Şimdi Ara

Ülke işgal edilmiştir, geçmiş olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
4.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hala ülkenin bağımsız olduğunu düşünen,

    Avrupa bizi kıskanıyor diyen,

    Türkiye süper güç diyen,

    Hatta ülke işgal edilmemiştir diyen varsa aklından şüphe ederim.


    Elin yabancısı ülkeye tatile gelir, yurdum insanı tatil yapmak istese daha pahalıya tatil yapar.


    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu öğrendikleri anda otellere vatandaş vergisi ödersin.


    Elin arabına, avrupalısına hizmette sınır tanınmaz.


    1 Mayıs olur işçiye taksim yasaktır, turiste serbesttir.


    Elin afrikalısı, arabı, vatandaşımızı ezer, öldürür, ceza bile almaz.


    Asgari ücret açlık sınırınında kat ve kat altında verilir.


    Mülteci, göçmene vergisiz bir şekilde dükkan işletme izni verirsin, yurdum vatandaşı ise uçan kuşa vergi vermek zorunda kalır.


    Elin yabancısı para ile vatandaşlık alır. Tüm dünyanın hırsızı, arsızı bizim memlekette krallar gibi yaşar.


    Mültecilere ses çıkartırsın ırkçı derler. Gelir ülkemizde öğretmenimizi öldürür, cenazede imam mültecilere suç bulmayın diye acısı olan cenaze yakınlarını azarlar.


    Dünya vergi verirsin, giderler o paralarla mültecilere bakarlar.


    SGK ödersin, prim ödersin, devlet hastanelerinde randevu bulamazsın. Elin mültecisi, avrupalısı sıra beklemeden, ücret ödemeden yararlanır.


    Çalışırsın edersin, evime ekmek götüreyim dersin, bütün bozuk, genetiği değiştirilmiş, nerede çürük çarık ürün varsa ülkeye doldururlar, kaliteli ürünleri ise yurtdışına gönderirler.


    Devlet sana vergi geçirip ürün satarken, aynı ürünü yabancı ülkelere daha ucuza satar. Vergisiz fiyatıyla bile daha ucuza satar.


    X markası Avrupa da kaliteli, aynı marka ülkende yan sanayi kalitesinde ürün satar.


    Sadece çalışıp, çalıştığının bırak eğlence, gezme gibi şeylere harcanmasını, kendi evini geçindirmesine yetmeyen bir sistem yaparlar.


    Kiraları asgari ücret seviyesine çıkartırlar. İhtiyaç olan ev ve arabalara ulaşımı bile vergi ve aşırı fazla göç nedeniyle ulaşmayı zorlaştırırlar.


    Dünyanın her ülkesinde öncelik kendi vatandaşı iken, bizim ülkemizde en çok dışlanan kendi halkımızdır.


    Bir ülkenin işgal altında ve ele geçirilmiş olmasını anlamak için daha ne yapılması gerekir ?








  • Afrika kabile ülkesinden bile daha cahil olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları buna sebep olmuştur

    Erdoğan ben suç bulmuyorum yetkiyi ona veren oyları ile halk

    Hayat kısa biz ölür gideriz ama bundan 50 sene sonra bu ülkede ben Türküm diyen kalır mı bilmem

    Belki de amaç o Atatürk kurduğu Türkiye'yi bitirmek

    Kesinlkle katılıyorum sana. Biz TÜRKLER selcuklu ve zamanında en iyi ilme bilme kavuşmuş millet olduk. Osmanlı ve sonrasın TÜRK halklarına TÜRKMEN aşiretlerine Türk yurdundan gelenlere asla sahip çıkılmadı. Eskiden GÖÇEBE TÜRKLERE en çok sahip çıkan Selçukludan sonra diğerleri hep türkmen yörükleri Türk aşıret ve boylarını ezmeye aşşağlamaya kalkmıştır. Tarih tekerür den ibaret diye boşa demiyorlar . Halk yine aç yine sefalet içinde . Sorgulamayan ota boka hayırlısı çeken . ARAPLAŞAN bir toplumdan ne beklenir ki ? Keşke diyeceğim. Bu coğrafya da atalarımız şu lanet arap dinini kendine benimsemeseydi... TÜRK OLMAYAN herkes keyfli hayat yaşıyor . Turizmciyim adam Max royale 5 günlük tatile 50 bin tl öderken . Biz TÜRKLERE günlüğü 55bin tl den veriyorlar. Kürt kardeşlerim ile savaş çıkartıramadılar. 2. plana geçildi .AFgan ve pakistanlı doldur . Suriyeliye yedir içir. Adamlar eğitim alıyor yakındır bi iç savaş cıkarırlar . Biz millet olarak sabrederiz. Patladıkmı da durmak bilmeyiz.

    Türkiye'de , Türk olmak maalesef çok zor. Bir arabam olsun işe gidip geleyim çocuğu okula bırakayım dersin, bir araba parası vergi ödersin. Çok şey varda artık valla konuşmaktan bıktım. Adam ahır gibi evde oturuyor ama görsen etrafa ışık saçan yuvarlak şeyi o kadar savunuyor ki şaşırırsın. Ne yapsan boş, para kazanmaya bakmak lazım. Gerisi boş.

  • Türkiye'de , Türk olmak maalesef çok zor. Bir arabam olsun işe gidip geleyim çocuğu okula bırakayım dersin, bir araba parası vergi ödersin. Çok şey varda artık valla konuşmaktan bıktım. Adam ahır gibi evde oturuyor ama görsen etrafa ışık saçan yuvarlak şeyi o kadar savunuyor ki şaşırırsın. Ne yapsan boş, para kazanmaya bakmak lazım. Gerisi boş.

  • Araptaparlığın sonunun nereye gideceğini yıllarca anlattık dinlemediler. Biz gururlu Ortadoglularız dediler. En sonunda arzu ettikleri ortadogu lu oldular.

    2. Sınıf insan olduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Mayıs 2024; 3:19:19 >
  • Son yıllarda akplilerin söylemi "her şey ekonomi değil, sizin gibi paraya tapmıyoruz" oluyordu ama bu mülteci sorunu gibi konulara hiçbiri laf edemiyor. En fazla "ileride gidecekler" diyorlar ama sonra nasıl, ne zaman gibi sorular sorunca devamını getiremiyorlar.

  • Ben en çok yıllar sonraki belgesellerde ne denecek onu merak ediyorum bugün için.

  • Afrika kabile ülkesinden bile daha cahil olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları buna sebep olmuştur

    Erdoğan ben suç bulmuyorum yetkiyi ona veren oyları ile halk

    Hayat kısa biz ölür gideriz ama bundan 50 sene sonra bu ülkede ben Türküm diyen kalır mı bilmem

    Belki de amaç o Atatürk kurduğu Türkiye'yi bitirmek

  • Kesinlkle katılıyorum sana. Biz TÜRKLER selcuklu ve zamanında en iyi ilme bilme kavuşmuş millet olduk. Osmanlı ve sonrasın TÜRK halklarına TÜRKMEN aşiretlerine Türk yurdundan gelenlere asla sahip çıkılmadı. Eskiden GÖÇEBE TÜRKLERE en çok sahip çıkan Selçukludan sonra diğerleri hep türkmen yörükleri Türk aşıret ve boylarını ezmeye aşşağlamaya kalkmıştır. Tarih tekerür den ibaret diye boşa demiyorlar . Halk yine aç yine sefalet içinde . Sorgulamayan ota boka hayırlısı çeken . ARAPLAŞAN bir toplumdan ne beklenir ki ? Keşke diyeceğim. Bu coğrafya da atalarımız şu lanet arap dinini kendine benimsemeseydi... TÜRK OLMAYAN herkes keyfli hayat yaşıyor . Turizmciyim adam Max royale 5 günlük tatile 50 bin tl öderken . Biz TÜRKLERE günlüğü 55bin tl den veriyorlar. Kürt kardeşlerim ile savaş çıkartıramadılar. 2. plana geçildi .AFgan ve pakistanlı doldur . Suriyeliye yedir içir. Adamlar eğitim alıyor yakındır bi iç savaş cıkarırlar . Biz millet olarak sabrederiz. Patladıkmı da durmak bilmeyiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkem0707 -- 12 Mayıs 2024; 8:36:52 >




  • Sorun şu bunu kimsenin kafasına silah doğrultarak yapmıyorlar gidip bu halk oy verip yapıyor en büyük sorun bu zaten ağır cehalet.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 12 Mayıs 2024; 10:20:38 >
  • Yakında Türk bayrağı açanlara ırkçı demeye başlayacaklar.
  • çok kereler yazdım,burada ya da baaşka yerlerde..


    maalesef ülkemiz insanları dışardan gelen milyonlarca mülteci,kaçak,göçmen vs vs ile evlilik yoluyla bağ kurulması isteniyor ve başarıyorlar da. bugün olmasa gelecekte mecburen olacak (geri gitmedikleri sürece).


    maalesef amerika'nın farklı versiyonu olmaya itiliyoruz. yaşama dair kuralları,ahlakları,kültürleri vs vs farklı yapılarda olan, karma karışık insan topluluklarının hep birlikte yaşamaya zorlanmasını yaşıyoruz.


    bence göç dalgaları olmadan da karma karışık ve kaos içindeydik ancak oturmuş bir kültür silsilesi az da olsa var idi. şimdilerde ortamlar çok karışık.




    bence ülkemize gelen göçmenler kendi istekleriyle gitmedikleri taktirde hiç bir zaman geri gönderilmeyecekler. zaten vatandaşlık veriyorlar bol bol.

    bu noktadan iki farklı beklentim ya da öngörü oluşuyor; 1- yeni anayasa 2- eyalet sistemi. muhtemelen bu ikisi aynı anda olacak.



    genel toplamda üzücü durumlar bana göre.





  • günaydın
  • Ülke zaten komada. Ne zaman fişi çekilecek makinenin asıl soru bu bence. Her şeye sonuna kadar katılıyorum.

  • 2010 dan beridir aynı durum içindeyiz.Siz daha yeni farketmişsiniz...
  • Ev sahibi : Evimden çık yiğenim evlenecek.

    Emekli : Evladım nereye gideyim 9 senedir buradayım

    Ev sahibi : Yatırımlık aldım belki satacağım belli değil

    Emekli : Ev bulamadım ne yapayım ?

    Ev sahibi : 15 gün müddet çık

    Emekli : Kiralar yüksek

    Ev sahibi : beni ilgilendirmez


    Aradan 3 ay geçti evi araplara verdi.. Evdeki herşeyi mahvettiler eşyalarıda sattılar.. Emekli amcada huzur evlerine başvurdu yer olmadığı için sokakta kaldı.. Yaklaşık 3 ay dışarıda kaldıktan sonra vefat etti üzüntüden..



    Yani anlatmak istediğim bizim milletimiz para göz olduktan sonra ülke mahvolmaya mahkum.. Senelerdir Toki ye başvururum ev sahibi olayım diye geçen sene sırf mülteci doluydu liste bu senede fiyatlar uçmuş


    Ev fiyatlarını uçurdular.. Türkiyeden daire satıp yurtdışından müstakil + araç alıyorsan bilin ki piyasayı biz bu hale getirdik.. Herkes dövizi bahane edip kazıklıyor.. yani doların şuan 150 tl olması lazım ki ev fiyatları bu şekilde olsun.. Herkes birbirine yürüyor..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 12 Mayıs 2024; 20:12:53 >




  • "Her yıl olduğu gibi 1 Mayıs'ta gerçek işçiler çalışıyor olacak lakin Moskova'nın gayr-i meşru evlatları meydanda olacak." ~ATSIZ


    (1 mayıs hariç aynı fikirdeyim)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametemreocak -- 12 Mayıs 2024; 20:10:47 >
  • Noktasına virgülüne kadar doğru.
  • “Öyle bir zaman gelecek ki. Bazı ülkelerde bazı yöneticiler halklarını kendi istediği şekil ve inançlara evrilemeyeceklerini anlayıp. Dışarıdan kendilerine uyan başka toplumları getirip onlara vatandaşlık verecekler”

    GEORGE ORWELL -1984

  • Niye kendinizi yoruyorsunuz ki boşverin daha beter olsunlar açlıktan ölsünler belki oy veren çıkmaz artık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.