Şimdi Ara

ulaşım araçlarının ezdiği hayvanlar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bilmem sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz
    Ben otomobille seyir halindeyken ne zaman yolda yatan bir hayvan ölüsü (daha doğru bir ifade ile öldürülmüş bir hayvan) görsem gün boyu o görüntüyü unutamıyorum ve içim sızlıyor.

    Bugün ise, çok daha kötü bir şey yaşadım.
    Otomobille Tem otoyolu mahmutbey bağlantısından geçerken yolda henüz çok az önce ezilmiş olduğu belli olan bir kedi gördüm. işin ilginç tarafı kedi tam olarak ölmemişti. gövdesi uzanmış, fakat başı kalkmış bir vaziyetteydi. Belli ki kımıldayamıyor, öyle çaresizlik içinde orada yatıyordu. tam iki şerit arasında kalmıştı. trafiğinde hızlı aktığı bir yer ve saat olması sebebiyle orada durmak çok zordu. Onu öyle bıraktım, fakat siz bana sorun. Büyük bir vicdan azabı çekiyorum. Hala, o görüntü aklımda. Sanki, birinci dereceden ben sorumluymuşum gibi suçluluk hissediyorum. Seyrettim ve bir şey yapamadım...







  • yapacak bir şey olmuyor genelde.

    tanıdığımızın biri yolda köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırdı. araç refüje yuvarlandı 14 yıllık karısı öldü. e noldu köpek kurtuldu. hadi bakalım buyur.

    ben de geçenler de sabah 4te havalimanına giderken önüme köpek fırladı mecburen üstünden geçmek zorunda kladım maalesef benim ve başkalarının canı tehlikeye girecek diye tereddüt edemezdim. ha kendimi çok kötü hissettim sonrasında ama yapacak bir şey yoktu.
  • Otobüs Bilecik yolunda 90 km hızla giderken kedi aniden fırladı. Fakat şoför fren bile yapamadı. Travego otobüs kediyi ezdi. Şoför frene bassa otobüs tehlikeye girerdi. Şoförden hiii diy ses geldi fakt mecburen ezdi. Böyle durumlar da oluyor.
  • bu durum çok kötü bir durum ama maalesef insanlarımız bile otoyollardan yaya olarak geçecek kadar bilinçsizken bu bilinci masum hayvanlardan bekleyemeyiz. Bu durumda karşılaştığınızda sakın direksiyonu kırmayın, hafif manevra ile atlatılabilecek sürateyseniz hafif manevra yapın ama süratli iseniz yapacak bir şey yok. Fren yapmak bazı durumlarda özellikle küçük araçlarda hayvana çarpma şiddetini azaltarak hayvanın çarpma anından sonra fırlayıp ön cama çarpma şddetini azaltır derler ama genede kimseye tavsiye etmem. En güzeli normal süratte seyredin siz yeter. Olacaksa olur...
    bu kötü konuyu bir fıkrayla yumuşatalım...

    Temel kamyon söförüymüs. Bir gün kamyonu ile yokusdan inerken freninin patladigini farketmis. Ileriye dogru baktiginda da yolun ikiye ayrildigini görmüs. Bir tarafta pazar kuruluymus ve yüzlerce insanin alisveris yapiyormus.
    Diger tarafta ise yolun ortasinda bir kopek yatmaktaymis.
    Temel çok hizli bir sekilde düsünerek pazar yerune çirersem pi sürü insan ölür en eyisu kopegi ezeyum demis.
    Ertesi gün gazetelerde söyle bir baslik; pazara giren kamyon dehset saçti. 150 ölü Temel e sormuslar : - Sende hiç kafa yokmu? Bu kadar insani ezecegine bari kopegi ezseydin. Temel cevap vermis : -
    Ula siz benu salak mi sandunuz? Tabii ki kopegi ezecektim ama itoglu it kamyoni gorup pazara dogri kosunca ben ne edeyum?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.