Şimdi Ara

Ülkede Müslüman Bir Entellektüel Olmanın Bilinçli Olarak Zorlaştırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülkede böyle bir zorbalık var.Batı dünyasına bakıyorsun Entellektüel camianın %70'i hristiyan,Müslüman ve yahudi hatta ünlüleri bile İsaya aşkını anlatan şarkılar besteliyor.Bizde ne kadar din düşmanıysan o kadar entellektüelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErrorVerenHesapMakinası -- 3 Kasım 2023; 21:57:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Türkiye'nin solcuları sırf muhalefet olmak için muhalefet oluyor bazen

  • %70 demek, belliki saymış tek tek.


    Çünkü güzel kardeşim, oranın inançlı ve bilinçli insanı milleti kendi fikrine çevirmek için devleti ele geçirip kurumlarını bozmaya kalkmıyor. (gerçi o işi şimdi Amerikanın liberalleri yapıyor).


    İnancınızın, sizi haklı, güçlü, farklı ve üstün yaptığını zannediyor, bilimden uzak doğmaları insanlara kabul ettirmeye çalışıyorsunuz, daha yobaz memleketlerde silah zoru ile uyguluyorsunuz.


    Ne zamanki bunun vasıfsız inanların hak etmedikleri makam, mevki ve servetere ulaşma yolu olduğunu anlayacaksınız, o zaman zaten sizde buz gibi soğuyacaksınız.


    Bu bir adalet meselesi, inanç değil.

  • 70 tane güncel entelektuel sayabilir misin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 3 Kasım 2023; 22:19:14 >
  • Önce entelektuel yazmayi ögren hocam sonra olmayi denersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrıca türkiyede musluman entelektuel diye pazarlanan onlarca kişi var. yani dediğin gibi zor bir şey değil. içlerinden sol camiada bile değer göreni, yazanı vs var.


    kimmiş o %70 entelektueller say bakalım da ona göre konusalım

  • Bu işin dinle alakası yok. Lobin yoksa arkanda adamın yoksa dünyanın en akıllısı ol gene de göz önüne çıkamazsın. Her şey paraya bakıyor. Yahudi olsaydın belki olurdu.

  • Türkiye'deki entelektüellik düşmanlığı genelde dini hissiyat ve gerekçelendirmelerle, dinle alakalı veya alakasız dinsel bir kaygı kisvesiyle gelişiyor. Buradaki sosyal peyzajı Yaşar Nuri Öztürk gibi çağdaş teolog veya din felsefecisi vibe'lı entelektüeller domine etmiyor; esasında entelektüellikle fazla alakası olmayan veya entelektüelliğe düpedüz düşman mollalar ve tarikatlar geniş kitlelere egemen. Böylesi bir kitle ve "kanaat önderliğiyle" elbette hakiki Müslüman entelektüellerin çıkması zorlaşır. Böylesi bir iklimde etrafta - hem de bol miktarda - sahte entelektüel ideologlar ve demagoglar türer, ki Türkiye'de gördüğümüz manzara aynen bu. Genelde televizyon kanallarında küçük kutucuklar içerisinde kendilerini görürsünüz. Bunların pek çoğu araştırmacı-yazar, gazeteci, doçent doktordur. Genelde retorik kıvraklıkları ve ideolojik sadakatları "uzmanlıklarının" önündedir. Zaten Batı dünyasındaki uzmanlaşmanın ve uzmanların aksine onlar her konuda uzmanmış gibi davranır. Çünkü konuştukları pek çok konudan fazla anlamadıkları gibi, entelektüellikle uzmanlığı birbirine karıştırırlar. Bu esasında Müslümanlar için de, Gayrimüslimler ve teist olmayanlar için de hakiki entelektüelliğe elverişsiz berbat bir ortam. Gene de Türkiye'nın şüphesiz içinde Müslümanların da bulunduğu - ufak da olsa - hatırı sayılır bir entelektüel topluluğu var. Prensipte kendini yeterince geliştiren ve gerçekten kafasını kullanan herkes arka planı fazla fark etmeksizin bu topluluğun bir mensubu haline gelebilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hay yaşa hesap makinesi..

  • Hristiyan ve Yahudi entelektüeller çok ciddiye alınmıyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arkadaşın serzenişinin benzerini youtuber'lar için duymuştum. eleman diyo ki: "ne kadar AKP düşmanıysan o kadar youtuber olarak ünlü yapılıyorsun, buyüzden bütün youtuber'lar bi noktadan sonra mecburen AKP düşmanlığı yapmak zorunda kalıyolar"

    bu iki düşüncede de "herşeyi yöneten üst akıl" tarzı bi ön kabul var. üst akıl diyo ki: "AKP düşmanlığı yapmayan youtuber ünlenmeyecek"

    işin gerçeği ise şu: sen bugün dindar entelektüellere gidip sorsan belki sana: "önüm kesildi, medya beni dışladı" derler ama medya dediğin de özel iştiraklardır, medya patronları da reytinge göre iş yaparlar. mesela Koray Şerbetçi gayet din ile içli dışlı birisi, bilgili de birisi, ama reyting elde edemediği için adam medyadan düşüyo hep. iki kere youtube kanalı kurdu ikisi de tutmadı. bu adamı kimse engellemiyo hatta tam tersine AKP döneminde bu adam müsbet biri olarak görüldüğü için TV'de kendisine program yaptırıldı.

    bu adam reyting alabiliyor olsa senin istediğin tarz bi müslüman entelektüel olarak ün yapacak. sen de rahatlayacaksın. ama eminim sen bu adamın adını ilk defa benden duymuşsundur.

    git Engin Noyan'a sor bakalım önünü mü kesmişler. tam tersine Engin Noyan dindar olduğu için yönetime yakın kanallarda kendisine yer bulmuş bir elittir. ama gene benzer sebeplerle pek ünlenemedi. kime önünü kesmedi.

    bide elitlerin illa ünlenecem diye bi kaygıları da yok. medyada popülarite kazanmak ciddi bi mesai de gerektiriyo. Engin Noyan'a sorsan belki yaşamından %100 memnundur ve sürekli program yapıp durmak istemiyodur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.