Şimdi Ara

Ukrayna Kiev Tatiliniz için Faydalı bilgiler (Güncel 2015 Temmuz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
5
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli misafirler, Kiev’de ki ikamet sürenizi daha olumlu yönde değerlendirebilmeniz için bu şehirle ilgili sizinle paylaşmak istediğim önemli bilgiler var, bu bilgiler aracılığıyla Kiev şehri hakkında net ve yararlı bilgilere sahip olacaksınızdır.

    İşte, Kiev şehrine gezmeye veya her hangi bir amaçla gelmiş olan misafirlerimiz ve ziyaretçilerimiz için gayet kısa ama ayrıntılı tek bir başlık altında her türlü özelliği yansıtan, muhteşem bir bilgi paylaşım. Yani Kiev şehrinin tüm özelliklerini, bir çırpıda öğrenme şansınız olacak. Öncelikle size söylemek istediğim, Kiev şehrinde, güzel tatiller

    Kısaca Kiev tarihi

    Kiev, asırlar boyunca Karadeniz’in kuzeyindeki Doğu Avrupa toprakları ve Batı Rusya toprakları tarihinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Şehrin tarihi 1500 yıl öncesine dayanmaktadır. Kavimler göçü esnasında Karadeniz’in kuzeyinden göç eden kavimlerden Kiev kardeşlerin kabilesinin (üç erkek kardeş, en büyüğü Kiy, Horiv, Şçek ve kız kardeşleri Lyibid) Dnyepr nehri kıyısındaki toprakları beğenip buraya yerleşmeleri ile 484 yılında başlamaktadır. Tarıma elverişli zengin topraklardaki tarımla ve geçiş noktası üzerinde bulunmasıyla başlayan ticaretle zenginlemiştir. Bu geçiş noktası çok önemli ve stratejik bir noktadır. Burayı bizim Anadolu’muza benzetebiliriz. Doğudan gelen baharat ve ipek yolunun Karadeniz’in kuzeyinden Kuzey Avrupa’ya (Vikinglere ve bugünkü Almanya topraklarına) ulaşması Kiev üzerinden gerçekleşmiştir. Şehir bu sayede çok çabuk sürede ünlenip zenginleşir.

    Bu şekilde X. yy.’da bugünkü Rusya torakları içindeki ilk büyük Rus Devleti, dönemin Kiev Prensi Yaroslav Mudri tarafından kurulmuş ve KİEV PRENSLİĞİ (Kievskaya Rus) diye adlandırılmış, civarindaki ufak şehir devletleri ve Prenslikleri de kontrolü ve egemenliği altına almıştır. Kiev Prensliği bu dönemde bu topraklardaki en büyük güçtür.

    Slav Irkının Hristiyanlıkla tanışması da bu döneme (X. yy.) dayanmaktadır. Dönemin Kiev hükümdarı Yaroslav Mudri’nin oğlu Knyaz Vladimir, Kırım yarımadasında İstanbul’dan (Bizans’tan) gelen rahiplerle tanışıp onları Kiev’e davet etmesiyle başlar. Kiev’e geldiklerinde o güne kadar batıl inançlara, gökyüzüne tapan Slav Halkını Hristiyanlıkla tanıştırıyor ve böylece Hristiyanlık Kiev prensliğinin resmi dini oluyor. Daha sonra hristiyanlık, Rusya’nın içlerine diğer ufak şehir devletlere, diğer Slav Irklar’a da yayılmıştır.

    Bu dönemde ilk Slav Kiliseleri ve Manastırları kuruluyor ve Kiev, azizler şehri ünvanını alıyor. Daha sonra tarih içindeki gelişen olaylar sonucunda Moğol istilasına uğramış, toparlanma esnasında Osmanlı İmparatorluğu’nun kontrolü altına girmiş ve girdikten ikiyüz yıl sonra XVII. yy. sonları itibariyle de o dönemde güçlenen Rus Çarlığı egemenliğine girmiştir. Daha sonra 1917 yılındaki Kızıl Devrime kadar ve Kızıl Devrim’den sonra oluşan Sovyetler Birliği’nin Moskova ve Petersburg’tan sonra üçüncü en büyük ve stratejik şehri durumuna gelmiştir.

    1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla oluşan 48 milyonluk Ukrayna Devleti’nin 3 milyonluk başkenti konumuna geliyor Kiev.

    Günümüzde Kiev, zengin geçmişi, tarihi eserleri (manastırları, kiliseleri, meydan ve sokakları, tarihi yapılarıyla) tarih sayfalarındaki önemli yeri, yeni Avrupai çehresi ve stratejik konumuyla, Rusya ve Avrupa topraklarının yine gözde şehirlerinden biridir.

    ULAŞIM

    Havaalanın’dan, şehir merkezine, yaklaşık 40 km. lik bir yolculuk yapmamız gerekiyor. Bu yolculuk sırasında: çevrenize baktığınızda, gerçekten muhteşem yeşil bir şehre geldiğinizi hemen hissedeceksiniz. Çünkü devasa ağaçların bulunduğu, muhteşem yeşillikli parklar göreceksiniz.

    Havaalanın’dan şehre doğru olan bölge tam bir inşaat sahası gibi. Çok katlı konutlar yapılıyor, ama bu konutların metrekaresinin 1000 dolar olduğunu duyduğunuzda, kesinlikle şaşıracağınıza inanacaksınız. Çünkü bu şehir, en üst düzey zenginlik ve en alt düzey fakirliğin bir arada bulunduğu bir yer.

    ŞEHİR İÇİ ULAŞIMI

    Şehirde metrolar bulunuyor. Kiev Metrosu dünyanın en büyük metrolarından biridir. çok derine inşa edilmiştir. Ayrıca tramvay, troleybüs gibi vasıtalar kullanılarak, ulaşım sağlanabiliyor.

    Taksiler, bizdeki gibi değil. Yolda, elinizi kaldırdığınızda, herhangi bir araç durup, sizi alabilecektir. Diğer ülkelere nazaran, taksi fiyatları çok ucuz. Türkiye’ye kıyaslamak gerekiyorsa, dolmuş fiyatına taksi çevirmek mümkün J

    Metro açısından Avrupa’nın en alçak, ikinci metrosuna sahiptir. Savaş anında, sığınak olarak kullanılabilecek 3 hat ve bunlara bağlı kanallar var. Bazen, metronun merdivenlerinden, dakikalarca, aşağılara iniyoruz. Bu 3 hat, şöyle sıralanıyor. Mavi hat: Dinyeper kıyısından Geroiv Dnipradan başlayıp, Vasilkivskaya’da bitiyor. 15 istasyon ibaret bu hat, şehri kuzeyden güneye geçiyor. Kırmızı hat: şehrin batısından doğusuna uzanıyor. Akademmisteçko’dan Lisova’ya kadar, 18 istasyon dan ibaret. Diğer hat, ise mor hat. Doğu-batı arasında çalışıyor. Sirets istasyonundan, Chervuni hotir’e kadar 17 istasyon. Mavi ve kırmızı hat: Kresçatik istasyonunda kesişiyor. Mor ve kırmızı hat: Teatralnaya’da kesişiyor. Ulaşım için, ayrıca troleybüsler ve bizdeki gibi dolmuş-minibüsler de belli hatlarda çalışıyor. Metro jetonu: 3 grivnedir. 1 TL ise, yaklaşık 7 grivnedir. Yani 1 TL ile 2 sefer metroyla seyahat etme şansınız var J

    PARA

    Ukrayna’da kullanılan para birimi Grivna’dır. Bozuk paralar: 1,2,5,10,25 ve 50 kapik tir.

    1 Amerikan doları, 21 grivnadır. 1 TL ise yaklaşık 7 grivnadır. Yani 100 grivna, yaklaşık 14 TL ye tekabül ediyor.

    Döviz büroları ve yetkili bankalarda, pasaportunu göstererek rahatlıkla para bozdurabilirsiniz.

    DİL

    Şehirde, Ukraynaca dili konuşuluyor. Ama halkın büyük çoğunluğu, aynı zamanda Rusça biliyor ve konuşuyor.

    Ancak burada elbette ilk geldiğinizde, görüntü bakımından ilginç bir durumla karşılaşıyorsunuzdur. Evet, Kiril alfabesiyle yazılı tabelalar size yabancı gelecek.

    Ama şunu kesinlikle bilmeniz gerekir ki, Kiev’de genç kesim genel olarak az çok İngilizce bilmektedir ve bu İngilizce bilen misafirlerimize iletişim konusunda kesinlikle yardımcı olacaktır J

    İKLİM

    Şehirde, dört mevsimin yaşandığı, tipik kara iklimi var. Yani iklim serttir. Ocak-Şubat aylarında, sıcaklık çoğunlukla sıfırın altında geçiyor. Ancak, Kiev’e gelmenin en iyi mevsimi yaz. Yazın ortalama sıcaklık + 25 derecedir, bu +35 a kadar bile çıkabiliyor. Kışın ise, tam tersine – 20 derecedir. En düşük sıcaklık ise, – 30 dereceye kadar düşüyor. (geçen kış gibi)

    NÜFUS

    Kiev, 3.5 milyonluk nüfusu ile, Ukrayna’nı başkentidir. Ama bu rakama bakıp ta, nüfusun yüksekliği sizi şaşırmasın. Ukrayna ülkesinin genelde nüfusu azalıyor. Bölgede en fazla mülteci kabul eden ülke olmasına rağmen, bağımsızlığını kazandığında, 52 milyon olan ülke nüfusu, günümüzde, 47 milyona gerilemiş durumda. Araştırmalara göre 2050 yılında, ülke nüfusunun 35 milyona gerileyeceği sanılıyormuş.

    DİNYEPER NEHRİ

    Kentin hemen ortasından Dinyeper Nehri geçiyor. Bu nehir kışın donuyor ve ortaya çıkan manzara, insana keyif veriyor. Nehir buz tuttuğunda, üstünde balık tutan insanları görebiliyorsunuz. Bu arada nehir üzerindeki köprü, dikkatli baktığınızda size bir şeyler anımsatabilir, düşünün “İstanbul, Boğaziçi köprüsünün küçük bir benzeri” olabilir mi?

    Ayrıca, şehirde “Kiev Üniversitesi” var. Sovyetler Birliği döneminde, birçok bilim adamı yetiştirmiş.

    Kiev, çok değerli tarihi ve kültürel anıtlar bulunan bir şehir. Bu şehirde herkes, kendisi için ilginç gelebilecek bir şeyler bulabilecektir. Sanat ve Kiev mimarisi dünyanın hazinelerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Birçok ünlü sanatçı, şair ve yazar bu şehrin eşsiz güzelliğinden etkilenmiştir.

    Kiev zengin kültürel yaşamı ile de öne çıkar. Tiyatro severlerin çok sayıda tiyatroda, çeşitli tiyatro oyunlarını sergilenirken izleyebilirler. Yakın geçmişte yenilenen Kiev Opera Binasında geniş bale ve opera repertuarı sunuluyor. Ivan Franko Tiyatrosunda Ukrayna dramaları, komedi ve müzikaller izleyebilirsiniz. Bunun dışında çeşitli sergiler, müze ve sanat galerileri bulunuyor.

    Ekonomik özellikler ele alındığında Ukrayna’nın en büyük kenti olan Kiev’in, önde gelen bir sanayi ve ticaret merkezi olduğunu görebilirsiniz. Kiev’deki başlıca endüstriler gıda işleme (özellikle; şeker pancarı işleme), metalurji, makine imalatı, makine aletleri, demiryolu araçları, kimyasallar, yapı malzemeleri ve tekstil.

    Şehirde yaşam kolaydır. İnsanlar, birbirlerini umursamazlar.

    Apartman ve asansörlerinde: “zemin kat” anlayışı yok. Katlar 1 ve ötesi olarak sıralanıyor. Otel de kalırken, dikkatinize.

    Bulunduğunuz yerde, karşıya geçmek için, trafik ışığı olmamasına rağmen, karşıya geçmek için teşebbüs ettiğinizde, araçlar duruyor ve size yol veriyor. Muhteşem bir anlayış, keşke bizim sürücülerimiz de, bu derece hassas olsalar, önemli olan insan canı değimli?

    Bu doğal kentin eski sokaklarında geçmişin ruhunu ve eşsiz güzelliğini hissedebileceğiniz yürüyüşler yapabilirsiniz.

    İNSANLAR

    Şehrin insanlarından söz açılınca burada göreceğiniz kızların, bayanların güzelliği kesinlikle ve öncelikle dikkatinizi çekecektir.

    Bir memur aylık 150 Amerikan Doları maaş alıyor. 500 dolar alanlar ise, kalbur-üstü kişi sayılıyorlar. Ama, şehirde 100.000 Amerikan dolarına satılan evler de var.

    Şehirde Schevchenko adını taşıyan, birçok cadde, meydan ve park var. Ama, bu milli şairleri Schevchenko. Yani futbol severlerin tanıdığı kişi değil

    Bu şehirde iki tür insan yaşıyor. Yoksulluğun korkunç hüznü ve kederiyle insanın içine donuk donuk bakanlar, ya da cıvıl cıvıl bir neşeyi her zaman gülümsemesinde ve yüzünde taşıyanlar.

    Nüfusun % 99’u okur-yazar. Toplam nüfusun % 43’ü erkek. Burada yaşayan insanlar, şaşırtıcı derecede, birbirlerine benziyorlar.

    KONAKLAMA

    Misafirlerimiz genel olarak şehir merkezlerinde full eşyalı güvenlikli dairelerde kalmayı tercih ediyor

    EĞLENCE HAYATI

    GECE KULÜPLERİ

    Disko hayatı Kiev’de gece 23:00’te başlayıp, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etmektedir. Avrupa standartlarında ve ilginç dekorlara sahip kulüplerde, eğlenceli ve ilginç geceler sizi beklemekte. Kiev’in gece hayatında, işte size en popüler ve en tanınmış diskolar.

    SHOTERS: Moskovskaya, strt. 22 CARİBİAN: Kominterna, strt 4 TATO: Sofia Perovskoy, strt. 6/11 SAXON: Trutenka , strt 5


    KİEV’DE NE YENİR? (RESTORANLAR)

    Kiev’de, birçok çeşitli mutfak, bir çok ülke yemek kültürünü bulabilirsiniz. İtalyan, Fransız, Amerikan, Japon, Türk, Çin, Kafkasya, İran ve Rusya mutfağı sizin hizmetinizdedir.

    Restoran Massimo Türk ve Italyan Mutfagı %100 Helal et. adres : Saksahanskoho 15 Kiev +380639224144

    ALIŞVERİŞ

    Marketlerde, kasaya geldiğinizde, poşet için, para isteniyor J

    Kiev şehrindeki süpermarketler, 1990’lı yılların sonundan itibaren şehirde hızla yayılmaya başlamıştır. Bugün şehirde yaklaşık 60 civarında süpermarket bulunuyor. Bunlardan birkaçından söz etmek istiyorum:

    Billa Süpermarket. İlk mağazaları, 2000 yılında açıldı. Klasik Avrupa tarzında bir süpermarkettir. Geniş bir ürün yelpazesi ile karşılaşacaksınız.

    Furshet Süpermarket: Gıda ve diğer alanlarda, 25.000 çeşit ürün var. Meyve, sebze, Ekmek, et, dondurulmuş gıdalar, baharat ve çeşniler bulmanız mümkün. Ayrıca: ev gereçleri ve evcil hayvan maması satılıyor.

    Mega Market: Burada bulabileceğiniz malzemeler: yiyecek, ekmek, kek, süt, ev eşyaları, meyve, sebze, konserve ürünler, bebek gıdaları, et ve balık çeşitleri. Ayrıca: çamaşır ve temizlik malzemeleri, kağıt ürünleri, kişisel ihtiyaçlar, reçetesiz ilaçlar. Burada bira, şarap ve içki de satılıyor. Yani bu süpermarketin bunları satmak için lisansı var.

    Gezilecek yerler, gezi planı

    Kiev, iki yakadan oluşuyor. Arada Dinyeper nehri var. Hayat, genelde sağ tarafta daha hızlı.şehrin sol tarafı aynı İstanbul-Anadolu yakasında olduğu gibi, daha çok yerleşim amaçlı. Şehrin merkezi insanlar rahat gezsinler diye, trafiğe kapatılıyor. Ulaşım çok ucuz, metro, otobüs, minibüs, tramvay var. Ancak şehirde genelde trafik sorunu var. Aceleniz varsa mutlaka metro kullanın.

    ÖZGÜRLÜK MEYDANI

    İstanbul için, Taksim Meydanı ne ise, Kiev içinde Özgürlük Meydanı aynı anlamı taşıyor.Özgürlük Meydanı Kiev’in ana merkez meydanıdır. Özellikle hafta sonlarında bÜtün şehir halkı, buraya akın ediyorlar. Çevre havuzlarla dolu. Çimenlerde oturanları görebilirsiniz. Havuzlar, heykeller, gezinenler, evet burası gerçekten güzel bir yer. Şehirdeki gezinize, özgürlük Meydanından başlamanızı öneriyorum. Ukraynaca söylenişi Maydan Nezalejnasti, X. y.y.’a kadar ormanlık bir alandı, O dönemde Yüksek Koru diye adlandırılıyordu. X. y.y. itibari ile ağaçlar Kiev’in inşasında ev yapımında kullanılmak üzere kesildi ve büyük bir ova şeklinde boş bir alan ortaya çıktı. Kiev’in girişinde hayvanların otladığı ve Kiev’e gelen elçi, tüccar ve kervanların beklediği bir ova olarak kulanıldı ve Keçi ovası diye adlandırıldı. XVIII. y.y.’a kadar bu şekilde kullanıldı. XVIII. y.y sonlarında meydan geniş bir ova halindeyken (keçi ovası), buraya şehre giriş surlarının inşasına karar verildi. XVIII y.y . sonlarında büyük surlar inşa edildi ve eski tarihi şehre giriş imkanı veren üç kapıdan biri olan Lyadskie Girişi inşa edildi, 1833 yılında meydandaki surlar gibi giriş kapısı da yıkıldı. XIX. y.y. Krestatik Caddesi’nin ana cadde statüsüne kavuşmasıyla meydan da Kiev şehrinin ana meydanı ünvanına kavuştu. Günümüzde Kiev hem tarihi hem de tarih yazan bir meydan konumundadır. 1991 yılında Ukrayna’nın SSCB’den ayrılması için gösteriler ve toplantılar aylarca bu meydanda yapıldı ve sonunda meydandaki Ukrayna Halkının isteği gerçekleşti, Bu şekilde Ukrayna’nın Rusya’dan ve Beyaz Rusya’dan ayrılması gerçeklesti. İkinci tarih yazması ise 2004 başkanlık seçimlerinden sonra yine Ukrayna Halkı bu meydanda toplanması ve seçim sonuçlarını aylarca burada toplanıp protesto ederek, dünyaca ünlü turuncu devrimi bu meydanda gerçekleştirmiş olmasıdır. Bu yüzden dünya üzerinde yakın tarihin yazıldığı ender noktalardan biridir. Günümüzde büyük bir alışveriş merkezi, özgürlük heykeli, Kiev’in kurucularının heykeli ve şehrin giriş kapılarından biri sembolik olarak bu meydanda bulunmaktadır.

    KRESCHATİK CADDESİ

    Burası Kiev’in ana caddesidir.

    Meydandan sonra 8 şeritli bir bulvar var. Burası özellikle yaz döneminde, yaz etkinlikleri nedeniyle araç trafiğine kapalı. Özellikle hafta sonlarında, bunun sonucunda, ortaya güzel bir gezinti yolu çıkıyor. İnsanlar caddelerde yürümenin keyfini çıkarıyorlar. Burası şehrin, en önemli caddesi. Uzunluğu 1.2 km. Burası şehrin, en ünlü caddesi, eskiden şehrin giriş caddesiymiş. Buradaki yapılaşma, 18.yüzyıl sonlarında başlamış. Cadde kestane ağaçlarıyla çevrili, dünyaca ünlü mağazalar, kafeler ve restoranlar dolu, zarif bir cadde. Zara, Mango, Lui Vittino, Gucci ve Mc.Donalts restoranları var.

    ST.MİCHAEL’S CATHERDAR (GOLDEN KUBBELİ) AZİZ MİCHAEL CATHEDRAL

    Altın kubbeli katedral, 1108 yılında, Prens Yaroslav’ın torunu tarafından yaptırılmıştır. Eski Rus mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Manastır yapısının kulesinin birinde saat var. İçi orijinal; dışı ise, 1716 yıllarında yapılmış, 1760 yılında kule eklenmiştir. 1930’lu yıllarda, Sovyet Bolşevik Devriminde yıkılmış ve Ukrayna bağımsızlığını kazandıktan sonra, yeniden yapılmıştır.

    TARAS ŞEVÇENKO (OPERA BİNASI)

    18.yüzyıl sonu ile 19.yüzyıl başlarında, şehirde, opera büyük önem taşıyordu. Bina: 1867 yılında yapılmış. Avrupa’nın birçok yerinden gelen sanatçılar, burada konserler veriyorlardı. Ama, bu konserler, açık havada yapılıyordu. 1896 bir yangın sonucu, opera binası tamamen yanar. Çok sayıda kostüm ve müzik arşivi yok olur.

    PODOL-KARDEŞLİK TEPESİ

    1905 yılında inşa edilen, Füniküler’e yürüyerek ulaşabilirsiniz. Burası Kiev’in en eski merkezi “Padol” ile, “Mihaylivskaya Meydanı” arasında çalışan, bir çeşit teleferik.

    SAVAŞ MÜZESİ

    Çok geniş bir alana yayılmıştır. Burada Anavatan heykeli bulunuyor. Bu heykelin ağırlığı 500 ton. Yüksekliği ise, 102 metre. Hemen dikkatinizi çekecektir. Sağ elinde 12 ton ağırlığında, kılıcı ve sol elinde ise, eski Sovyetler Birliğini temsil eden kalkanı ile, yeşillikler arasında, bütün heybetiyle duran “Rodina Mal “ heykelini görebilirsiniz.

    ANDRESKİ SPUSK (ANDREİ YOKUŞU)

    Burada hafta sonları, bölgede yaşayan ressamlar tarafından tezgahlar kuruluş, tablolar satılıyor. Ahşap tezgahlar var. Burada, ne ararsanız bulmak mümkün. Ama, özellikle, ressamların tablolarını bulabilirsiniz. Resimler çok güzel. Mutlaka beğenip alacağınız bir resim olacaktır. Pazarlık yapmayı sakın unutmayın.

    TEKNE GEZİSİ

    Dinyeper nehrinde, mutlaka tekne gezisine katılın. Dinyeper nehri Rusya’dan doğuyor ve ardından, Karadeniz’e dökülüyor. Uzunluğu 2100 km. Sıcak yaz günlerinde, nehir kıyısında, bütün Kievliler, güneşin ve suyun tadını çıkarıyorlar. Bu yüzden, nehir, şehir için çok önemli.

    Nehrin 980 km.lik bölümü, Ukrayna sınırları içinden geçiyor. Nehrin üzerinde, tur yapan çok sayıda tekneye rastlamak mümkün. Yol boyunca yan yana yükselen, tarihi ve modern binaları izlemek çok keyifli, tepeler ormanlarla kaplı. Şehre yakıştırılan isimlerden biri de, “Altın kubbeli şehir”. Bunun sebebi: her yerde karşınıza çıkan, katedral ve kiliselerin, altın renkli çatıları.

    Dinyeper nehri, gerçekten bu şehir insanının yaşamında önemli bir yere sahip. Burada kıyıda, kumsaldan denize girer gibi, nehre giriyorlar, yüzüyorlar, güneşleniyorlar. Şehirde özellikle, yaz ayları çok sıcak geçiyor. Haziran aylarında, sıcaklık 30-35 derece civarına kadar çıkıyor.

    Nehrin ortasında bir ada var. Turhan Adası.

    TURHAN ADASI

    Adanın kıyıları çok güzel. Nehrin suyu gayet temiz. Bu adanın kıyılarından nehre girip, yüzüyorlar. Adanın kıyıları tamamen kumla doldurulmuş ve plaj yapılmış. Deniz olmayan bu kentte tam anlamı ile, adanın kıyılarında, kumsal oluşturulmuş. İnsanlar burada, yüzme dışında, sandala biniyorlar, sandal gezileri yapıyorlar. Kıyılarda bol sandal var, hepsi kiralık, guruplar halinde ve çok küçük ücretler ödeyerek, sandal kiralayabilirsiniz adada. Spor yapan insanlar göreceksiniz, spor alanları oluşturulmuş. Burada yani adada, açık hava spor merkezi var.

    HYDROPARK

    Burası Dinyeper nehrinin ortasındaki adada kurulu. Burada ziyaretçiler için, plajlar, restoranlar, spor sahaları, çocuklar için çeşitli roller bollar bulmak mümkün. Her türlü eğlence yürütülüyor. Açık havada benzersiz spor yapma imkanı var. Bunun dışında ilkbahar ve yaz aylarında, özellikle sıra dışı sergiler yapılıyor. Örneğin, kum heykel yarışması, düzenli bir şekilde, sürekli yapılıyor. Kiev kültürel yaşamında dünyanın birçok yerinden gelen heykeltıraşlar tarafından, bu kumdan heykel yarışması, çok tercih ediliyor. Ayrıca burada, çeşitli müzik konserleri ve festivallerde yapılıyor.

    PİRİGOVA KÖYÜ

    Avrupa’nın en büyük açık hava müzelerinden biridir. İçinde Ukrayna’daki 6 bölgeye ait insanların gerçekte yaşamış olduğu, 100-350 yıl arasında, geçmişe sahip yöresel evler ve yöresel köyler bulunan bir müze.

    ST.ANDREW’S CHURCH

    Kilise, 18.yüzyılda (1746-1761) yapılmıştır. Yapı tarzı geleneksel Ukrayna stili beş kubbeli, haç şeklindedir. Dekorasyonu çok zengindir. İçinde, 18.yüzyıldan kalma, çeşitli resimler bulunuyor. Bu resimlerde ince mavi, beyaz, altın ve yeşil çizgiler hakim.

    NBSP GOLDEN GATE (ALTIN KAPISI)

    Şehirde, günümüze kadar gelebilen, tek sur mimarlık örneğidir. 1017-1024 yılları arasında yapılmıştır. Kapı bir anlamda, İstanbul’u anımsatıyor. Prens Yaroslav, o dönemde İstanbul’u ziyaret ettiğinde o kadar çok etkilenmiş ki; ülkesinin Bizans İmparatorluğu gibi güçlü olduğunu hissettirmek için, bu tür devasa yapılar yaptırmış.

    GALERİ PODOL (KİEV SANAT GALERİSİ)

    Şehirde Nizhni Val caddesinde, 19.yüzyıldan kalma Çeşitli sanat eserlerinin bulunduğu, Amerikalı ve Ukrayna ortak projesidir. En iyi Ukraynalı sanatçıların eserleri buradaki galeride sergileniyor. Burada ayrıca, dışarıdan verilen siparişler üzerine, tablolar hazırlanıyor. Ofis ve çeşitli yapı duvarlarını süslemek için çiçek, hayvan, dağ ve deniz manzaralı resimler hazırlanıyor. Bu ünlü galeri Vasyl Lopata, Anatoliy Gaidamama, İlya Glasunov ve diğer sanatçıların eserleri var.

    KİEV WAX ŞEKİLLER MÜZESİ

    B.Khmelnitskogo caddesindedir. Burada bal mumu heykeller var. Romalılar, ölü insanların yüzlerini, balmumu kalıplarla kaplarlarmış. Arkadaş ve yakınlarının portrelerini de, balmumundan yaparlarmış. Ortaçağda ise, balmumu heykeller, genellikle Roma ve Gotik kilise ve şapellerde yapılmış.

    KİEV ZOO

    Kiev hayvanat bahçesi, 1908 yılında kurulmuştur. Özel bağışlarla finanse edilmektedir. 1970 yılında yapılan kuş bölümü Avrupa’nın en büyüklerinden biri olarak kabul edilir. 1982 ve 1996 yılında, Kiev hayvanat bahçesi, yeni eklemeler, düzenlemelerle, gerçekten güzel bir hale getirildi.

    Günümüzde hayvanat bahçesi, şehrin merkezindedir. 40 hektarlık bir alana yapılmış. Hayvanat bahçesi sakinleri rahat Koşullarda yaşıyorlar. Yaklaşık 2000 civarında hayvan çeşidi barınıyor. Memeliler, kuşlar, yılanlar, balıklar ve böcekler. Ayrıca, bir çift fil var. Yaklaşık 130 tür ağaç ve çalı, hayvanat bahçesi topraklarını süslüyor.

    KİEV SİRKİ

    Ploshad Pobeda semtindedir. Çocuklar için olduğu kadar, büyükler için de, hoşça vakit geçirilebilecek bir yer olarak öne çıkıyor. 1200 kişi oturma kapasitesine sahip bir yapı. Değişik hayvan gösterilerinden, ilizyonistlere, palyaçolardan, heyecan verici atraksyon gösterilerine kadar, 2.5 saatlik bir program izlemek mümkün.

    Kiev’de sizin için en güzel hatıralar dileğiyle.

    Kiev Hakkında her konuda benimle irtibata geçebilirsiniz. Sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. +380631337711 Whats up / viber

    Saygılarımızla.







  • Çernobile gitmeyi çok isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ctrl+f yaptım, 5 tane "kilise" kelimesi geçiyor. size önerim onları silin. bu forumda turistik amaçlı kilise gezisi konuları bile kapatılıyor, bizzat başıma geldi oradan biliyorum.
  • Kiev mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz niye kalıyorsunuz Kiev de iş için mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiev'de yaşıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogukan1825

    Çernobile gitmeyi çok isterim


    Çernobil için özel tur düzenliyoruz. Tabiki neden olmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkiboalp

    quote:

    Orijinalden alıntı: dogukan1825

    Çernobile gitmeyi çok isterim


    Çernobil için özel tur düzenliyoruz. Tabiki neden olmasın.

    Ücret nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede Rusya, Avrupa çekişmesi tavanda herhalde. Bu konuda bilgi verir misiniz. Ekonomi ve düzen yerinde mi.
  • Forumun en cok ilgi duyulan konularindan da olsa dh bunu okumaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkiboalp

    Kiev'de yaşıyorum.

    Kiev'de ne işle meşgulsünüz? 12 senedir gidip geliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogukan1825


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkiboalp

    quote:

    Orijinalden alıntı: dogukan1825

    Çernobile gitmeyi çok isterim


    Çernobil için özel tur düzenliyoruz. Tabiki neden olmasın.

    Ücret nedir

    1 kişi için fiyat yüksek olabilir 1 ile 3 kişi için fiyat değişmiyor 200 usd.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lawlord


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkiboalp

    Kiev'de yaşıyorum.

    Kiev'de ne işle meşgulsünüz? 12 senedir gidip geliyorum.

    Merhaba 5 yıldır Seyahata acentam var.
    Import export işlerimiz devam etmekte ve bunların dışında Merkezde bir restoranım var.
  • Ozet: Kizlar guzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyumak istemeyen adam

    Forumun en cok ilgi duyulan konularindan da olsa dh bunu okumaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vez IX

    Ozet: Kizlar guzel

    suphesiz güzeller tabiki ...

    Zaten cogu insan onun için geliyor. Bu konuda müşteri özgürdür capkınlık yada sadece müze gezecegim diyebilir. Rehber tarafından mümkün olan isteklerine cevaplar alacaklar.
  • aylık 150 dolar az değil mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

    Ülkede Rusya, Avrupa çekişmesi tavanda herhalde. Bu konuda bilgi verir misiniz. Ekonomi ve düzen yerinde mi.

    Evet Maalesef gündemdeki problem bu ekonomik yansımaları pek iç açıcı degil. İnsanların geliri Usd olarak hesaplandıgında çok düştü. Ancak hayat devam ediyor ne yapıyor veya nasıl yapıyorlarsa halen herhangi bir isyan yok.

    İnsanlar eskisi kadar neşeli degil ama mutlu olmaya çalışıyorlar. Donetsk ve lugansk dışındaki şehirlerde ciddi bir problem ekonomi dışında yok. rahatlıkla seyehat edebilirsiniz ve USd karşısında Hriven deger kaybetmesiyle turistler avantajlı durumdalar.
  • Sergio Agüero kullanıcısına yanıt
    Açıkcası çok çok az ama eskiden 1 usd 8 idi suanda 21 dolayında.

    150 usd standart bir maaş tabiki yükselerek devam ediyor. Yapılan işe göre ve kişinin pozisyonuna göre değişim gösteriyor.

    Emekli maaşı suanda 55-60 usd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkiboalp

    quote:

    Orijinalden alıntı: dogukan1825


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkiboalp

    quote:

    Orijinalden alıntı: dogukan1825

    Çernobile gitmeyi çok isterim


    Çernobil için özel tur düzenliyoruz. Tabiki neden olmasın.

    Ücret nedir

    1 kişi için fiyat yüksek olabilir 1 ile 3 kişi için fiyat değişmiyor 200 usd.

    Allah nasip ederse kız arkadaşımla gelicem orda belli başlı adresiniz varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.