek amacı ısınmak ve çevreye ısı vermek. Eski ısıtıcılarında önüne geçtiğinizde kızılötesi ışıma sayesinde ısınırsınız ama o ısıtıcıların yüzey alanı küçük olduğu için yüzeysel ısıtma için uygun değiller. Halbuki ufo ve türevlerinin yüzey alanları son derece geniş ve kızılötesi ışığı yayıcak şekilde dizayn edilmişler. Ama ben böyle ısıtmayı sevmiyorum. Karşısında otururken herşey çok güzel kedi gibi mayışıyorsunuz ama kalkıp yer değiştirdiğiniz zaman neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz. Elektrikle ısınmanın en iyi en hesaplı yöntemi klimadır bunu bilir bunu söylerim.

    Bu arada ufo yerli malı ama en önemli parçası olan rezistansı malesef ithal ediyor :(
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Isıtma prensibi olarak aynı. Enerji sarfiyatı olarak örneğin eski tip kuartz soba üç kademesi de yakıldığı zaman 2400 watt çekiyor, UFO ise 1800 Watt çekiyor. Diyeceksiniz ki 2400 watt çektiğine göre daha çok ısıtıyordur. Evet küçücük bir odada ve hiç kapı pencere açmadan kullanırsanız eski tip quartz soba daha fazla watt çektiği için daha çok ısıtır.
    Şimdi bu elektrik sobalarının ısıtma prensibi, diğer sobalardan farklı. Bunların ana özelliği odanın havasının ısınmasına gerek kalmadan direkt insanı ısıtması. Yani ısı kaybı çok olan geniş mekanlarda, salonlarda dahi bu tür sobaları kullanabilirsiniz. Işıma yolu ile sobanın önünde duran ınsanları ısıtır, tıpkı güneş gibi ama sobanın arkasına geçerseniz ısıtmaz. UFO sobadaki infrared teknolojisi quartz sobadan daha gelişmiş olduğu için ışıma yolu ile ısıtma verimliliği daha fazla, yani daha çok ısı ışını yaydığı için geniş mekanlarda insanları ısıtma verimliliği daha fazla. Bir de sanki daha dayanıklı gibi. Bir de UFO türk malı, made in turkey yani. Çin mali taklitlerine para vereceğinize bırakın onlar kazansın. Bir de KUMTEL var o da türk malı fakat kumtelin bendeki izlenimleri kötü. Kumtelin eski tip kuartz sobaları öyle dayanıksızdı ki daha bir kışı çıkarmadan darmadağın oluyordu oysa UFO hala sapasağlam, en ufak bozulma belirtisi yok.


    ufo tipi ısıtıcılarda kumtel in rezistansı daha kaliteli kanthal ürünü




  • Rezistans telleri ve camları farklı firmalara aittir ve onlar ithaldir. Aynı zamanda aluminyum yansıtıcıların kaplama cilalama ve yanık izlerine karşı sırlanması da yurtdışında yapılıyor. Termostatları da Çin malıdır. Kalıplar, montaj ve testler ise Türkiye'de yapılmaktadır.

    Cam tüpler, ısı ile beraber kızılaltı ışığı yansıtıp, ısı etkisiyle de titreşecek ve kızılaltı ışık biçimde dizayn edilen, demirden tamamiyle arındırılmış kuvarslı camlar kullanılır.

    Ve enerjinin %40 ı, tellerin yaptığı kızılaltı ışıma olarak yayılırken, geri kalan %58 i de, ısı etkisi ile cam tüpün titreşerek kızılaltı ışınım üretmesi ile dışarı verilir. Bir de hava molekülleri yerine ışınların çarptığı yüzey öncelikli olarak ısıtıldığından, sobanın aydınlattığı alan içinde her yer hatırı sayılır derecede ısınır. Hatta düşük ayarda termostat ile fasılalı kullanmak dahi mümkün olur böylece. Ama havayı direkt ısıtmadığından, ilk ısıtma için çok çalıştırılması gerekir.

    Normal kuvars sobalarda ise, kızılaltı ışınımdan ziyade, Joule ısısı (yani elektriğin ısıya çevrimi) ve hava moleküllerinin ısınması sonucu iletim yoluyla ısıtma yapar ve standard krom nikel teller kullanılır.



    Rezistans teller, yüksek sıcaklıklarda genleşerek tüpü zorlamasın diye, 3 farklı metalin alaşımından oluşur.

    IR ısıtıcılarda kullanılan türlerde, %22 Krom, %5,2 Aluminyum ve %72,8 Demirden oluşur. Bu sayede normal Kuvars ısıtıcılardaki tellerde Krom Nikel rezistanslar 1300 °C de erirken, bunlar 1425 °C ye dek problemsiz çalışırlar.

    Tabi bu esnada zaten erime sıcaklığına yakın çalıştıklarından (1500°C de eriyor teller), Bu ısıtıcıları dik çalıştırmamak gerekir. Yoksa tel aşağı doğru süner.

    Bir de vakumlu tüplü olanlar vardır, onlarda da yine aynı şekilde ısı etkisi ile titreşerek kızılaltı ışınım yapan camlar vardır ama içinde standard krom nikel tel bulunur.
    Bu tüpler vakumlu olduğu için, içindeki rezistans tel, daha parlak ışık verir, sokak lambası gibi etrafı bolca aydınlatır.

    Satınalmaya çarşıya pazara çıkıldığı vakit, Bir sobaya göre verdiği aşırı parlak ışık yüzünden lamba gibi parlayan ve en çok alıcıların aklını çelen modeller de bunlardır.

    Ancak o durumda iken rezistans tellerinin vakum ortamında daha fazla titreşmesi sonucu rezistans kızılaltı ışık yerine, görünür ışık yaymaya başlar ve sobanın ısıtıcı özelliği kalmaz. Aslında Bu tüplerin telleri çok daha ucuzdur, çalışırken de uzay mekiği gibi görünürler de, aslında onlar soba falan değildir, onlardan olsa olsa sarı renk lamba olur.



    Kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 11 Ocak 2009; 21:02:46 >




  • hiçbir yeterli değil ya ufonun 1 metre uzağına git hav soğumaya başlıyor ayrıca az yakıyor fln dedikleride yalan elektrik kanunu biliyosunun eğer 2400 watt sa saatine aşığı yıkarı 0.24 kuruş alır hem niye ufo 200 lira diyemi her zman en pahlı olan en iyi olan değildir.
  • Teknik açıklamalar yapılmış fakat sağlığa zararlı mı kimse birşey dememiş?
  • ufo prensip olarak güneşe benzer her yere ısıyı iletir normal ısıtıcılar ise sadece 1-2 metre çevresine ısı verir
  • Dediğinize göre UFO kızılötesi ışınlarla direk insanı ısıtır zaten bunu karşısına geçince anlıyorsunuz, yazın güneşlenmek gibi..
    Peki bunun zararı varmı? ışınların cilde vurması zararlı değilmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Duck_And_Run

    hiçbir yeterli değil ya ufonun 1 metre uzağına git hav soğumaya başlıyor ayrıca az yakıyor fln dedikleride yalan elektrik kanunu biliyosunun eğer 2400 watt sa saatine aşığı yıkarı 0.24 kuruş alır hem niye ufo 200 lira diyemi her zman en pahlı olan en iyi olan değildir.


    Işınlar düzenlenmiş tek dalgaboyunda yayılan "koherent" ışıklar (mesela lazerler veya radyo vericilerindeki düşük dalgaboylu ışıklar gibi) değilse veya dalgaboyu çok yüksekse, yani görünür ışık, kızılaltı ışıktan daha fazlaysa, ısıtma mesafesi ve ısıtma gücü çok daha azalmış olur.

    Bu yüzden kaliteli bir ısıtıcı alırken, en çok ışık verenine değil, en uzak mesafede ısıtma yapanını alınız. Yukarıda da çok parlak ışık verenlerin bir işe yaramadıklarını yazmıştım.




  • Milleti kandırmak için yapılmış boş bir ısıtıcı ,yaw hesaplayın 2500w-3000w arası bir enerji harcıyor,evdeki tüm aletlerin watt olarak toplayın yinede bu ısıtıcının yanına yaklaşamaz 10 saat açık kalsın minimum 2.5 kat daha fazla elektrik harcar.
  • sağlık açısından zararlı olma olasılığı yüksektir. Özellikle romatizmal hastalıklar bulunan kişilerde vucudun değişik yerlerinin farklı ısıda olması iyi bir şey değildir.Ön yüzünüz sıcakken sırt tarafınız oda ısısında olur.

    sağlıklıbir ısınma konveksiyon yöntemiyle olur yani bir ısı kaynağı odadaki havayı ısıtacak ve sabit bir sıcaklığaulaştıracak bu hava da sizi ısıtacak .

    HAlbuki rasyosyon ısıma yöntemi veya kısa adı IR yönteminde ortamda hava olmasa da sizi ısıtır .Ayene reklamlardaki gibi Güneş etkisi göstermektedir.Olayın farklı yönlere gitmesini istemiyorum ama açık ve soğuk bir havada güneşten nasıl ısınırsanız bu iş de aynen öyledir.Ama herkes iyi bilecektir ki güneşli bir havada dışarısı soğuksa vücudunuz bir müddet sonra pelte gibi olur , yüzünüz kızarır ve ısı farkı akşam nezle girip yapar.Eklem ağrıları çekersiniz.

    ekonomik ısınma konusuna girmiorum çünkü bariz bir üstünlük vardır verim olayına giriyor ancak verilen ısı ile vucudun ısınması hedeflendiğindne diğer soba veya radyatör gibi odayı ısıtan sistemlerle kıyas yapmak elma ile armut kıyaslamasına benzer.

    neden mi ,

    Klasik soba veya vb yönlerlerde oda ısınır ve eğer odanın izalosyonu iyi yapılmışsa bir daha ısıtmak için para harcamazsınız. Teorik olarak kıyaslarak konveksiyon yönteminde odanın ısısını belirli bir ısıya çıkarmak için para ödersiniz.

    Halbuki IR il ısınmada oda ciddi bir şekilde ısınmaz ve daha zuzun süre çalıştırmanız gerekecektir . İçerideki insanlar ve koyu renkli cisimler ısınırmalar ancak ısılarını koruyabilmeleri için sistem devamlı açık kalmak zorundadır.

    şunu unutmayalım enerji içinde harcadığınız enerji her zaman bir şeye dönüşür ama toplamı aynı kalır. asla yok olmaz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Réplika

    Teknik açıklamalar yapılmış fakat sağlığa zararlı mı kimse birşey dememiş?




  • Termodinamik okuyanlar bilir, en iyisi ısı pompası'dır....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vezir

    sağlık açısından zararlı olma olasılığı yüksektir. Özellikle romatizmal hastalıklar bulunan kişilerde vucudun değişik yerlerinin farklı ısıda olması iyi bir şey değildir.Ön yüzünüz sıcakken sırt tarafınız oda ısısında olur.



    Sadece bu kısımda birşey eklemek istedim. Kan dolaşımı sayesinde vücudunuzun kan dolaşımı yüksek olan bir yerini ısıtmanız bütün vücudunuzun ısınmasını sağlayacaktır. Tabi çok büyük ısı farklarından bahsetmiyorsak.
  • evet ama piyasada o kadar çok klima var ki millet hangisini alacağım diye şaşırıyor bu nedenle ısı pompası olan (heat pump) ve katalogundaki C.O.P değeri en yüksek olan tercih edilirse min parayla maksimum ısınırsınız.
    bazı kalitesiz markalar özellikle C.O.P değerini yazmazlar o zaman kaç kw yaktığı (sayacın yazdığı ) ve kaç kw verdiğini birbirine bölerseniz bulabilirsiniz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: lloyd

    Termodinamik okuyanlar bilir, en iyisi ısı pompası'dır....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vezir

    evet ama piyasada o kadar çok klima var ki millet hangisini alacağım diye şaşırıyor bu nedenle ısı pompası olan (heat pump) ve katalogundaki C.O.P değeri en yüksek olan tercih edilirse min parayla maksimum ısınırsınız.
    bazı kalitesiz markalar özellikle C.O.P değerini yazmazlar o zaman kaç kw yaktığı (sayacın yazdığı ) ve kaç kw verdiğini birbirine bölerseniz bulabilirsiniz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: lloyd

    Termodinamik okuyanlar bilir, en iyisi ısı pompası'dır....




    Evet o kadar çok marka varki insanların çoğu şaşırıyor, verimlilik'ten kimsenin bilgisi olmadığı için dikkat edilmesi gereken hususlara bakılmadan satınalınıyor.




  • normal elektrikli sobamız var kaç w olduğunu bilmiyorum ama büyük birşey 3 resistansı çalışmıyor 1 tanesi çalışıyor onuda yaptırmakla uğraşmak istemiyorum diyelimki ufo günde ortalama 5 saat yanıyor 2.000 w'lik ufo, aylık ne kadar öderiz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.